Абитуриентска тъпотия: Хилядарки за три минути слава

Родители в яростен спор: Кой е по-красив и изхарчи повече?
Обновена: 31 май 2016 14:00 | 31 май 2016 11:22, Александър Попов
175
Абитуриентска тъпотия: Хилядарки за три минути слава
Каролина-Клер на бал в "Ролс Ройс". Найс, а?

Често медиите и социалните мрежи са обвинявани, че използват абитуриентските балове за "храна". Май е месецът, в който завършващите и тоалетите са основна тема. Възниква обаче спор, кой е най-атрактивният на бала, чий тоалет е най-скъп, чии родители са се бръкнали най-много, за да изпъкне детето им.

Много е тъпо да се плюе по децата за техния избор и външен вид, за поведението им, за музиката, която съпътства празника им. Защото всичко това е продукт на възпитанието, най-вече в семейството. Хейтът по тях е хейт по нас самите, защото те са такива благодарение и на нас.

Медиите също не носят някаква глобална вина, защото самите абитуриенти държат да попаднат в тях. Видяхме мома на кон, която бе съпътствана от камери, които няма как да бъдат там, ако не са информирани предварително. Други се хвалят, че са отишли на празника си с каруца, с носия или пък някакъв друг отличаващ ги тоалет, атрибут или возило.

Има една категория, която пък държи да се покаже колко са заможни и как са пръснали хилядарки за бала.

Заформя се челен сблъсък – коя е девойката, привлякла най-много внимание със скъпата си рокля. Момчетата, както обикновено, са на заден план. Тази година никой не се похвали с чепици и костюм за над 10 000 лева.

Медийните фаворитки за принцеса на бала тази година са две. 

Вече всички се запознаха с абитуриенката Габриела Якуб. Тържеството й бе удостоено и с огромно медийно внимание, а самата Габи сподели, че е имала 3 рокли за вечерта и се е подготвяла за този ден цели 2 години. Твърди, че известността й се дължала на нейната красота, ум и упоритост.

Снимка: Facebook

"Не може без завист и злоба. Типична народна черта е. Тъжното е, че тези озлобени хора живеят в заблуда, че ако имаха тези възможности, щяха да са по-различни. И да, от 12-годишна ежемесечно си плащам за PR на всичките 32 медии, които ме спрягат, баща ми ме подготвя за продан, в Дубай ходя за същото, а за произхода ми да не говорим. Цялата съм в корекции и силикон и се чувствам много нещастна, защото съм емоционално празна барби кукла, която едвааам е завършила училище. Та за това празнувам така и живея така, както вие не може да си позволите! Не за друго, а защото сте злобни и завистливи! И само да питам-гроздето кисело ли е?...", демонстрира самочувствие Якуб.

Момичето допълва, че има най-грижовните родители, които не спират да се трудят, за да задоволяват всяко нейно желание, но също така обяснява, че никога не е злоупотребявала с това. Но пък не отрича, че славата я радва.

Ето тук е разковничето - хем искат да са известни, хем после се сърдят на негативните коментари. Богатството не е порок, но да го демонстрираш самоцелно няма как да се хареса на всички. Всъщност не би трябвало да се харесва на никого. Изцепките на задоволените отвсякъде момичета никога не са гледани с добро око. Не за нещо друго - защото се хвалиш с пръснати на вятъра пари, а всъщност нито си ги изкарал с пот, нито имаш заслуга за тях.

Родителите явно имат нужда от показ и нереализирани свои мечти да са известни и сега наваксват с децата си. Ако цялата двегодишна енергия на Якуб бе насочена да дари 1/10 от изхарчената сума за някоя връстничка, която няма с какво да отиде на бала - тогава би била поздравена.

Само че Габриела Якуб си има конкуренция - Каролина-Клер. За нейната известност се грижи нейната майка на принципа "нашето гардже е най-хубаво".

По думите й, момичето е участничка в редица конкурси за красота и не излизала от тройката на конкурси като "Мис Вселена България 2012" и "Кралица на Балканите 2012".

Ето я и Каролина Клер с дизайнерските й рокли. Всички снимки са изпратени от майка й

Вижте визитката-мечта на Клер, която надмина всякакви наши очаквания.

"Каролина-Клер е жив пример за това, че красивата жена може да бъде умна, класна, стилна, изискана, с ясни цели в живота, изпълнена с добродетели. Любовта и към животните датира от малка. Отглеждала е говорящ папагал, сърничка, опосум, маймунка, а кучето и котето са нейни постоянни спътници. Надарена с интелигентност, Каролина-Клер с лекота усвоява чужди езици. Стремежът й е да учи международни отношения и да бъде независима жена! Като момиче, което винаги знае какво иска, тя сама се свърза с арабските дизайнери Марлан и Халед.

