Как да отслабнете, ако имате бавен метаболизъм?

Няколко ценни съвета за добра фигура
30 сеп 2019 23:00, Дарена Найденова
12
Как да отслабнете, ако имате бавен метаболизъм?
Снимка: Pixabay

Лятото вече свърши и много хора започнаха да се отпускат и да похапват каквото им е на душата. Това може да се превърне в проблем след няколко месеца, когато искате отново да влезете във форма за плажа. Според много фитнес треньори и диетолози, отпускането по време на зимния сезон може да се отрази сериозно не само на фигурата ви, но и на здравословното ви състояние.

Разбира се, отслабването не е никак лесна задача. То изисква сериозна отговорност и отдаденост, както и дисциплина на хранене и тренировки. Всичко това обаче може да не помогне толкова бързо, колкото ви се иска. Причината се крие в бавния ви метаболизъм, който тормози голяма част от световното население.
 
Бавният метаболизъм обаче не трябва да ви отчайва. Има упражнения и хранителни режими, които могат да го победят и отново да ви вкарат в желаната форма.
 
Храната
 
Едно от най-важните неща за по-стегната фигура е правилното хранене. Постигането на оптимални резултати се дължи на строг режим, в който трябва да включите по-малък прием на калории. Това може да се следи много лесно.
 
Съветът на диетолозите е да си направите списък, в който да записвате какво ядете и по колко калории приемате на ден. Много е важно да следите и грамажа на ястията си, както и колко често похапвате.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 8, 9 и 10Малко встрани от темата, но...Аз така ходих с майка ми в СССР по времето на Горбачов, преди да се разпадне.Бяхме на гости при баща ми който беше на работа в Украйна. В семейство на негов колега украинец се настанихме в Киев.Та от София купихме 4 чифта маратонки (бяха пуснали Ромика) и като ги продадохме с тях избихме цената на самолетните билети до Киев!После видях, че украинките се избиват на опашки да си купуват червила. Най-обикновени, били "дефицит"!
10
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
DNP и консултации от биохимик, за да не последва сантрапоп (сандък-трап-поп) :).Няма универсални решения за всички. Трябват изследвания и контролирани експерименти от медицинаски лица. Инче всичко друго е игра на сляпо. Не може човек с диабет, проблеми на щитовидната жлеза, или други специфични хормонални проблеми да бъде третиран по един и същи начин. Това за диетите и физическата активност са мантри, които само се повтарят и никой не спазва.
9
1
 
4
 
! Отговори
После, преди 4 години
когато дойде редът на баткото, се оказа, че той говори на полски. Помня, че си купи брачна халка, но само един брой. Когато той си тръгна, останалите започнаха да коментират и от думите на българите разбрах, че полячетата си купували по нещо златно с цел да го продадат после в Полша и така летуването им излизало почти без пари.До днес не ми е ясно дали баткото се изпусна неволно или нарочно пръдна, защото и него го притискаха отвсякъде на опашката лелките, които напираха да разгледат пръстените
8
2
 
4
 
! Отговори
Продължавам :) преди 4 години
Двете взеха и мен и отидоха в този магазин. Стълпотворението пред щанда с пръстените беше голямо. Аз мрънках и исках да се доближим до щанда, а мама да ме повдигне, за да разгледам и аз бижутата. Тя ми се караше да млъкна и да стоя мирно с тях на опашката, щял да ни дойде редът и тогава да избираме.Другите бяха нетърпеливи и се притискаха напред. И тогава един симпатичен рус батко с брадичка и с дънки взе, че пръдна наистина. Лелките се стреснаха и поне спряха да се натискат. После ...
7
2
 
5
 
! Отговори
:) преди 4 години
1, 6 и 7 са го написали на майтап, но аз си спомням нещо от годините на моето детство.С родителите си пътувах до СССР, до един тамошен черноморски курорт. Всичко ми беше интересно, все пак за мен това беше чужда страна.Имаше и много други летовници от соц.страните. Проявяваха голям интерес към бижутерийния магазин. Тогава разбрах, че златото в СССР тогава е било евтино, а изборът на пръстени - много голям.Майка ми и още една българка също решиха да си купят по нещо златно /Ще продължа/
6
4
 
3
 
! Отговори
а така преди 4 години
както в коментара преди, изпърдете се мощно като дизелов мотор без филтър да могат да изхвърчат саждите, да издухате системата и спрете да се тъпчете.
5
2
 
2
 
! Отговори
burn fart преди 4 години
Както е написал 1 и това помага, особено в градския транспорт.
4
4
 
10
 
! Отговори
Мизерландия преди 4 години
Ако поддържате леко наднормено тегло, ще спестите от отопление през зимата, а ако ходите на море през лятото, на неохраняеми плажове, фигурата на шамандура е много подходяща.
3
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ксто спрете да тъппете хляб с олио.
2
6
 
19
 
! Отговори
Крепи се буцо, преди 4 години
крепи се!Ако те харесва мъжът ти, не е нужно да отслабваш. Приготвяй такива лакомства, каквито обичате и двамата, хапвайте си и се обичайте. Да ви е сладко! :))
1
5
 
9
 
! Отговори
Мръсна газзз преди 4 години
Изпърдете се юнашката ве, да се чуе като развалена бор машина, корем, морем всичко минава, и се отслабва!