Половината британци посягат на касичките на децата

Средно измъквали от малчуганите си по 21 лири за сметки
Обновена: 2 май 2016 21:48 | 2 май 2016 21:48, Веселина Йорданова
17
Половината британци посягат на касичките на децата
Снимка: архив, Ройтерс

Половината от британските родители посягат върху касичките на децата си и спестените от тях пари, за да си помогнат да завършат месеца до заплата, съобщава в. "Дейли мирър".

Средната сума, която те са измъквали от хлапетата миналата година, е била 21,41 британски лири. С тези пари родителското тяло си помагало за заплащане на режийни сметки, за паркинги, за таксита, за училищни излети, за храна за вкъщи и др.

Десет процента от британските родители взимали от касичките на децата си 50 или повече лири. Майките били по-изкушени в тези набези, отколкото татковците. Най-често се прибягвало до детските спестявания след коледните празници. А най-изкушаващите в това отношение месеци били от януари до април.

Изследването обхванало 2000 британски родители и било поръчано от компанията "Нейшънуайд сейвингс". 93 процента от анкетираните доверили, че са върнали взетите от касичките пари, докато 39 процента от децата дори не били забелязали липсите. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още по темата: Великобритания
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
безлихвен кредит, оооккккЧе откъде да вземат, от приятел ли, там няма приятели като тук
9
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И какво от това, нали родителите им пълнят касичките. И ги отглеждат, изучават.Ами като няма нито копейка в касичките на руските деца ?Те дори нямат касички, затова родителите им от мизерия пият антифриз и одеколон Тройной
8
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Половината? Е другата част от наркоманите и пияници не си ли е признала?
7
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Голяма работа. Нали те все пак са ги дали на децата преди.
6
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нормално за тази островна лeш.
5
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До там ли стигнаха богатите англичани,че да бъркат в детска кутийка за 20 лири,и трябва цяла Европа да трепери такива хора дали да останат в Ес.......Мнението ми за тея няма и да се промени.......кавали отвсякъде
4
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ужас и незнам си какво.Да посегнеш да вземеш на детето си малкото което си събира,защото ти си...Срам и позор....
3
6
 
0
 
! Отговори
Патриот преди 7 години
Каква касичка на детето бе? Марш в градината на кръчмаря да бачка, а после надницата ми я плаща кръчмаря директно на мене. Като си взема цигари, то остава за сто грама само с една лимонада.
2
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Има нещо первезно в това да дадеш на детето си пари, за да му покажеш колко си извисен и после да му ги прибереш. Британски учени няма ли да намерят фетиш в тази работа и да се отпуснат държавни пари за консултации и клинични пътеки.
1
1
 
17
 
! Отговори
!? преди 7 години
Взели 20 кинта от касичката ???? при положение че много българи ходиха и знаят за какви заплати се работи там , Че то и в България не можеш да си платиш тока с 20 лири.....

Спонсорирани публикации