Ха сега де! Алкохолът не осигурява трайно щастие

Ефектът бил само краткотраен, изчислиха експерти
72
Ха сега де! Алкохолът не осигурява трайно щастие
Снимка: Reuters

Любителите на чашката със сигурност ще останат разочаровани от проучване на британски експерти, според което алкохолът може и да носи моментно удоволствие, но не осигурява трайно щастие.

Въпреки че ефектът от алкохола върху щастието е дискутиран често, той рядко е бил предмет на сериозни академични проучвания. Настоящото изследване на специалисти от университета на Кент показва, че редовната консумация на алкохол обаче не е ключ към трайно щастие.

Изследователите са установили, че хората, които не пият, са също толкова щастливи, колкото индивидите, посягащи често към чашката.

Проучването разкрива още, че в дългосрочен план пиячите не изпитват по-голямо задоволство от живота, въпреки че редовно си осигуряват краткотрайни моменти на щастие. В действителност редовната консумация на алкохол може да доведе до пристрастяване, което като цяло се отразява негативно върху житейското им задоволство, отчитат експертите, цитирани от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още по темата: щастиеалкохолпиене
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
2
 
! Отговори
5 преди 8 години
До АТАКИСТ 7"Впрочем ти след хобито си се връщаш у вас- не можеш да избягаш от същността си!"????Ти и след напиването изтрезняваш.........."и се връщаш към същността си".Мисля че съм се изразил точно с "цитираш".
5
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И без да съм с претенциите на прословутите нагло-сакски експерти, определено мога да кажа, че алкохолът не осигурява нито трайно щастие, нито нетрайно щастие. Осигурява единствено разслабон.
4
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
след дълги години проучвания англииските учени установили че не само квадрата има четири страни но и правоъгалника само че едните му страни са по дълги а другите по къси УНИКАЛНО
3
0
 
1
 
! Отговори
до АТАКИСТ №4 преди 8 години
Само да те питам ти като пиеш за собствен кеф ли го правиш или го правиш по някакви произведения на Богомил Райнов и анализите му защо било добре или зле да се пие. Ако не го правиш за собствен кеф ами по произведенията на Богомил Райнов разбирам защо не ти харесва да пиеш. То си идва отвътре и за собствен кеф, а не защото някой някъде е написал така. Включително написано и от Богомил Райнев или от авторите на статията (учените). Аз сам решавам дали да пия и ми харесва.
2
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АТАКИСТ 4Това което цитираш е абсолютната истина но има едно допълнение...... ако имаш работа или хоби което те забавлява тогава можеш частично да загърбиш безмислието на живота.А и осъзнаването на това безмислие ти дава един релакс на който глупаците не могат да се наслаждават.
1
1
 
10
 
! Отговори
Пияч преди 8 години
Великобританците и учените им да си гледат работата. Великобритания - страната, която се напива с бира не може да дава съвети по въпроса на България - страната, в която изтрезняваме с бира. Щастливи сме пиячите - не гледайте в нашата купичка.