Микроблейдинг - какво не знаем за него?

Всичко за новата процедура, красяща нежния пол
26 юли 2016 22:43, Криси Табачка
7
Микроблейдинг - какво не знаем за него?
Николета Лозанова. Снимка: Facebook

Откакто модната индустрия наложи плътните вежди, които са по-известни и емблематични от жените, които ги притежават, всички ги поискаха.

За много дами, които не са родени като Кара Делевин или са скубали прецизно косъмчетата си, единственият вариант е да се подложат на нов тип процедура, осигурена от козметичната индустрия.

Микроблейдинг е новост, която осигурява по-тъмни и плътни вежди, премерени така, че да не изглеждат твърде дръзки на косата, цвета на кожата и очите ни. Днес ще ви представим всичко, което трябва да знаете за процедурата.

Какво точно представлява микроблейдинг?

Микроблейдинг е форма на полуперманентен грим, създаден ръчно с инструмент, състоящ се от между 6 и 14 микроигли, откъдето идва и името на процедурата.

Каква е разликата с татуирането?

Микроблейдинг е процесът, с който се нанася пигмент в базалната мембрана, която разделя епидермиса от дермата, за да създаде по-плътни вежди. Татуирането на вежди се прави с механизирано устройство, докато при микроблейдинг се използва ръчно устройство.

Пигментът има по-плътна консистенция, докато мастилото за татуировки е по-скоро с водниста текстура и заради това е по-дълготрайно. Повечето пигменти при микроблейдинга ще издържат между 1 и 5 години, в зависимост от продуктите и третирането на кожата. По естествен начин, пигментът ще се обели с кожата с течението на времето и ще изсветлее.

Боли ли?

Преди да започне процедурата задължително се поставя обезболяващ крем в зоната, за да сведе до минимум дискомфорта от поставянето на течна упойка. Можете да усетите леко неудобство, но процедурата е почти безболезнена.

Какво представлява първата процедура?

Първата процедура трае около 2 часа и основно се определя формата на веждите според костната структура, разположението на очите и формата на лицето. След това се избира съответният пигмент.

След като приключи процедурата, голяма част от дамите са готови директно да се появяват навън. Обикновено цветът леко ще изсветлее в рамките на 2-3 седмици.

Можете да повторите цвета след 4-6 седмици, за да осигурите неговата дълготрайност, но това не е задължително, тъй като веднъж поставен, пигментът не мигрира.

Вижте още за процедурата в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Егаати тежките проблеми дето ги имат жените... брей?!Дали веждите им са тънки или дебели ...?!
4
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аха разбрах дебели и плътни вежди .А може ли да си ги торя с бебешко ако ?
3
3
 
12
 
! Отговори
!!!!! преди 7 години
Страхотна новина! Вие, новинарски сайт ли сте?
2
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А какво стана с другата мода с небръснатият женски мишник? Май нещо удари на камък тука а?
1
9
 
7
 
! Отговори
Ешек сикито преди 7 години
Гримьорката *** Михайлова салон "Инглот" - Пловдив най-добрата на микроблейдинга,номер едно е, малко е студена иначе и ръцете и и те

Спонсорирани публикации