Кои ли кучета хапят най-често? Ами... най-умните

Смятаните за агресивни кучета дори не влизат в топ 3
Обновена: 2 авг 2016 20:06 | 2 авг 2016 20:06,
17
Кои ли кучета хапят най-често? Ами... най-умните
Снимка: архив Reuters

Учени посочиха от коя порода кучета е най-вероятно да получим ухапване и тя изненадващо се оказа една от най-умните - тази на лабрадор ретривърите, пише в. "Дейли мирър".

Според данни на компанията "Енимъл френдс" във Великобритания 35% от поисканите застраховки идвали от страна на нападнати пощенски работници при доставяне на писма и пратки. Втори по агресивност се явявали немските овчарки, които били контролирани нехайно от стопаните си.

Пострадалите най-често се оплаквали от нагризани пръсти и увреждане на нервите. Много често кучетата се впускали незабелязано край господарите си, само и само да ухапят непознатия. Трети в класацията на хапещите кучета са стафордшърските бултериери следвани от бордър колитата.

По-често са хапани мъжете, отколкото жените, защо представителите на силния пол са по-склонни да проявяват агресивност спрямо злите домашни любимци.

Във Великобритания миналата година са били регистрирани 2 600 нападения на кучета над пощенски работници, като най-често те са ставали в графство Нотингамшър.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още по темата: кучетапороди
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
1
 
! Отговори
123 преди 7 години
Хубави кученца са лабрадорите, но не и най умните, апропо тъпо куче не съществува. Ноо по темата нясой знае ли кое куче е най умно и интелигентно.
11
3
 
2
 
! Отговори
дедо Йов преди 7 години
"Уважаеми" Кучемраз опитвам се да си представя как влизате в овощната ми градина с паничка антифриз, които да поднесете на верните ми помощници Рап /74кг/ и Рея /62кг/.... единственото което виждам са кръв и парцали, така че това с "тровенето" важи за бездомните и гладните, но уверявам Ви че пълноценно хранените със сурово месо кучета-пазачи не биха и помирисали "селските" Ви хитринки, единственото решение е да носите ловна пушка, но тогава трудно ще останете анонимен!
10
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
хапят тези на които им липсва възпитание,дисциплина, качествена разходка ,тези които не са научени да се подчиняват на господарят си
9
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хах, ако сега кажат какъв процент от британските домакинства си имат питбули и подобни бойни породи, ще им повярвам на статистиката.
8
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лабрадоът,десетки години е селектиран да му бъде ампутирана всякаква агресия(успешно),освен английските песчета да са жертва на близкородствени връзки,като стопаните си.
7
20
 
10
 
! Отговори
ахахаха преди 7 години
Умно куче? Колко да е умно, след като е куче? Горе долу колкото половин котка :))
6
0
 
32
 
! Отговори
Мдааа преди 7 години
Най-обичам като почнете с изследванията от Великобритания...
5
0
 
22
 
! Отговори
ЧичоТони преди 7 години
Мене ме ухапа жена. Тя от коя порода е?
4
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лабрадор да те ухапе?По-скоро ще ти проговори!
3
5
 
22
 
! Отговори
кучкар преди 7 години
Имам прекрасна голдан ретривърка.Добра наивна и супер предана.Нито веднъж не сме я видяли да захапе дори предупредително.Внуците я тормозят,тя ръмжи зъби се но не е посегнала да захапе немирниците.Не така беше с предишната ми най-прекрасна любов.Немската овчарка Сара.Никакви церемонии хапе и не се шегува.Двете кучета са коренно различни.Немската овчарка е бих казал в пъти по-умна от ретривърката.Човек в истинския смисъл на думата.Разсъждаващ и действаш.Жалко че животът им е толкова кратък.
2
2
 
38
 
! Отговори
zeus преди 7 години
Най-много хапи пинчера, това не е куче, а концентрирана в обема на плъх злоба :)
1
5
 
27
 
! Отговори
Боряна преди 7 години
Това е най-голямата глупост, която съм чела някога. Много се ядосвам на такива *** статии! А хората, които имат или са се докосвали до лабрадор знаят, че това е най-милото и жизнерадосно куче от всички възможни други!!!