Кабарето "Мулен руж" стана на 130 г., празнува с канкан

То отваря врати през 1889 г. като бална зала
7 окт 2019 15:53, Елка Василева
5
Кабарето "Мулен руж" стана на 130 г., празнува с канкан
Снимка: Reuters

Най-известното парижко кабаре "Мулен руж" отпразнува 130-ата си годишнина с 10-минутно светлинно шоу на открито, проследяващо богатата му история, съобщи Ай Ти Ви.

Танцьорки от трупата изпълниха прословутия канкан на площада пред сградата-мелница, облечени в костюми в националния трикольор - червено, бяло и синьо, под зрелищни фойерверки.

Кабарето, известно с темпераментния танц и костюмите с щраусови пера и пайети, отваря врати през 1889 г. първоначално като бална зала. Днес то работи като ресторант с вариететно шоу, като е сред легендарните туристически атракции на френската столица. Шоуто се нарича "Феерия", а танцьорките и артистите в него носят общо 1000 костюма.

Кабарето "Мулен руж" е увековечено в картините на Тулуз Лотрек, който е негов редовен клиент. На времето в него са пели Едит Пиаф, Шарл Азнавур, Шарл Трене, Морис Шевалие, Ив Монтан, Франк Синатра, Лайза Минели.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: Мулен Руж
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
До Руси от Руси преди 4 години
Руси,Русиииии,когато някой е Т.Ъ.П.,това няма как да му бъде обяснено! Какъв Герб,какви джапанки бе м.у.х.льо,???Става дума за емблематично ,световно известно място за туристи,аман от политика!!!
4
1
 
1
 
! Отговори
Руси от Руси преди 4 години
За мен истинския мулен руж беше в Русе, допреди 10 г. Политическият елит на герб и дпс все още неосъзнал се политически, висеше там денонощно, по джапанки, с черен анцунг, пред бутилки с черно джони и фъстъци на килограм. КypBuTe по пилоните се тресяха от кеф и пръскаха пот връз мустаците на бъдещия политически елит. Умре обаче дон Муто и муленя го затвориха. Блажени години беха.
3
1
 
3
 
! Отговори
Велико място! преди 4 години
Вива ла Франс!
2
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
- Какво стана моето момче, да не катастрофирахте? - Не бе дядо, направих каквото ме посъветва, ама още докато пиках охраната ме наби и изхвърли. - Е твоите приятели не се ли намесиха. Ти с кой беше там? - С Ханс и Йохан, защо ти с кой си бил. - Аз бях с моята рота от втора СС дивизия.
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мюнхен... Дядо съветва внука си, който заминава на екскурзия до Париж. - Задължително да отидеш до Мулен Руж. Да се напиеш, да не платиш, да се изпикаш на бара и да си тръгнеш с две танцьорки. Така постъпва всеки истински мъж. След 5 дни внукът се върнал целият в синини и с гипсиран крак. Дядото разтревожен го пита: