Английска висша лига, но за джебчии – българите, които крадат на Острова

Само за секунди тайландката Нина остава без всичките си пари
Обновена: 15 юли 2019 10:44 | 15 юли 2019 10:41, Нели Христова
89
Английска висша лига, но за джебчии – българите, които крадат на Острова
Снимка: YouTube

Докато Нина Спенсър и приятелката й Той се разхождат из Западен Лондон, умела джебчийка успява да измъкне дизайнерското портмоне на една от жените от чантата й.

Двете приятелки снимали приключенията си със селфи стик и благодарение на него успяват да запечатат на видео лицето на джебчийката. Тя умело бърка в чантата Louis Vuitton на Той, а когато туристката бърка в нея след като е пресякла на пешеходната пътека, установява, че вече е с 400 лири и няколко дебитни и кредитни карти назад.

Още по темата

Джебчийката обаче не е сама. С нея има още две жени със слънчеви очила, които са нейни съучастнички. Крадлата подава портмонето на една от тях и след това се разделят и тръгват в различни посоки.

Нина и Той са от Тайланд. Нина живее в Лондон от няколко години със своя съпруг, а Той била на ваканция при нея. След кражбата двете веднага отиват в полицията, но не очакват да получат портмонето и парите си обратно. Казват, че просто искат властите да са наясно какво се случва по улиците и подобни случки да не се превръщат в ежедневие.

Но в Лондон престъпността е скочила 80% през последните 3 години. Джебчийството вече е ежедневие. А според разследване на The Sun, най-голям тормоз върху разхождащите се по улиците на британската столица са българи и румънци. По-шокиращото е, че те печелят по 20 хил. лири на месец.

Снимка: The Sun

12

Според детективите, джебчийките се състезават помежду си в нещо като Английската висша лига за крадли. За сега начело на класацията е жена с псевдоним Диана Експерс, но по петите я следват група от пет момичета, познати като "Спайс Гърълс“. Само най-добрите получават място на ул. Оксфорд. Това е като финала на Висшата лига на "Уембли“.

Когато някой успее да ги разкрие, те често заминават за друга държава. Ала във Великобритания джебчиите живеят в имения с мраморни подове дори мраморни легла.

По-голямата част от  жените са от София, Пловдив и Варна, а останалите от Букурещ, Румъния. За първи път бандите се сформират през 2007 година. Започват работа около 10 сутринта, а на обяд хапват в близкия "МакДоналдс“ и продължават.

Според детективите те знаят "всеки трик в книгата“ и са обучавани от деня, в който са родени. Носят скъпи чанти и слънчеви очила, за да се слеят с обстановката. Нарочват почни винаги хора, които изглеждат богати, най-вече азиатци и араби. Имат няколко начина, по които да ги оберат – или едната жена спира жертвата, преструвайки се, че се е изгубила, докато другата отмъква парите, или се блъскат в тях на претъпкани улици. По думите на детективите, работят с военна точност. Винаги знаят какво правят останалите. Успяват да забележат дори когато полицията ги следи и точно поради този факт, рядко биват арестувани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
2
 
2
 
! Отговори
H преди 4 години
There are no victors in the hunger games, only survivors ... Victor is a loser ....
19
11
 
8
 
! Отговори
Loyko преди 4 години
Какви ***...Това са си живи истински българки. Българите не крадат по малко от ***...,ама как да си признаем. Така е не само в Лондон,така е и в България.На всички публични места дебнат крадци и нон стоп се краде,а полицията дреме.Нашата полиция работи по сигнали на гражданите...Ами,ако няма сигнали..какво прави???
18
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Когато всякакви *** и роми представящи се за българия вършеят из Европа не мога да им се сърдя, че не харесват българите.
17
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Лондон винаги е имало висока престъпност. Още от времето на Шерлок Холмс, който е разкривал много престъпления според българския МВР шеф. Мбуахахаа
16
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дреме ми за англичаните. По добре че крадът там от колкото тука!Имат си техни полицаи, ще си се оправят.
15
16
 
8
 
! Отговори
Пустиняк преди 4 години
Пълно е с чисти българи измамници от всякакъв вид в Англия, да не говорим за скимърите, че са изключително неопетнени българчета, ама дай му на форумния *** при всеки удобен случай да се прави на обиден, че ромите му петнели имиджа! Форумната кратуна много обича да поставя всички народи и етноси под общ знаменател, но не позволява него да го слагат в кюпа! Този уникат ганьовистански.
14
1
 
14
 
! Отговори
избирател преди 4 години
Лошото в,че всички мои приятели в Европа/имам доста/,казват.....- Но Йордан по нашите телевизии ги обявяват българи......
13
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До БауИменно българите сме си долно племе с малки изключения,но не сме на нивото на рохингите.
12
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия пачки по двайсетачки с бандеролите ли са ги крали или после са ги връзвали с тях? Айде не на нас тия.
11
0
 
27
 
! Отговори
Пешеходец преди 4 години
Какви са тези глупости? Какво значение има дали е ромка,българка,румънка или шведка. Жената е КРАДЛА. Защо трябва да ни занимават с националноста,религията или местоживеенето ? Вместо да изпадат в драматични описания английските милициЮнери да си хващат фуражките и да ги заловят. После съд по бърза процедура и шут в гъ** в посока Дувър-Кале.И забрана за връщане. Били претоварени. Ами с тая толерастия и две леви ръце с меки китки, какво друго?
10
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Но в Лондон престъпността е скочила 80% през последните 3 години. Джебчийството вече е ежедневиеДа свикват пакистанския им кмет Садик Хан каза, че това е нормално за големите градове.
9
1
 
11
 
! Отговори
odpo преди 4 години
Нема оправия!!! Поне сега ще станат известни хахха
8
4
 
22
 
! Отговори
Бау преди 4 години
До 6Обобщенията са много опасно нещо ... Според тях и чужденците всички българи са ***... Ходи обяснявай, че си образован и честен ...
7
1
 
34
 
! Отговори
asdf преди 4 години
Още един сайт, който скоро ще бъде закрит,, защото вика на *** българи.
6
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До БауТо и Фюри не е тъмен ама е ром, манталитетът е важен.
5
1
 
24
 
! Отговори
Нане преди 4 години
Някой, ако се уреди с такваз ми ти джебчийка и живота му става розов...*** много скъпо вървеха, още преди години...
4
0
 
49
 
! Отговори
Хм, преди 4 години
може би между българи и български граждани има известна разлика.
3
1
 
27
 
! Отговори
УМЕН преди 4 години
Българи колкото и този сайт е Български!!!!!!
2
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То една "българка" във Велико Търново се опита да краде от китайски туристи, но последваха кунг-фу хватки та знаем ги тези "българи" тук държат да ги наричат роми.
1
14
 
10
 
! Отговори
Бау преди 4 години
Не приличат на ромки тези. Даже са добре изглеждащи млади жени. Явно "бизнеса" е добър ...

Спонсорирани публикации