Пленена от съвършенните модели на дизайнерите тя с лекота си избра два от тях. След като получиха нейна снимка, по техните думи, за тях стана удоволствие и приоритет да изработят рокли не само за красива българка, но и първите в България! Очаровани бяхме от факта, че за избора на цвят, Марлан и Халед поискаха Каролина-Клер да им изпрати снимка от цвета на кожата и косата в близък план! Цветовете на роклите бяха избрани измежду пъстра палитра от разцветки. Както аз, така и дъщеря ми сме възхитени, очаровани и благодарни на изключителните арабски дизайнери на световно ниво Марлан и Халед, които от разстояние с изпратени мерки и без нито една проба успяха за минимален срок от три седмици, да сътворят не само шедьовър в дизайнерското изкуство, качествено и в минимални срокове, но и същите тези модели изработени с такова огромно желание да прилепнат съвършенно по фигурата на Каролина.

Единственото разочарование, което получихме с Кери, беше на нашата митница, където не само те отрупват с такси, но и си изгубихме времето в продължение от повече четири часа в попълване на документации, прехвърляне от гише на гише, от сграда в сграда и дори ни подложиха на съмнение, че пратката ни е с рокли, защото тежала много. Наложи ми се да обяснявам, че това е така, защото роклите са ръчно изработени с камъни и перли".

Шах и мат! Обясняваш в два реда, че щерка ти е умница и още десет за премеждията на роклята. Допълнението пък показва цялото безумие на абитуриентската надпревара.

"Незабравимият ден беше допълнен от професионален фризьор и гримьор, професионален фотограф, който неотлъчно беше до прекрасната абитуриентка през целия ден, "Ролс Ройс" в цвят кралско синьо и личен шофьор, известен ресторант и много позитивни емоции. Аз, мъжът ми и обичаните от нея хора се погрижихме за финансовия комфорт на дъщеря ми. Сумата, надвишаваща 15 000 лв., в този незабравим ден оправда напълно сeбестойността си и нашите очаквания. Всичко беше стилно, класно и на ниво", хвали се майката.

Не става ясно дали на самата Клер й е било забавно на бала. Камъните и перлите допринесли ли са за доброто й настроение? Съучениците възхищавали ли са на дизайнерските й рокли, които са освобождавани от митницита над четири часа?

Съжалявам, ама този родителски напън е вреден. И за Габриела, и за Каролина-Клер. Когато обясняваш пред медиите, че дъщеря ти е красива, умна, и едва ли не всичко се дължи на нейната упоритост, старание и каквото още се сетите - нещо куца. Ако го обясняваш сам, значи се чувстваш недооценен и се бориш с някакъв комплекс.

Ако тези момичета притежават тези качества, ще си проличи в техния живот, който тепърва предстои. Сега са на 18 години и трябва да се забавляват. Не да стават медийни герои.

И не обвинявайте медиите, че отразяват и тази реалност в нашия живот. И да, смятам, че децата носят по-малката вина за тази безсмислена показност. Трябва да се замислят родителите, защото ни набиват в очите само една скъпа външна обвивка, зад която не знаем какво стои. Вижда се само ненужна амбиция да покажеш, че имаш много пари. И ги хвърляш за един ден, за няколко минути слава. Нищо, че тези рокли повече няма да бъдат облечени и перлите ще хващат прах в гардероба.

А и хвалбите е редно да бъдат сведени до роднинския кръг, защото такива като Габриела и Каролина-Клер сме ги гледали минали години, а сега са в графата "малки медийни котета". И хвалбите им увиснаха като прани гащи на простор за левче. А това едва ли се вписва в родителските амбиции...

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


175
Още по темата: абитуриентски бал
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
0
 
41
 
! Отговори
Баш Печения преди 7 години
Твърде бедно представяне на тези момиченца!Можеше да се постараят повече!Не издъниш ли едни 100 бона за бала, значи нищо не става от тебе...
78
0
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Единственото разочарование, което получихме с Кери, беше на нашата митница, където не само те отрупват с такси, но и си изгубихме времето в продължение от повече четири часа в попълване на документации, прехвърляне от гише на гише, от сграда в сграда"Тц, тц, тц, това е нечовешко, следващия път на митницата им опънете червения килим, с гвардейци от двете страни и военния оркестър. Може лично шефа на митницата да им връчи доставката.
77
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мисля, че на тази дето иска да учи международни отношения вече и е провървяло - на международния пазар за елитни ***-утки
76
0
 
47
 
! Отговори
РВ преди 7 години
Боже, благодаря ти че родителите ми са нормални хора, а не палячовци като тези! Благодаря ти че ми даде шанс да уча и работя далеч от тези индивиди. Благодаря ти че имам късмет в бизнеса , и че печеля много- повече пари от тези уонабийс. Обещавам че никога не бих устроил такова фиаско на дъщеря ми. Амин.
75
0
 
41
 
! Отговори
LethianDream преди 7 години
Какви са тея имена бре - Габриела, Никол, Каролина-Клер, Куини-Алис? Българските имена свършиха ли? Аз моите ще си ги кръстя Омуртаг и Пагане, само да сме живи и здрави :) А тези девойки с толкова помада ги направили, че трябва да ги избършеш с възглавница да им вземеш малко от тежкия грим и да добият нормален човешки облик :D До г-жа Попова - ако за теб е красиво нещо фукнята, to мен тя ме отвращава, щото съм злобен и завистлив човек :D
74
0
 
