Руската белуга шпионин и други животни от "тайните служби"

Често най-невинните са най-опасни
6 май 2019 07:45, Нели Христова
57
Руската белуга шпионин и други животни от "тайните служби"
Снимка: Pixabay

Първо правило на шпионажа - не изглеждай като шпионин.

Преди седмица властите в Норвегия заловиха белуга, която носила специална руска сбруя и изразиха опасенията си, че бозайникът най-вероятно е трениран от Русия в шпионаж. И макар на пръв поглед животното да изглежда така, сякаш се вписва в горното правило, то е направило една основна грешка - появило се пред норвежкия рибар, който го заподозрял заради написаното на нагръдника му, а именно - От Санкт Педербург.

За сега Русия отхвърля обвиненията, че е тренирала белугата да шпионира Норвегия. Тя, от своя страна, отказва да говори. Но със сигурност не е първото животно, което се забърква в такава каша.

Ако има нещо, което трябва да знаете за котките е, че те правят това, което си искат, когато си искат.  Те са непроницаеми и непредвидими и точно заради това ЦРУ решава, че е добра идея да бъдат превърнати в шпиони. Така, през 60-те години организацията налива близо 14 милиона долара в това, да "вградят" подслушвателно устройство в нищо неподозиращо четириного. Котката трябвало да донесе жизненоважна информация за руското разузнаване. Но... операцията е провал от ден едно, защото за нещастие, горкото животно било блъснато от кола пред руското посолство.

Те са тихи, движат се само под прикритието на нощта и живеят в тайни пещери. Това са безупречните характеристики на прилепите бомбаджии. През Втората световна война, един зъболекар предложил в летящите бозайници да бъдат сложени малки взривяващи се устройства. Идейта била прилепите да бъдат пуснати над японските градове, където те да намерят убежище в цепнатините на сградите, а по-късно да се взривят, предизвиквайки хаос. Войниците дълго тествали идеята, което им коствало и един изгорял бункер за самолети, но нещата така и не потръгнали...

При тях, първо идва името, а след това идеята. "Мухите на стената", буквално се превръщат в живи мухи през 2018 година, когато група учени се опитват да създадат насекоми, чиито неврони са опасани с жици за да могат да бъдат контролирани. Киборгите трябвало да подслушват, но технологията им все още не е готова. Спорен е успеха при други подобни опити с гълъби, мишки и дори...акули.

Много мили животни са несправедливо арестувани, без дори да са подозирали, че са шпиони. Истина е, че гълъби са били използвани като вестоносци през Първата световна война, а страни като САЩ, Русия и Израел са пращали делфини, които да проучват морското дъно, но 14-те катерици, които били заловени от Иран през 2007 година край ядрена електроцентрала са били напълно невинни. Властите така и не разбрали какво кроят, но все пак ги тикнали в клетките... за всеки случай.

Птиците също предизвикват притеснение у тайните служби. През 2013 година в Египет е арестуван щъркел, който носи подозрителен пакет в клюна си. Оказва се, че той няма нищо общо със света на Джеймс Бонд, а всъщност самата птица е следена от учен, който използвал пакета и устройството в него за да следи движенията на птицата. Щъркелът бил невинен.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
3
 
7
 
! Отговори
Реалноста преди 5 години
Факт е че в Норвегия има базирани 8 Американски ядрени подводници всяка способна да заличи по 20 града като Петербург за няма и 5 минути ...и шпионажа си вари с пълна сила в тия води
20
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В България най-успешно се използват русофилите за шпиони.Те са като бълхи пръснати по цялата държава, а в Президентството е руската белуга !
19
30
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
рунаците са смешници.ще си продадат родината за една бутилка водка.Толкова години не успяват да подчинят Донецк и Луганск въпреки цялата си агресия.Още малко санкциики и съвсем ще клекнат.
18
24
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като кучетата с мини през ВСВ рашките им давали храна под танковете с идеята че ще ги взривяват под тях ...Ама животните се оказали по умни от колхозниците и различавали различните танкове и се се пъхали под руските ...понеже на такива ги учили ...
17
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Голям страх ги тресе. Тия сигурно ако видят куче с нашийник "Собственост на Владимир Путин" ще обявят най-висока степен на бойна готовност.
16
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това в кремъл какво се води ?Шимпaнзе джудже ?
15
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не се бой няма да киха че ще му наврът още един банан самиче тоя ще е отпред ...
14
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Силно се надявам Путин да не кихне, за да не направят западняците някоя беля.
13
8
 
24
 
! Отговори
раша наша преди 5 години
през соца правителството ни учеше че руснаците са пазители на мира в света и са наши братя а сега правителството ни учи че руснаците са агресори и света са пази от тях че са най големите врагове на демокрацията те са агресори а не наще братя.на кое правителствода се вярва.аз лично вярвамна дела---русия много помогна на бг с икономиката строиха ни заводите вдигнаха ни земеделието на високо равнище а сега при демокрацията всичко е унищожено от демократите за да слугуваме на сащ и ес както и стан
12
0
 
5
 
! Отговори
Цаца ама Кит преди 5 години
До 3 я па я ...да знаеш в река Софийска и по Искара само Белуги се въдят
11
3
 
19
 
! Отговори
ined преди 5 години
Щом е от Педербург са я пуснали евроатлантици
10
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Белугата била родом от Санкт ПеДербург. Поне така се казва в статията.
9
24
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами те колхозниците винаги са си били дoбитък
8
3
 
13
 
! Отговори
Я па я..! преди 5 години
Глупости на търкалета.
7
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Баш шефа ...Донесетеми една камилаСлед час биячите се връщат с един смлян от бой жирав Баш шефа ...абе *** това е жиравЖирафа...А камила съм камила само не ме бийте ....
6
25
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да не забравяме и крадливия мaкак джудже президенстваш цар в Кремъл
5
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А над София се появили гълъби - руски разузнавачи , които щели днес да снимат военната ни техника на парада !
4
2
 
36
 
! Отговори
Краб Трее преди 5 години
Не сте разбрали, белугата сама си е признала по време на разпита. Под предната и лява перка са намерили нейният руски паспорт, членска карта на КГБ, адресна регистрация в Русия, чип карта за свободен достъп до Санкт Петербургския делфинариум, руски акт за раждане, диплома за висше делфинско образование, храна за из път ( руска салата и сельодка ). Всички доказателства насочват към Русия!
3
4
 
27
 
! Отговори
я па тия преди 5 години
Ха ха бааааси канарчетата тия ! Ми то на белугата можеше да пише и Ню Йорк или София и това какво значи ??!!!Значи който е тръгнал да шпионира по този начин ще си остави етикета там ли бааааси зомбираните тия *** малко мислити ве ??!!!
2
1
 
32
 
! Отговори
Циник преди 5 години
Санкт ПеДербург ... вопиющата неграмотност на набедените драскачи ... превръща и иначе интересни неща - в смешен пасквил.