Преди вота в Черна гора – състезание по лежане

Рекордът е на мъж от Подгорица, който лежа 37 ч. без прекъсване
13 окт 2016 09:44, Елка Василева
6
Преди вота в Черна гора – състезание по лежане
Снимка: архив, Reuters

Петото по ред състезание по лежане в Черна гора е насрочено на 15 октомври в етносело Монтенегро в Горно Брезане, съобщава информационният портал Плусинфо.

Предишните четири шампионата се провеждаха през август, но тази година датата бе изместена заради парламентарните избори на 16 октомври. Както казват организаторите, решението е взето с намерението да осигурят на състезателите от Черна гора почивка след напрегнатата предизборна кампания.

Победителят в състезанието ще получи награда 200 евро, а спечелилите второ и трето място - вечеря за двама в ресторант, който е спонсор на събитието. Тъй като това е юбилейно издание на състезанието, а съвпада и с изборите, организаторите са подготвили богата програма.

По примера на политиците по време на кампанията с прерязване на червена лента ще бъде открит инфраструктурен обект - неасфалтираната улица в селото. След това ще бъде открита и метеорологична станция, която работи на принципа "висящ камък", а за край на програмата колоездачният клуб организира състезание "кой ще стигне по-бавно до целта".

Титлата най-голям мързеливец и безделник миналата година бе спечелена от Игор Кисич от босненския град Билеча, който стана от леглото след 33 часа лежане, а рекордът досега принадлежи на черногореца Марко Джурович от Подгорица, който една година преди това лежа 37 часа без прекъсване.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Черногорците са пословични с мързела си. В бивша Югославия си разказват виц за тях:- Толкова ги мързи тия черногорци, че до леглото си държат стол и след като се събудят, сядат на него да си починат.
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По-скоро как не ги домързя да лежат толкоз много.
4
0
 
6
 
! Отговори
дембел преди 7 години
Каак не го домързя да стане?
3
2
 
3
 
! Отговори
шаламонто тоягата преди 7 години
37часа, ало братя черногорци ние у бугарско имаме 240 хрантутника, които могат спокойно да излежат 4 години в НСто, ако нещо не им развали рахатлъка! Така, че има още много да работите по-въпроса. Ако искате да ви предложим ноу-хау?
2
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Черна Гора в НАТО.Путин горкият строши 4 маси с тока на обувката си.
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз мога повече

Спонсорирани публикации