Равни права, еманципация и пак жените са вързани в кухнята

Независимо от работното си време дамите въртят домакинството
17
Равни права, еманципация и пак жените са вързани в кухнята
Снимка: Reuters, архив

Представителките на нежния пол се нагърбват с основните домакински задължения, независимо от размера на заплатата си и работното си време, съобщи БТА като се позова на Нюзру.

Това показа ново изследване на учени от университета на Алберта в Канада.

В него участие взеха над 900 канадци, които на възраст 25, 32 и 43 години са живели с партньорите си.

Специалистите оцениха влиянието на редица фактори, сред които относителният доход и семейното положение на изпълняващите домакинските задачи.

Резултатите показаха, че на 25-годишна възраст домашните задължения лежали на плещите на жените и техните мъже, като вторите изкарвали по-малко пари.

На 32 години отговорността за възпитанието на детето и количеството работни часове намалили приноса на главата на семейството към домакинските задачи, а на 43 години по правило всички домашни задължения поемала жената.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
7
 
! Отговори
хахахахахах преди 6 години
Феминизма във франция е бил за богатите дами, които са искали да работят нещо забавно , а не да седят вкъщи. За всички останали дами феминизма е бил = работа навън + работа в дома. Това да им се набие в главите на всичките тич будали жени, които се имат за феминистки.
12
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Айде, дами, честита ви еманципация! На мен отдавна ми е писнало клишето:"Съвременната, модерна, еманципирана жена!" Някой май ви промива мозъците?
11
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
аз като жена не искам равенство, искам разбиране, искам уважението, което ми се полага! А сега какво се получава?... Работя като вол, грижа се за домакинството, ходя на работа независимо, че веднъж в месеца не знам къде се намирам от болка 3 дена, че и отварям вратата на колеги, че и ще ми плащат по-малко, нищо, че съм с едно висше повече... ето това е да си жена горе-долу
10
5
 
2
 
! Отговори
O_O до 8 преди 6 години
Това Бог лично ли ти го сподели?Лекувай се, докато е време!
9
5
 
10
 
! Отговори
O_O преди 6 години
Колко много бай *** има още в нашата мила Родина!!Повечето коментари са от комплексирани мъжленца и от мързеливи женички, които ги устройва мъжа им да бачка като луд, а те да са "домакини".Не е ли възможно и двамата да работят и да си делят домашните задължения?Явно е БГ е срамно мъж да върши домакински работи, а жена да изкарва повече от съпруга си.
8
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Независимо от работното си време дамите въртят домакинството"Че ако не върти домакинството за какво ми е?!? Пращялки и *** колкото искаш.
7
1
 
20
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
От тази еманципация загубихме жените! Ходим на работа, гледаме деца и сме домакини!
6
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жената я е създал бог от адамовото ребро за да не е сам Адам и да му служи. А служенето се изразява в това да подържа дома да ражда и да се грижи за Адам и децата. Тези които искат да приравнят жената с мъжа са болни евани гейски мозъци. Мъжа е длъжен да осигури дома и прехраната за семейството си. Никъде не пише че жената трябва да е равна с мъжа. Жената е нежната половина на мъжа. Той трябва да получава ласки и грижи а това няма как да се случи ако жената е уморена и разглобена от работа!
5
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** пайка ви мрозта ганьовска! Пак ли бурките ви са виновни че сте мижитруки, седящи в панелка, бъркащи си един на друг в гъ.зовете с комшията, докато чакате жените ви да донесат нещо да се накльопате и нацоцате у домой!!
4
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каква еманципация ви патило, като европейките ходят с бурки, а европейците - не!
3
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Доходите и работно време нямат нищо общо. Дори тези които могат да си позволят 24/7 прислужници предпочитат традиционния модел на семейство, при който жената създава уюта в дома. Това разбира се при положение че мъжа не допуска да има претоварване и се включва редовно.
2
3
 
14
 
! Отговори
Не сме в Канада преди 6 години
Ние сме наопъки, аз готвя, пера, и възпитавам децата, а жената ходи на работа, кара колата и ремонтира всичко в къщи. Сега сменя ВиК инсталацията на съседката, щото и нейният мъж готвел и перял, а тя оправя ангренажния ремък на колата пред блока. Т,е, при нас е мегаеманципация вече.
1
3
 
14
 
! Отговори
Чичко преди 6 години
Камелия,Камелия явно си младо и неомъжено дете и си приписала нещо от някое женско списание.Не обобщавай моето момиче ,хората са различни.Сред моите приятели и познати грижите за дома и семейството са на принципа на взаимопомоща.Кой когато и както може.Така е в днешно време.Тези твои ,,анадолски" ескизи и драми са присъщи на онези с бурките,и гдето щурмуват Европа от всякъде. Дано си намериш ,,добър другар в живота"