На почивка с кемпер - лукс в 40 квадрата мобилна площ

Ето един струващ 2,2 милиона долара. Това е той - "Маратон 1242"
23 май 2016 14:10, Екип на Tialoto.bg
11
На почивка с кемпер - лукс в 40 квадрата мобилна площ
Снимка: marathoncoach.com

Мечтата на всички къмпингари е рокерски кемпер с 40 кв.м мобилна жилищна площ, оборудвана с последния писък на технологиите. Това е той – "Маратон 1242".

Подвижният дом разполага с просторна кабина за управление, всекидневна с кухненски бокс, 2 бани, два гардероба, спалня и куп джаджи, за чието захранване се грижи 20 киловатов генератор. Кемперът разполага с две изнасящи се встрани платформи, които увеличават функционалната му площ. Върху тях са закрепени спалнята и диваните във всекидневната.

Продажната му цена е 2,2 милиона долара.
 
Той разполага с една врата, която е разположена на ръка разстояние от шофьорската седалка. Още с влизането си разбираме, че интериорът на това чудо на инженерния дизайн ще напомня петзвезден хотел в Дубай. Армаtурното табло е от бяла кожа и махагон, а подовата настилка в кабината е от технически камък, имитиращ мрамор. По стълбите към всекидневния салон ни кавалерства парапет от стомана и масивно дърво. Първата крачка е върху настилка от секвоя.
 
Всекидневния салон представлява една еклектика от технологии, класни материали и уют. В първия ъгъл на салона е поставена електрическа камина, чиято импровизирана камера досущ напомня за пламъците и пращящите цепеници. Поглед встрани и виждаме табло за управление на щорите – всеки прозорец е снабден с автоматизирани щори от плат, които изцяло блокират притока на светлина. 
 
Но това не е всичко – специален таблет, монтиран върху стената, спомага за управлението на джаджите в автобуса - климатична система, телевизионни монитори, музикална система, цветомузика и осветление. Всекидневната разполага с 3 монитора, първият от които е огромен и е разположен в непосредствена близост до водача.
Какво още?
 
Тройка канапе от телешка кожа, трапезна маса от естествено дърво и два прекрасни въртящи се фотьойла, между които откриваме малко шкафче с нощна лампа.
 
Поглед към кухненския бокс разкрива идеята на дизайнера – плотове от синтетичен камък, имитиращ бял мрамор с черна шарка. Кулинарният кът разполага с всичко необходимо: фурна, умивалник, вградена съдомиялна машина и дузина шкафчета. Основният материал за кухненските мебели е дървесина от секвоя, обработена по майсторски начин, разкриващ красотата ѝ.
 
Обърнете внимание и на окачения таван. Той е проектиран в три равнини, които стъпаловидно се изкачват до централната елипса в центъра. Покрай различните декоративни кори има светодиодно осветление, което може да сменя цвета и осветеността си. За да хвърлим око на спалнята, трябва да минем покрай тясната нисша, създала се покрай издигнатия гардероб.
 
Покоите са за чудо и приказ. Малкото помещение е с идеални пропорции от гледна точка на функционалност. Поставено е огромно легло с пухкав и дебел матрак, изградени са множество чекмеджета и шкафчета от масивно дърво. А в горния център срещу леглото е поставен плосък екран за романтични филми. Прозорците отново са снабдени с автоматични щори, като десенът им съвпада идеално с този на тапетите в автобуса.
 
Единият санитарен възел е разположен в края на кемпера, докато другият е в центъра. Причината за това е, че по време на движение автоматизираните платформи не могат да стърчат навън, защото променят аеродинамиката и забавят скоростта на движение. Когато са прибрани, спалнята блокира достъпа до крайната тоалетна. А както се досещате, някак е смешно да си купиш кемпер за 2,2 млн долара и да няма къде да...
 
Санитарните възли са проектирани в свеж и леко кичозен съвременен стил, в който са вложени разнообразни материали – стъкло, метал, синтетичен камък и дърво. Въпреки тесните пространства, инженерите са съумели така да построят различните стаи, че да остане място дори за душ кабина, облицована с технически камък.
 
Вижте как изглежда в галерията на Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: почивкакемпер
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
A преди 7 години
Интериора е правен сигурно за рокери пенсионери .... : D
6
0
 
0
 
! Отговори
Allinclusive преди 7 години
V cenata vliza li kapitan i unga i za yachtata?:-)
5
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Трудна работа е милионер да го завреш в този автобус наречен кемпер . Това по скоро е постижение на конструкторите от колкото стока за купуване .
4
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тези добре ли са? Егати цената! Кое точно от вложеното е толкова скъпо, че искат пари като за имение в Бевърли Хилс?
3
0
 
3
 
! Отговори
мен преди 7 години
това е камион или автобус.
2
0
 
1
 
! Отговори
Vwui преди 7 години
Ne mene mi stiga samo v garaja mu...:-):-):-) ako ima, de...:-):-):-)
1
4
 
4
 
! Отговори
Duni преди 7 години
Vodata topla 25 Coh kef

Спонсорирани публикации