Не искате да оглушеете? Ами пийте бира!

Пенливата течност бори анемия и загуба на слуха
12
Не искате да оглушеете? Ами пийте бира!
Снимка: Reuters

Ако искате да не оглушеете, а и да избегнете анемията, пийте по халба бира на ден, съветват учени. Пенливата течност ще компенсира дефицита на желязо във вашия организъм, съобщава "Дейли мейл".

В това отношение освен бирата, полезни могат да бъдат също зеленчуците със зелени листа, кафявият ориз и някои видове месо.

Според данните около 30% от световното население страда от анемии. Те водят след себе си до загуба на слуха. Според проучването на д-р Катлийн Шифър от университета в Пенсилвания има пряка връзка между желязодефицитната анемия и глухотата. Тя изследвала клиничните данни на 300 000 пациенти. Недостигът от минерала предизвиква увреждане на вътрешното ухо или на нервните пътищата.

При желязодефицитната анемия се наблюдава намаляване на броя на червените кръвни телца. Тя е много често срещана, особено сред жените. В Англия например на пациентите след операция се предлага тъмна бира, тъй като тя е много богата на желязо, съобщава БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Стефчо преди 7 години
Ако пия по 5 дали ще чувам като заек?
7
0
 
3
 
! Отговори
склададжия преди 7 години
А, пък водката стари подмладява, млади полдудявааааа!За далак, за мерак, за голям к... крааак!НАСААААМ НАРОДЕЙЙЙЙЙ!
6
0
 
1
 
! Отговори
До 7 преди 7 години
Но така може да се онемее!
5
3
 
9
 
! Отговори
RUSSIA the best преди 7 години
Даже не го цитираш правилно - Боярышник , означава " глог " . Ти си гледай собствената кочинка , която трябва да ти кажа , че никак не е подредена.
4
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А боярищник за какво помага?Освен да се спасиш от кочиннката.
3
12
 
9
 
! Отговори
RUSSIA the best преди 7 години
С нищо не заменям водката , кой каквото ще да ми приказва. А и България няма никакви традиции в производството на бира така , че точно на българските бири не бива да се приписват такива качества.
2
4
 
10
 
! Отговори
zelka преди 7 години
ха ха ... на бирената промишленост им падат продажбите от година на година :) ... на какво ли не са готови да ги задържат поне :) ... включително и на платени статии в разни медии :)
1
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами, ето, колко е полезна! А днес влиза шефката в офиса и се развряка, че било 11.30, а ме видяла, че изпивам четвърто кенче бира. Викам, ами стана ми неудобно от вас, иначе си бях приготвил още 3, ама ще ги изпия в обедната почивка. А тая продължи да мучи. Дано прочете статията!