Позитивното мислене ни прави по-здрави

Оптимистите по-късно се сдобиват с бръчки
23 апр 2019 00:30, Михаела Лазарова
7
Позитивното мислене ни прави по-здрави
Снимка: istock

Знаете ли, че оптимистите имат по-висока толерантност на физическа и емоционална болка? В продължение на години учените изследват какво е влиянието на оптимизма върху живота ни. Оказва се, че той може да допринесе за по-дълъг живот, по-малко болести, повече лични успехи, да повиши мотивацията ни.

Защо е важно да сме оптимисти и как това ще помогне на здравето ни, вижте в следващите редове.

Тревожност и депресия

Нашите мисли и ниво на оптимизъм са водещи за това как ще подходим в стресови ситуации. Статистически погледнато, хората, които са оптимистично настроени, успяват да се справят по-лесно с безпокойството или депресията, когато се сблъскват с негативни хора или обстоятелства. Това е така, защото оптимизмът е свързан с усещането за неуязвимост. Това повишава самочувствието, че можем да се справим с препятствията.

По-добро сърдечно здраве

Още една добра причина да мислим по-често позитивно е, че това благоприятства здравето на сърцето. Според проучване, публикувано в Psychological Bulletin, оптимизмът може да намали риска от сърдечносъдови заболявания, независимо от теглото, възрастта и навици за тютюнопушене. Въпреки проучването, не забравяйте да водите здравословен начин на живот.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като гледам и тук - в статията авторът и понятие си няма какво е това "позитивно мислене". Жълтини някакви и разбирания по въпроса като на тетките от пейката пред блока. "Позитивен" и "оптимистичен" не са точно синоними в позитивната психология. Поне почетете нещо специализирано научно, преди да изръсите поредните недомислици.
3
0
 
6
 
! Отговори
Горан преди 5 години
Абе, отново сте открили Америка! Ами, то е много ясно и логично, че ако се тревожиш по-малко, по-малко и ще боледуваш! Най-хубавите неща са простите неща, който иска да си ги осложнява, трябва да е готов за последствията от това!
2
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Червените твари цял ден всеки ден съскат и заливат форумите с помия и всичко позитивно за тях е като чесън за вампир и така се надяват да спечелят избори горките ама нещо не става последните 10 години
1
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това са примитивни възгледи почиващи върху масовото човешко невежество. Принципно подобно съждение е дълбоко погрешно.

Спонсорирани публикации