"Експедиция 196": Американка поставя рекорд, обикаля всички страни

Остават й да посети 16 дестинации за 45 дни
Обновена: 29 окт 2016 21:20 | 29 окт 2016 20:01,
45

Снимка: Instagram

Двайсет и седем годишната американка Каси де Пекъл ще стане жената, обиколила най-бързо всички държави в света, съобщи в. "Дейли мирър", цитиран от БТА.

На двайсет и петия си рожден ден Каси започнала планирането на пътуване под надслов "Експедиция 196". В него били включени 193-те суверенни нации, Тайван, Косово и Палестина.

Досега смелата девойка е обиколила 180 страни с общо 254 полета, като й остават още 26 преживявания със самолет. Пътуването й възлиза на 198 000 щатски долара, а на пътешественичката й остават още 45 дни, за да посети останалите 16 дестинации от списъка си.

"Още когато бях в училище, исках да посетя всяка държава в света. Вълнуваха ме културата, естествената среда, религията", споделя Каси.

Като посланик на мира към Международния институт за мир посредством туризъм, докато пътува, тя се среща със студенти по специалността и обсъжда с тях отговорния туризъм и икономика. Освен това тя членува в "Адвенчърърс енд сайънтистс фор консервейшън" и събира проби от водоеми, за да се установи има ли в тях наличие на пластмасови частици.

Каси споделя, че прекарва по средно 2 до 5 дни във всяка страна, като нощувките й са подсигурени от луксозни хотели срещу рекламни снимки в профила в Инстаграм на пътешественичката.

"Надявам се, че ще мога да вдъхновя младите жени (и мъже) по света да преследват целите си и подвизи, които са смятани за осъществими само от мъжа", казва Де Пекъл.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Еййй пусти комплекси. Туй шопската завист е голяма работа. И само да светна дървените философи: Ако сам не си търсиш белята дори в Сомалия и Афганистан има сравнително безопасни места.
16
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Извънредни новини: труп на американски войник в Ирак, пътуващ към дома за погребение подобри рекорда на Каси!
15
5
 
11
 
! Отговори
наблюдател преди 7 години
И чии го дири в Сомалия, Йемен, Афганистан, Бангладеш, Пакистан, Нигер, Мали, Либия, Алжир, Сирия, Саудитска Арабия ? Никой нормален европеец или американец не би стъпало там. Много ни е интересно къде е скала в Сомалия и къде се е разхождала там.
14
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Заради такава пачча, останалите ще си стоят е къщи! Само американците ще обикалят света, защото си печатат долари, заради тях ще плащаме по 2,50 бензина, а те ще наливат по 70 ст. литъра, като в него са включени и всички данъци и застраховки.
13
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За България вадила ли е виза, или си е влязла като у дома без виза. Щото от друга страна на българите е забранено да пътуват в Америка, и трябват визи, молба, кандидатстване, унизителни интервюта в посолството, а прблизително на всеки пети отказват.
12
1
 
12
 
! Отговори
Държавата ЧАД преди 7 години
Само ако посети всички държави от Африка тогава ще може да говори, че е постигнала нещо!!!В голяма част от държавите от Африка шанса да бъде отвлечена или убита са много добри :D
11
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Платила 200 000$ да я возят като багаж по цял свят, бах ти "рекорда".
10
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това е псевдоредокрд.
9
0
 
11
 
! Отговори
Бау преди 7 години
Явно има свободни пари и време за харчене. Аз лично толкова полети ще подлудея :) Като измислят телепорта, ще ги посетя и аз.
8
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В С.Корея в кой хотел е спала?
7
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Досега смелата девойка е обиколила 180 страни с общо 254 полета, като й остават още 26 преживявания със самолет."Е то това е превоз на седящ труп от точка до точка, къде е тръпката? Навремето хората се впечатляваха, когато сам успееш да кръстосаш света без чужда помощ. Значи съвсем спокойно мога да пусна един куфар да конкурира американката...
6
0
 
8
 
! Отговори
до 4 преди 7 години
Че що да не е била? То там най-вече американци ходят. Дори скоро имаше статия за някакъв млад американец, дето го арестували там, щото нещо дребно направил, ама нали се знае там какъв е режима, та го отнесъл
5
1
 
10
 
! Отговори
Гошу преди 7 години
До 2Говори се за държави, не за градове. Достатъчно е примерно да иде в Дамаск и се брои, че е била в Сирия :)
4
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А в Северна Корея била ли е :D
3
3
 
8
 
! Отговори
J преди 7 години
Симпатична жена :)
2
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Прави чиста реклама !!Но без да е посетила Рака и Алепо няма да и мине номера :D Да отиде и в Иран да видим дали ще си тръгне от там :D
1
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Американците винаги са били много отворени и космополитни хора.

Спонсорирани публикации