14
 
! Отговори
анониммен преди 7 години
хаиде сега да ги видим в учението кьде и какво ще следват и с какви оценки
73
0
 
20
 
! Отговори
аз преди 7 години
Ще ми е интересно да видя всичките тези самозабравили се мамини синчета и таткови дъщерички как биха се справили, като ги оставят да се справят в реалния живот, без парите и връзките на мама и тате зад гърба, да трябва като простолюдието да си вадят с труд парите за харчене и сами да си плащат сметките и обучението. Щото с пари всеки може, и е лесно да се прави на умен и интелигентен. А звезди стават именно заради медиите, които им се кланят като на богове!
72
0
 
19
 
! Отговори
ДА преди 7 години
И ТИЯ ДЗВЕЗДНИ ЕЛИТИ СА КАТО ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ,НИЩО ,ЧЕ СЕГА Е ПРОМОЦИЯТА ИМ.ИСКАТ ДА СА ИЗВЕСТНИ,НУУУУУУУУУУУ ВСИЧКО НАПИСАНО ЗА ТЯХ ДА Е САМО УЛТРАСУПЕРАРХИ ПОЛОЖИТЕЛНО.ВСИЧКИ ДА ИМ СЕ ВЪЗХИЩАВАТ И ДА ИМ ЗАВИЖДАТ,ДА СЕ ПИШЕ НЕПРЕКЪСНАТО,ЧЕ СВЕТЪТ ТРЯБВА ДА Е БЛАГОДАРЕН ЗА СЪЩЕСТВУВАНЕТО ИМ.ИСКАШ ЛИ "ОСАННА",ЩЕ ТРЯБВА ДА СВИКНЕШ И С "РАЗПНИ".МЕЖДУ ДРУГОТО ОНАЗИ МАЙКА ,КОЯТО Е ОТИШЛА НА БАЛ СЪС СИНА СИ,Е ХИЛЯДИ ПЪТИ ПО-КРАСИВА И СТИЛНА ОТ ТЯХ!
71
4
 
10
 
! Отговори
Homer преди 7 години
R.I.P. България..........
70
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Г-жа Поповататкото на първото к-ве е небеизвестният айтоски хайдук Ахмед Якуб, но вие вероятно знаете това, г-жо Якуб? Я кажете от какво си прави парите (не че не знаем)?
69
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Стига сте ни занимавали с претенциозния бокл.ук от фейса. Два дни разтягане на локуми заради снимките на някакви кифли.
68
2
 
27
 
! Отговори
Щерката на Попов преди 7 години
Прастаци балгари! Освен че татйе ми купи рокля от Милано за 27 хиляди паунда за, което можи саму да си мечтаете ас сам най умната и сам парва по правопис и правогов в моето даскало - 3то помощно за дежа с средна степен на изостаналос...Да ви я ят.
67
46
 
5
 
! Отговори
Г-жа Попова преди 7 години
Типично Български черти: Злоба и завист! "Аплодисменти" за малоумния редактор с толкова жлъчен и грозен език! Много жалко за начинът му на мислене-неговият и на всички останали хора, които вместо да използват енергията си, за да подобрят явно жалкия си начин на живот, се опитват да "навредят" на щастливите около тях!? Колко трябва да си нещастен, за да си изпълнен с толкова отчаяние и да виждаш красивите неща толкова изкривено?! Явно нещастието и злобата вървят ръка за ръка!
66
0
 
29
 
! Отговори
gtf преди 7 години
До Р. Ниновако е проста щерка ти и 50 хил да дадеш - все тая
65
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Красота и интильйект! Много фьйешан!
64
0
 
12
 
! Отговори
до коментар 76 преди 7 години
Браво ние нямаме,едвам си изкарваме прехраната си А ти от къде толкова мн пари?Сподели та и ние да поумнеем плс!
63
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Виновни са родителите им, не са възпитали никакви ценности у децата си. А децата, от две до пет години ще бездействат, и после ще осъзнаят, през това време другите смотаните за учили и са се развивали и пътят им е отворен към едно общество с пари и ОБНОСКИ. Обноски с пари не се купуват, те се възпитават и изграждат. за да е щастлив човек се нуждае от стойностни хора около себе си, а не кралица на бала за една вечер.
62
1
 
7
 
! Отговори
Без преди 7 години
Аууу каква прелест. Шужи!Откакто онзи *** премахна гражданството в БГ положението се о...а!
61
28
 
3
 
! Отговори
Р. Нинов преди 7 години
Аз на мойта дъщеря за рокля от Милано дадох 27 бона. За парти в луксозен ресторант издрънках пак близо толкова. После я качих на яхта да се разходи до Гърция, че ще следва в Лондон, а после кога... Обмисляме читав университет. Семестъра е 25 бона в паунди...
60
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Я драснете една статия за Кристиян Иванов от Велко Търново който отива на бала с майка си. Жената въпреки че е на около 40 събира погледите на всички.