Нова мода: Покемайка в родилния дом

Бременни жени са открили необичайно приложение на "Покемон гоу"
13
Нова мода: Покемайка в родилния дом
Снимка: Reuters, архив

Бременни жени са открили необичайно приложение на завладялата света игра "Покемон гоу" - за ускоряване на родилния процес, пише в. "Дейли стар", позовавайки се на проучване, направено от специализирания британски канал Ченълмъм.

Мобилното приложение стимулира играчите да изминават километри в търсене на виртуални покемони на реални места, припомня изданието.

Акушерките в родилните домове често препоръчват на бременните жени да се движат, за да ускорят раждането.

Движението е свързано с освобождаване на хормона окситоцин, който предизвиква контракции.

Сега обаче от болничния персонала не "сколасват" да предложат на бременните жени да правят разходки, тъй като много от тях вече са на крак и обикалят коридорите на родилните домове в търсене на покемони.

Проучването разкрива, че една на всеки 20 млади майки вече е използвала "Покемон гоу", за да ускори родилния процес. Други 53 процента от жените, на които им предстои да раждат, планират да се възползват от нестандартния метод.

Две от всеки три участнички в допитването споделят, че играта им е помогнала и да понесат по-леко болките, тъй като е отвличала вниманието им от тях.

Амбър Уайлд от Лондон казва, че е използвала приложението, за да ускори раждането, защото е преносвала своите близначки. "Благодарение на "Покемон гоу" "излюпих" моите реални бебенца. Горда съм, че съм "покемайка", споделя младата жена. /БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: играбременни
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
zna4i 6te se nari4at ()tekomnki :D
5
1
 
20
 
! Отговори
ined преди 7 години
И доктора казва на майката:- Чистито, имате Пикачу
4
1
 
13
 
! Отговори
Някой преди 7 години
ОК де... всеки ден има поне 1 новина за играта. Всеки ден. Какво се случва? Няма ли нещо друго интересно за което да се пише, че трябва всеки ден да се пише за нея.
3
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Положението си е покебало майката....
2
5
 
27
 
! Отговори
бай Петко преди 7 години
Нова мода, изперкал народ. Създателите на тази измишльотина е да зомбират лабилните характери. Човек, когато има житейска амбиция никога няма да уйдиса на акъла на инициаторите на тази блюготина. Всеки сам си определя съдбата. Прав е 1 ...п.чка им майчина...
1
2
 
35
 
! Отговори
bros преди 7 години
Това сърбите добре го коментират с "Пикачу ти на материну"...