Транссексуален ученик Vs. училище. Не му дават да носи пола

Не давали на Лили да ползва и дамската тоалетна
18 окт 2016 21:55,
94
Транссексуален ученик Vs. училище. Не му дават да носи пола
Снимка: Instagram

Транссексуален ученик, заплашван с изключване, се пребори с училищната администрация и вече може да носи женска униформа.

За целта 18-годишната Лили Мадиган от Кент, Англия, си наел адвокат. Родената като момче Лили искала да носи униформата за момичетата, като част от трансформацията си в пълноценна жена.

Проблемите започнали в началото на годината, когато директорите в католическото училище "Св. Симон" казали на Лили, че носи грешната униформа.

Лили, освен че не трябвало да носи женска униформа, не трябвало и да ходи в женската тоалетна на училището. Същото важало и за съблекалните.

Но тя решила да отвърне на удара. 200 съученици се подписали в подписка в защита на транссексуалния ученик. Лили, която е просто една от 1000 ученици в училището, наела адвокат, който да я върне в училище, след като била изключена през март.

Така след юридическата битка Лили се върнала в училище и то с пола. Било и разрешено да използва женските тоалетни и съблекални.

Лили е доволна от решението на съда, макар че й се иска да не се е налагало да стига до тук.

Директорите в училището сега обучават персонала как да се отнасят с различите.

"Ценим високо вижданията на учениците ни и полагаме усилия да се развиваме", коментира говорителят на училището.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
3
 
32
 
! Отговори
Гошо Тарабата преди 5 години
До АнонименКой определя кое е нормално и кое - не? Научно доказано е, че такива хора имат и женски хормони, които определят настройките и поведението им. Затова в България *** с пилешки ум биха ги пребили с камъни. Просто в Англия хората са осъзнали, че има и такива и се отнасят с необходимото уважение към тях. Е, и там има диваци, които биха ги пребили с камъни, но те биха попаднали в затвора.
69
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Асен 74Децки паралич няма сред цивилизованите страни, ваксината 100% ефективно блокира полиомиелита. Ама, айде, за аргумента да е, простено.
68
4
 
46
 
! Отговори
Горан преди 7 години
Покъртително! Обучавали персонала как да се отнася с различните! Аз имам един много болезнен въпрос относно това: Защо различните не полагат усилия, поне докато са на училище да не се набиват на очи с това, че са различни? Нали е отишъл на училище да учи, не да ползва легално женските тоалетни и съблекални, въпреки че е мъж... Че то това и трик от негова страна може да е.
67
0
 
33
 
! Отговори
Асен преди 7 години
До АзНикой не спори за схемата му биологичната, ама какво от това, дечица с синдроми всякакви, с детски паралич слепи глухи неми все хора, дали ще го възприемеш така или като обикновен човек с различни интереси и в двата случея, браат никой не наказва и не обижда хората в инвалидни колички с синдром на нещо си и прочие, защо кънм този да сме зли
66
2
 
43
 
! Отговори
Аз преди 7 години
И щом се говори за СИНДРОМИ, говори се за отклонения и БОЛЕСТНИ СЪСТОЯНИЯТака казват речниците........
65
4
 
42
 
! Отговори
нАучен преди 7 години
Научно доказано е че най доброто лечение за такива е коноп сплетен и прикрепен от шията до някой висок клон!
64
2
 
46
 
! Отговори
преди 7 години
До Един българин 69Мерси за уточняването - и за изброяването на всички тези ОТКЛОНЕНИЯ и сбъркани схеми.А тя природата си знае нейното - мъжки пол + женски пол = продължаване на вида, животински, човешки и т.н.А вие сте седнали да ни занимавате с извращения......
63
21
 
40
 
! Отговори
Гален преди 7 години
Евала на Лили, че е защитила правата си. За жалост, в БГ това няма как да се случи, тук биха я пребили с камъни :(. Аз един единствен път се осмелих да отида на училище със съвсем лек грим и няколко часа по-късно ми направиха перманентен грим ..... разбира се, повече не се осмелих на такова нещо :( :( :( Всеки има право да бъде себе си!!!!!
62
2
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кривите краставици не могат да се продават в ЕС а такива отклонения са допустими. Що за двойни стандарти?
61
1
 
50
 
! Отговори
Аз преди 7 години
До 62 АсенЯсно е, че е човек, никой не назва противното.Но човек със сбъркана биологична схема.Роден е мъж, а се мисли жена, ами да се съблече и да се види в огледалото.Ами ако реши, че е птица, и политне от някой висок етаж, няма ли да кажете честно че не е с всичкия си ?
60
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добре, че вече няма задължителна военна служба! Не знам колко младежи ще се изкарват "различни", дори и "трансексуални" за да оттърват казармата... А колкото до въпросният "Лили" - не разбрах от статията сменил ли си е пола!? Ако е така - как е възможно в стара консервативна Англия да се позволява на родители на непълнолетно дете да му ..... сменят пола?! Ако това не е престъпление /осакатяване/, какво е? като стане пълнолетен да прави каквото ще, но докато е дете ми се вижда безумно!
59
5
 
34
 
! Отговори
Асен преди 7 години
До Stefko 88А кой ти каза че ти трябва да го лекуваш?Той може да се харесва
58
6
 
34
 
! Отговори
Асен преди 7 години
До АзАма е човек
57
1
 
47
 
! Отговори
Сутрешна демокрация преди 7 години
От кога в училищата ученика има последната дума? :D
56
3
 
41
 
! Отговори
:) преди 7 години
Този трябва да носи усмирителна риза, а не пола. Очаквайте скоро такива и в Боколенд.
55
1
 
35
 
! Отговори
factotum преди 7 години
До реалистТе са свързани
54
6
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До реалистНелеп въпрос. Не сравнявай зелено с полирано! Дали ислямска държава е по-зелена или европейският мозък е по-полиран.
53
0
 
47
 
! Отговори
СС преди 7 години
Преди 30 години вокалистът на групата The Cure се оплакваше, че в училище го биели, защото ходел с червило и пола. :) Сега времената са други явно, съучениците го подкрепят.
52
7
 
44
 
! Отговори
Аз преди 7 години
Генетиката си е казала думата !2 хромозома XX- женски полX+Y - мъжки полТранссексуален - такова животно нема в природатаСбъркана биологична програма в главата. Ако беше продукт - шкартиране
51
7
 
38
 
! Отговори
реалист преди 7 години
Кое е по лошо?Ислямска държава или европейската толерантност.Труден въпрос,нали????