Любовен живот: Тримата тенори и техните страдащи... съпруги

Те били символ на любовта на сцената, но и извън нея...
Обновена: 18 авг 2019 14:25 | 18 авг 2019 14:25, Нели Христова
9
Любовен живот: Тримата тенори и техните страдащи... съпруги
Снимки: Reuters

Тримата тенори Лучано Павароти, Пласидо Доминго и Хосе Карерас са наричани "душата на романтиката". Гласовете им пленяват публиката, карат я да се пренесе на едно друго, по-хубаво място, където има само любов. През 90-те и 2000-те те са едни от най-известните музиканти в света. Всички ги обичали.

Но извън сцената, ситуацията била съвсем различна.

Павароти бил сериен любовчия. Карерас имал мъчително заплетен любовен живот. А тази седмица се появиха обвинения в сексуален тормоз срещу Пласидо Доминго, които той ревностно отрича.

Тримата тенори използвали своите пари, власт и невероятен талант, за да се възползват от своите фенове, колеги, но най-вече от страдащите си съпруги.

Ще продължи ли Пласидо с музиката?

От колегите си Пласидо Доминго е описван като изключително чаровен и енергичен човек, с толкова много талант, който продължава да пълни зали навсякъде по света. За осемте жени, които го обвиниха в сексуален тормоз, тенорът е далеч от чаровен.

Една от тях твърди, че Доминго й бръкнал под полата, три – че насилствено ги е целунал, две певици са категорични, че трябвало да правят секс с него, за да потръгнат кариерите им. Сопраното Патриция Уолф споделя, че макар Пласидо никога да не я е докосвал физически, се приближавал прекалено близо до нея и я питал "дали трябва да се прибира тази вечер".

Много свидетели твърдят, че държанието на Доминго било отворена тайна – всички знаели, но никой не коментирал. Жените, които не искали да имат вземане-даване с него, просто го избягвали и се стараели да не остават насаме с него.

Пласидо Доминго, чието мото е "Ако си почивам – ръждясвам", е категоричен, че обвиненията са лъжа. Той няма да отменя планираните си концерти и поднесе извинение към всеки, "който се е засегнал от действията му, въпреки че те били с най-добри намерения". "Мислех си, че всичките ми връзки и отношения с хората са били по взаимно съгласие. Но трябва да приема, че правилата и стандартите по които живеем сега, са много по-различни от онези преди 30 години", пише Доминго в своето изявление след скандала.

От 1962 година Пласидо е със съпругата си Марта Орнелас, която "бди над кариерата му" и най-вероятно е станала свидетел на всички забежки на мъжа си.

Неконтролируемият апетит на Лучано

7 юли 1990 година Павароти организира първият концерт на Тримата тенори в чест на финала на световното в Рим. Той винаги е бил шоумен, а енергията му на сцената го превърна в суперзвезда. Но също както Павароти не се ограничавал само до едно ядене за вечеря (веднъж си хапнал цели 23), така тенорът отказвал да бъде моногамен.

Приятелите му твърдят, че той вярвал в това – с неговият даден от Бог талант идва и даденото от Бог право да получава това, което иска. Така че въпреки външния си вид, Павароти бил невероятен сваляч.

Когато пристигал в залата за някое изпълнение, той веднага се затварял в съблекалнята си, заедно с някои от жените в екипа си и излизал от там само, за да се появи на сцената. Ако неговата жертва не била пленена от чара, парите и таланта му, тенорът бързо се измъквал от ситуацията като казвал "Просто се шегувам!".

В продължение на 36 години съпругата му Адуа се преструвала, че нищо не се случва. Тя спокойно отглеждала трите им дъщери в Модена. Дори не се трогнала на 8-годишната афера на съпруга си с млада студентка.

Но през 1996 година Адуа повече не можела да се преструва. Списание публикувало снимките на Павароти заедно с Николета Мантовани на почивка в Барбадос, заедно с думите: "Тя е любимката в харема ми!"

Разводът не притеснил Лучано. След 2000-та година той многократно разказвал на журналистите колко много му помогнала виаграта. И въпреки че забежките му продължили, Мантовани все пак се омъжила за него. Тя била единствената, която можела да го спре да яде, крещейки "Баста!" След три години двамата се разделят – веднъж любовник - винаги любовник.

Оле, Хосе!

Нисък, красив, с шоколадови очи – Карерас бил "умният" сред Тримата тенори. Той далеч не можел да се мери с подвизите на двамата си колеги. Но някак си успява да стане част от любовен триъгълник.

В началото на 80-те, съпругата му Мерседес Перез се преструвала, че не знае за страстната му афера с Джута Ягер, бивша стюардеса, на която обичал да пее песни на Елтън Джон и Фил Колинс под душа.

Когато през 1987 година е диагностициран с левкемия, а докторите му дават 10% шанс да оцелее, двете жени седнали на ръба на болничното му легло и се приготвили за най-лошото. Но Карерас се преборил. Завърнал се с мащабен концерт в операта в Барселона и публично обявил връзката си с Джута.

Мерседес се развела с него през 1992 година. По-късно и Джута го напуска, а само година по-късно Карерас се жени за австралийска бизнесдама, с която има 3 деца.

През 2004 г. Хосе и Джута отново са свободни и се срещат във Виена. И както хората са казали, там, където е горяло, може да пламне отново, така че двамата се женят тайно. Поне тази история завършва щастливо, освен ако не си на мястото на Мерседес, разбира се.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Драги "страдащи" дами...против съм насилването във всичките му форми, но... Ако "***" не си вдигне опашката няма как да се случи.. били и пошепнали.. предложили... Продължавайте в същия дух и ще минете на вибратори..
7
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия не са феминисти.Тия са добрият,лошият и злият!Не са и с по едно име като БГ-чалгарите и могат да пеят.
6
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пак рибарски срещи.
5
6
 
24
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 4 години
Статията е повече от долнопробна. Разглеждат мръсното бельо на тримата най-велики тенори, от които единият е отдавна покойник. Нека да оставим Павароти да почива в мир. Едва ли през следващите 100 години ще се роди тенор като него!
4
1
 
5
 
! Отговори
На микрофоня преди 4 години
Тримата пищови.
3
2
 
5
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
вече
2
4
 
14
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
И тримата мече са от запаса...
1
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Aма как смял той да се доближи твърде близо до нея бе!?Братко тия жени тотална откачиха..