900 гигапикселова снимка – от Дуранкулак до Резово

Как човек може да обиколи Черноморието през телефона си?
30 юни 2016 19:21,
11
900 гигапикселова снимка – от Дуранкулак до Резово
Снимка: Булфото

Първата единична снимка в света, която показва цялото крайбрежие на една държава, представиха създателите й днес, съобщава "Булфото".

Проектът се нарича "Black Sea View" /"Изглед на Черно море"/ и негов автор е фоторепортерът Марин Каравелов, който в последните години е сред най-добрите дрон-фотографи на България.

Снимката продължава да се сглобява от 25 000 единични кадъра, снимани от дрон, мотоделтапланер и яхта в продължение на два летни сезона. Само печатният й вариант за гледане на изложба би тежал около един тон и би бил дълъг почти километър.

С Марин Каравелов работи екип от дизайнери, уеб-специалисти и програмисти, които поетапно качват снимката в сайта www.blackseaview.bg, заедно с 360 градусови панорами на определени места и превръща проекта в платформа за надграждане и актуализиране с много и разнообразна информация.

Създателите дават възможност човек да обиколи цялото Черноморие от таблета или мобилния си телефон.

Към момента Министерството на туризма не проявява интерес за подпомагане на мегапроекта и екипът работи по него със собствени сили и с идеята да привлече частен партньор за надграждане на новите идеи.

Снимката ще кандидатства и за книгата на рекордите "Гинес".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много работа имат все още, но им опжелавам успех!
10
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не съм чиновник, работя в завод.Но не понасям да се плюе за нищо.Как нямаше поне една добра новина в този сайт ?Това не е нормално... дори в Ирак се случват добри неща, а тук не, така ли?!
9
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гледам аз слънчака, добре е, после се насочих към Несебър и направо не ми се вярваше как са настроили всичко, направо в морето само къде не са вкарали хотелите бе! Никаква плажна ивица! Много зле!
8
3
 
3
 
! Отговори
11 преди 7 години
До Анонимен 6Ти си чиновник, нали?
7
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво и адмирации за проекта! Вленах в сайта и наистина е много добре направено! Щеше да е яко ако можеше да се вижда и в хотелските стаи какво се случва вечер, но да не изнагляваме! :D
6
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Изобщо не се казва как и кога са предложили на министерство на туризма да участва в проекта.Изобщо не казват кога е отказало министерството.Но трябва да се плюе по министерсва, Държава и Правителството, нали ;)
5
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НАшетомкнистерство не се занимава с неща, от които не може да изкарат пари дупетатчетата.Виж, за измислено лого -може да дадат и милион, а за нещо толкова иновативно и със сигурност много по-голяма реклама-няма.
4
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това е наистина уникално!
3
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Страхотна работа.Браво. що се отнася до министерството на туризма ,те за такива проекти не са и сънували.т.е. ако приемат да финансират такъв проект ,техните собствени проекти стават безсмислени.И ще трябва да мислят как да оправдаят работата на техните собствени работници.Не че не ги знаем как работят.Ама друго си да няма база за сравнение.
2
2
 
20
 
! Отговори
Сульо преди 7 години
Как ще им обърнат внимание,като не им предлагат нищо лично за джобчето? БГ чиновника го интересува само личния му джоб и всеки друг интерес е производен на този. Да предложат сериозна сума и ще се размърдат чиновниците. Но и чиновниците са прости и мързеливи. Ако бяха умни щяха да видят въжможност за кражба и тук и щяха да извикат момчетата. На БГ чиновниците отиваш с плик,не ги караш нищо да правят и евентуално могат да ти обьйрнат внимание.
1
3
 
16
 
! Отговори
Боколенд 2016 преди 7 години
"Към момента Министерството на туризма не проявява интерес за подпомагане на мегапроекта и...."Какво да очаква човек от Калинките на Тиквата, когато самият той казва: "Като няма работа за програмисти, да стават овчари, бе!"