Pokemon GO си е тоталитаризъм, скочи Оливър Стоун

Следят всичко и знаят поведението на хората
Обновена: 22 юли 2016 19:27 | 22 юли 2016 19:20,
9
Pokemon GO си е тоталитаризъм, скочи Оливър Стоун
Снимка: Reuters, архив

Американският режисьор Оливър Стоун възропта срещу социалния феномен, предизвикан от новата игра с покемоните, която обвини в тоталитаризъм, тъй като прекалено много се намесва в личния живот на хората, предава Франс прес.

Именитият кинодеец представи на изложението Комик-кон в Сан Диего най-новия си филм "Сноудън". Той свърза сюжета на творбата си, основана на биографията на Едуард Сноудън, разкрил мащабите на следенето на гражданите от разузнавателните служби на САЩ, с естеството на новата игра. Според него и двете неща принадлежат към "капитализма на проследяването".

"Те следят всички ваши данни, за да научат какво купувате, какво харесвате и най-вече какво ще бъде вашето поведение. На прага сме на роботизирано общество, в което предварително ще е известно как ще постъпите. А това вече е тоталитаризъм", изтъкна Стоун.

Режисьорът припомни на публиката за трудностите, които е имал при реализирането на новия си филм и как е получил отказ от големите холивудски филмови студиа да го продуцират. Стоун си осигурил финансиране за "Сноудън" от Франция и Германия. Лентата, в която главната роля се изпълнява от Джоузеф Гордън-Левит, ще излезе на екран на 16 септември.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
10
 
! Отговори
П.Петров преди 7 години
И няколко съвета:- Не ползвайте социални мрежи, там сте жертвата, а не паяка!- Не публикувайте лична информация - снимки, имена, дати, местоположение;- "Забавлявайте" търсачките с информация, която не ви интересува, трийте регулярно кукитата;- Поддържайте един, два e-mail-а за кореспонденция само с лични познати и няколко измислени самоличности за всичко друго;- Никога не ползвайте личен e-mail в социални мрежи и комуникационен софтуер!
5
1
 
8
 
! Отговори
П.Петров преди 7 години
Така си е и не е само Pokemon Go, Apple, Google ,Facebook, Twiter, Spotify, Амазон, всички се занимават с това да следят, да анализират, да създават зависимост, чрез тази зависимост да манипулират потребностите и да продават както продукти,реклама така и информация за потребителите в така наречените големи масиви с данни, които в последствие се ползват за маркетингови и политически цели. Това обезсмисля демокрацията и свободния пазар и ги превръща в олигархия на крупния капитал.
4
0
 
10
 
! Отговори
Не на насилието! преди 7 години
Искам да образувам група във Фейсбука (ако има и други желаещи) под името "Свобода за покемоните!"Не залавяйте и унищожавайте покемоните! Дайте им свобода! Оставете ги на мира. Гарантирайте техните права. Нека и те бъдат свободни, без насилие от страна на разни зарибени играчи. Спрете да тероризирате покемоните!
3
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аре пак зачесахме състоянието на западното общество. В т.н. западно общество САЩ, Европа, Канада живеят близо милиард човека. Китай, Япония и Ю. Корея, които също луднаха дават още над 1.7 млрд. човека. От почти 3 млрд. човека милион ходят да гонят покемони и веднага настана някаква форумна партизанска истерия. Аз не гоня покемони, но щом като хората се забавляват нека го правят, не ми пречат. На несвободния и ограничен ум обаче много му пречи свободното поведение на който и да е друг индивид.
2
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Покемон, Фейсбук, Селфи стик - все полезни неща. Искаме още западни услуги, за които се борехме срещу хуманизма 45 години. 45 гадини стигат, стигат, хуквайте да гоните Покемон-Михаля.
1
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Покемон вижда всичко. Ники Кънчев шоу. Ето кой е Големият Биг Брадър - Покемон.

Спонсорирани публикации