Коя е най-популярната храна на Коледа? Не е пуйката!

Британците все повече "изневеряват" на традиционното блюдо
Обновена: 17 дек 2017 15:42 | 17 дек 2017 15:41, Веселина Йорданова
29
Коя е най-популярната храна на Коледа? Не е пуйката!
Снимка: архив, Ройтерс

Коледа е семеен празник, който за мнозина означава близките да се съберат около масата и да похапнат пуйка. Оказва се обаче, че се увеличава броят на празнуващите, които "изневеряват" на традиционното блюдо, пише в. "Дейли експрес".

Резултати от проучване, направено във Великобритания от онлайн платформата за доставка на храна за вкъщи Хънгри Хаус, показват, че на Коледа миналата година хиляди хора са нарушили традицията да хапнат пуйка на празника.

На базата на поръчките е установено, че най-популярната храна за вкъщи на Коледа е пицата. Следват пилешкото, бургерите, индийската храна и китайската храна.

В Топ 10 на най-поръчваните блюда за коледния празник попадат още ливанската храна, кебапът, сушито, тайландската храна и персийската храна. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
0
 
! Отговори
Hh преди 6 години
Ne se gotvi za Rojdestvo tam kadeto ne se praznuva v doma. Tova dali shte e pizza, kebap ili kitaisko vse taia. Razbiraemo e kogato se poruchva on-line.
26
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Я закла прасето и по Коледа че ми дойде екстра.И винце има бол.КОй иска да идва.
25
2
 
4
 
! Отговори
??? преди 6 години
Когато мюсюлманите станат повече от християните, така ще бъде!
24
2
 
5
 
! Отговори
р преди 6 години
алоооо, дейли мейлии понеже местните сте дооста меки ,лека полека ще забравите за коледа
23
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-популярната храна са жункерските фосфати.
22
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз очаквах да е дюнера или курбана. Ама скоро
21
3
 
2
 
! Отговори
хахахах преди 6 години
изполват се хора, колеги медии филми да програмират своите внушения ,които са лъжи ,,негативни имиджи,, пиар кампания да влие организацията на обществото като го програмира чрез лъжи от културата ,,звздни имиджи,, ,,дядо гей и снежанка гей,, ,,нормално,, ама не и коледа ни беше непозната с нейната философия от фалшиви религии ,,жертви на пиар религозен,, обществото със злата храна на ,,демокрацията,, пилат пита Исус какво е истината не е лъжа Исус Христос от Библията,Юдейският Цар
20
0
 
6
 
! Отговори
фалшив блясък не преди 6 години
PR кампанията на ,,дядо манипулатор,, е вече ,,най-популярната храна на коледа,, преди вярвахме в дядо мраз пак лъжовен образ сега от пиар агитацията чрез културата /,,филми,, ,,събития със звезди пърдон метреси и гейове негативен имидж емоционален да внушават/ внушение грешни модели нагласи на поведение начин на живот на обществото в съгласие с фалшиви ценности на фалшива организация е пиар кампания на ес ,,демокрация,, ,,това ядем,, лъжи фалшиви ,,послания,, ,,експеримент на пиар масони,,
19
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ние за коледа отиваме на село и тъй като сме отвикнали от домашно отгледаните животни си носим подправките от вкъщи- шепа анаболи , хормони и малко Е-та връщат вкусът с който сме свикнали
18
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кое ий е традиционно британското на пуйката? Тя е внесена от Америка.У нас се коли прасе.В Чехия се пълни шаран. В С. Арабия... не празнуват коледа ;-)
17
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пици,хамбургери,китайско-все вредни храни.Друго си е пуйката,печеното прасенце или агнешко.
16
1
 
5
 
! Отговори
шматка преди 6 години
До кънтриИ носят виното в 20л туби:))
15
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Във Великобритания, пък и не само в Западна Европа, от година на година става все по-популярна екзотичната храна, включително и на Коледа.Тези, които я поръчват, най-вероятно не ползват маси и столове, нито прибори, а ядат с ръце, седнали по турски направо на пода. Това при тях е многовековна културна традиция.
14
0
 
13
 
! Отговори
кънтри преди 6 години
Даа у нас по това време навън търчат пияни хора с дълги ножове и кръвясали очи.И когато изядат прасето може тогава чак да посегнат и на пуйката...на съседа.
13
6
 
13
 
! Отговори
маноф преди 6 години
Най-популярната храна на Коледа и през новата 2018г. е и ще е суджука на Бойко.Тази Коледа ще вкусим и от патриотичния суджук на WC Симеонов.Да ви е сладка новата цена на водата,тока,храната,горивата и всичко което се купува с пари.Честита Коледа и Нова Година другари!
12
1
 
30
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Какви пуйки ви гонят.Това е американска традиция.В Бг преди много години преди коледа са усмъртявали прасе.Това са нашите традиции.Колкото до ливанска храна кебапи и персийска храна по скоро говори за етническа принадлежност.Замислете се накъде отиват нещата
11
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Коледа е Католически празник и няма нищо общо с православието. Какво ни набивате зорлем техните обичаи. Нашите празници на православните са Бъдни вечер й Великден. Католиците празнуват ли бъдни вечер в който трапезата е само с постни ястия? А празнуват ли великден с боядисани яйца? Не не празнуват щото са католици. Те и свещи не палят в църквите си и икони нямат. На един гол кръст се молят и се мислят за големи вярващи! Пеят рок песни в църквите и си мислят че бог ще ги чуе!
10
0
 
24
 
! Отговори
"-" преди 6 години
Има държави без своя национална кухня - една от тях е дребноБритания!За разлика от тях, ние Имаме своя Национална и Традициона кухня!!!!!!Тъй,че - какво ще ядът дребнобританците на Коледа слабо ме вълнува!
9
3
 
8
 
! Отговори
Ханука мина ли ? преди 6 години
Полезно е да знаем
8
2
 
33
 
! Отговори
11 преди 6 години
Тия чужди глупости ко ми ги фъргате тука? Някви *** британци били ядяли персийска храна. Вие добре ли сте изобщо? Че в България кой ти яде пуйка на Коледа бе?