Как ще изглеждат хората след 100 години?

Експерт: Човечеството може да оцелее само ако напусне Земята
26 дек 2016 15:00, Елка Василева
48
Как ще изглеждат хората след 100 години?
Снимка: архив, Reuters

Експертът Хуан Енрикес от Харвардския университет прогнозира, че хората след 100 години трябва да имат генномодифицирани тела, за да оцелеят, съобщи в. "Дейли мейл".

Генното модифициране дава възможност хората да станат по-силни и бързи, да издържат по-добре на болести. То обаче носи риска от поява на "суперхора". Този риск си струва да бъде поет, ако искаме да оцелеем от следващото масово измиране на видове, твърди Хуан Енрикес.

Според него човечеството може да оцелее единствено ако напусне Земята.

Именно за да живеем на друга планета, човешките органи трябва да бъдат променени генетично. За оцеляване на заселниците в далечни светове клетките им трябва да могат да се възстановяват от радиация, да се преборват лесно със смъртоносни вируси, дори да отблъскват куршуми.

Белите дробове и тъканите пък ще трябва да могат да извличат повече кислород в нискокислородна среда. Възможно е дори диаметърът на невроните да бъде увеличен за ускоряване на реакциите.

Освен това човешкият геном трябва да бъде пречистен от наследствени болести.

В историята на Земята има пет масови измирания на видове. Има учени, които твърдят, че човечеството ще преживее подобна трагедия в бъдеще. Мощен вулкан, огромен астероид или необичайно силно слънчево изригване може да заличи хората за миг.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
0
 
! Отговори
Валентинка преди 6 години
До ДраганкаЕй, Драганке, вземи се в ръце! Има учени хора за тази работа. И писателите са го написали преди 200 години. Ти четеш ли фантастика бе, Драганке? Всичко ще стане реалност точно в 23-ти век. Хората ще станат роботи!
27
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Смисълът на статията е, че без генна модификация човешкото тяло не е пригодено за живот на други планети и за далечни космически полети. Това не е нова идея. Само че сега такава модификация изглежда възможна, и по това се работи. И далеч не само заради пренаселването.
26
0
 
2
 
! Отговори
буквояд преди 7 години
Неуморните списвачи ( преписвачи ) на статии не спряха дани облъчват с малoyмuя дори и през празниците !
25
0
 
0
 
! Отговори
финландец преди 7 години
на всеки сто години биомасата се сменя, червеи, ръжда и молци изяждат всичко. камък върху камък няма да остане, а на друга планета човека не може да живее. материята е мимолетна илюзия, само духa е реалност и то безсмъртна
24
0
 
1
 
! Отговори
финландец преди 7 години
на всеки сто години биомасата се сменя, червеи, ръжда и молци изяждат всичко. камък върху камък няма да остане, а на друга планета човека не може да живее. материята е мимолетна илюзия, само ДУХA е реалност и то безсмъртна
23
1
 
10
 
! Отговори
72594 преди 7 години
За да оцелее, човечеството трябва да ограничи раждаемостта в Азия, Африка и Южна Америка и отделни етнически групи в Европа. Запасите от вода и кислород на планетата са ограничени. Храната ства все по-болезнен проблем. Работните места намаляват с въвеждането на нови технологии. Вредно и безотговорно е да се муултиплицират болести, бедност и безизходица. Необходимо е цялото човечество да се отнесе с повишена отговорност и разум към тези и още цяла верига проблеми.
22
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма участникq познал правилният отговор.Биииип))
21
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Малиии, само си мисля, ако напраят всички жени с големи циц. И и малки д. Упенца... Малиии всичко що мъж е с палатки под кръста ще ходи. Разврат!
20
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Преди 500 години Томас Мор е написал една книга "Утопия". И там идеи много. От лакомия и алчост Земята скоро ще запприлича на бунище. За какво генно модифициране ми говори, като половината от населението на Земята не е имало нормални медицински грижи. И колко ще бъдат квалифицираните генни инженери, които ще решават проблемите на "новата раса"? Това е като да си отрежеш клона на който седиш с надеждата, че ще паднеш на меко.
19
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Брех големи мислители тук :) да се чуди човек защо дълбаем дъното като нация
18
2
 
5
 
! Отговори
Мда преди 7 години
Дрън-дрън, та - пляс!
17
1
 
5
 
! Отговори
карина преди 7 години
Добре, че нашето поколение ще е все още от нормални хора без генномодифицирани супертела....
16
2
 
8
 
! Отговори
Айзък Азимов преди 7 години
Този е чел Айзък Азимов, т.е. нищо ново, но има и други възможности като намаляване на броя на хората
15
0
 
14
 
! Отговори
Пешо* преди 7 години
Чакай сега... кой каза, че е необходимо да оцелее човечеството.Човечеството е важно само според... човечеството.
14
4
 
30
 
! Отговори
реалист преди 7 години
Ще оцелеят само българските политици,защото ще си платят,където трябва
13
2
 
23
 
! Отговори
Шопо преди 7 години
Мене тука ми е добре ! Стига да има ракийца...
12
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тия учени да ги пуснат да копаят царевица - повече файда ше има от тях ;)
11
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За клетките, които ще отблъскват куршуми на чужди планети, също е забавно.
10
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Белите дробове и тъканите пък ще трябва да могат да извличат повече кислород в нискокислородна среда. Възможно е дори диаметърът на невроните да бъде увеличен за ускоряване на реакциите. Освен това човешкият геном трябва да бъде пречистен от наследствени болести."Добро утро Хуан, на тези неща Австралия и Китай работят от доста години и има доказани резултати, затова и на последните Олимписки итри от антидопинговата агенция казаха, че това били игрите на мутантите - генен допинг се казва
9
0
 
10
 
! Отговори
Относно учените преди 7 години
Този не е учен, а "експерт". Но и китайските учени също прогнозират разни неща....И е твърде вероятно техните прогнози да са по-смислени, предвид нивото на финансиране на науката в Китай, отколкото тези на експерт Хуан Енрикес от Харвард.