Tрите най-важни стъпки да защитите косата си през лятото

Как да запазите красива прическата си през топлите месеци?
4 юни 2016 19:24, Криси Табачка
0
Tрите най-важни стъпки да защитите косата си през лятото
Снимка: Vogue

Косата е едно от най-големите оръжия на жените и именно по тази причина изискват определени грижи, за да изглеждат страхотно.

Лятото може и да е сезонът на емоциите, приятните изживявания и дългите нощи на коктейлите, но е и времето, в което косата се изсушава, накъсва и губи своя блясък.

Слънцето, солената вода и високите температури имат неприятно влияние, което понякога остава за дълго.

По тази причина ви представяме трите най-важни и основни стъпки, които да защитят косъма и да запазят естествено красивия му вид.

1. Бъдете умни със слънцето
Задължително е да нанасяте слънцезащитен продукт на косата, а още по-важно е след като го нанесете, да разрешете косата. UV лъчите отслабват структурата на косъма и променят цвета на косата. Козметиката с UV защита подобрява и влажността в косата от корена към краищата.

2. Дайте почивка на косата
Както вие, така и косата ви има нужда от малко почивка. В този случай обаче, става въпрос за почивка от всички инструменти с топлинна обработка. Тъй като по цял ден сте на плаж, това е идеалното време, в което да оставите косата на мира. Бонус е, че нищо не прави красиви вълни така, както морската вода – насладете им се.

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Спонсорирани публикации