Съвети за справяне с мазна кожа

Подберете добре продуктите си
18 юли 2019 20:46, Екип на Tialoto.bg
3
Съвети за справяне с мазна кожа
Снимка: Pixabay

Мазната кожа си има своите предимства – например по-бавно образува бръчки от сухата – но пък изисква сериозна грижа и то 24/7. В жегите дамите с по-мазна кожа буквално се побъркват, тъй като често дори обилно напудрени започват да лъщят в лицето след 2-3 часа навън. 

Къде бъркат?
 
Не е задължително да бъркате някъде, а просто да не полагате достатъчно грижа за лицето си. Подходящият крем е важна стъпка, но не и единствената. Трябва да си създадете цял бюти ритуал, за да овладеете излишния себум върху лицето си. Ето и няколко важни момента от поддръжката на мазна до смесена кожа:
 
Изберете правилния продукт за почистване
 
Дамите с мазна и смесена кожа задължително трябва да ползват пяна, тоник или гел за измиване на лицето. Този тип продукти действат едновременно като сапун, спирт и успокояващо средство за кожата или казано по друг начин махат нежно мръсотията, изсушават леко и успокояват възпаления като акне върху нея.
 
Разбира се, след употребата на измиващ продукт трябва да поставите серум или крем.
 
Подходящи продукти са тези, съдържащи бензоил пероксид, масло от чаено дърво и салицилова киселина, тъй като те обират добре мазнината и потискат образуването ѝ.
 
Още съвети за справяне с мазната кожа, четете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На снимката е турската актриса Пелин Карахан. Участвала в турския сериал Мечтатели там тя изиграва ролята на Аслъ Зейбек известна също и като синеочка.
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименВ жегите е ад да имаш мазна кожа.
1
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз ЖЕЛАЯ да имам мазна кожа! Ръцете ми звучат като лист шкурка когато докосвам лицето си!