Сестрата на Грета Тунберг подложена на тормоз от хейтъри

Активистката твърди, че сама пише речите си
Обновена: 18 окт 2019 16:16 | 18 окт 2019 16:15, Нели Христова
57
Сестрата на Грета Тунберг подложена на тормоз от хейтъри
Снимки: Reuters

След речта на Грета Тунберг в ООН, ситуацията около 16-годишното момиче леко се поуспокои. Сега тя е в Канада, участва в протести и се среща със световни лидери, но не дава много интервюта за медиите.

За шведският вестник Dagens Nyheter обаче тя направи изключение. Той е първото издание, което взима интервю от Грета, когато тя протестира сама, само със своята картонен табела пред шведският парламент през 2018 година.

Пред изданието тя споделя, че негативните коментари не засягат нея толкова, колкото семейството й. Най-вече по-малката й сестра.

"Този, който страда най-много от всичко това, е сестра ми. Тя е на 13 години и всеки ден се изправя пред системна омраза, обиди и тормоз“, казва Грета пред  Dagens Nyheter.

"Онези, които пишат злобни съобщения към мен, го правят и към цялото ми семейство, дори и към нея. Разликата между мен и хората у дома е, че аз постоянно пътувам и съм почти недостъпна“, споделя тя.

Семейство й редовно подава сигнали срещу заплахи в полицията. По думите на Тунберг, хората около нея редовно й предлагат помощ, но сестра й няма такава.

"Най-доброто, което можете да направите за мен е, да подкрепите сестра ми. Не защото ми е сестра, а защото е прекрасен и силен човек“, допълва Грета.

16-годишната активистка говори и за това, как е написала речта си за лидерите на ООН. "Исках да обвиня и засрамя хората, които са на власт“, категорична е Тунберг.

Запитана дали получава помощ, за да напише речите си, тя отговаря: "Когато текстът ми е завършен го изпращам на група от учени да го прегледат. Те винаги са различни, зависи от сферата. Често ми връщат отговор до няколко часа с коментари какво трябва да добавя. Ако фактите са подвеждащи или неверни ги коригирам", призна момичето.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
4
 
5
 
! Отговори
13 преди 4 години
Ясно е че е луда, тези които я финансират също са луди, но и онези които лобират за горивата и те не са нормални. Горивата първо че замърсяват, но още по-големия проблем е че са изчерпаем ресурс. Човек може и да си каже, ами мен не ме бърка и е прав, но само временно... Когато се остави същата инфраструктура и система на транспорт и производство на енергия, след време бомбата задължително ще гръмне, ще свършат ресурсите и ще настане апокалипсис. А това с общи усилия не е трудно да се избегне.
42
4
 
4
 
! Отговори
От 39 преди 4 години
***, аз работя. Вероятно повече от теб. ***. Не е чудно, че предпочиташ да си общуваш с умствено увредени деца. Аз, за разлика от теб, бих го правил само при крайна необходимост, понеже техните нужди са специални, а аз не съм квалифициран да ги покривам. А ти явно си. Или не правиш разлика. Кое от двете, експерте?
41
9
 
1
 
! Отговори
До 39 преди 4 години
Детето може да е умствено увредено, и пак предпочитам да си говоря с него, вместо с вечно мрънкащите и крайно скептични към всичко българи по форумите. Намерете си работа, смешковци.
40
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Акцията на детето е била замислена по съвсем друг начин. Обаче се развива доста неправилно и сега нещастните неуспешни кукловоди се опитват да я прехвърлят на руснаците. Също както оная английската "танцьорка" не успя да се справи с некачествените наркотици в Кралството и за да спаси имиджа на кралицата и правителството се опита да обвини руснаците. Много са жалки и смешни. Едва ли има човек с IQ над 80(което е на прага на пълната глупост), който ще се върже ;))
39
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Смешно е да се твърди, че руснаците я финансират, след като всичките и контакти идват от запада. Освен това Русия е най - малко заинтересованата страна от спирането на употребата на изкопаеми суровини, които фактически са най - обвиняваните за замърсяването. Понякога съвсем по украински мислите ;)))
38
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Детето Е умствено увредено. Дори е с диагнози. И сега е и индуктринирано с непълни и не особено правилни доктрини.
37
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мисля, ако някой беше обяснил на това дете, че за да се спаси екологията трябва да се спрат всички самолети, кораби и камиони, а това ще доведе до световен икономически катарзис, едва ли щеше да реагира толкова остро. По - скоро би се заела да учи физика и математика за да е способна да създаде транспортни и производствени технологии, които не замърсяват околната среда. Виновни са тези, които я използват. И тя, че им вярва. Родителите и са най - виновни. Заради едната кариера я подлагат на...
36
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хейтърите и троловете на Соpос искат да я изкарат умствено увредена и да я отнемат от родителите. Прекрасно и талантливо дете сигурно ще попадне в някое джендърско семейство. ЕС е превзет от хейтъри, ***, аспержери бежанци, ***, дeца аутисти, вегани и всякаква пaплач.
35
3
 
16
 
! Отговори
Гретьо Туборг преди 4 години
И нормалните хора, също сме подложени на системен тормоз от Тунберг и всякакви безделници наричащи себе си "активисти". Вчера в Лондон с право са ги пердашили, след като за блокирали метрото.
34
3
 
11
 
! Отговори
ухахах преди 4 години
Като я видях, как не можа да върже 2 приказки за отговор на въпрос извън нейната приготвена "реч", ми стана ясно, че нищо не пише сама!! Даже няма никаква идея за какво говори!!
33
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като я видях в тубата как се пули и озъбва ми стана ясно, че си е руски замисъл.
32
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тунберг е лицето на човешката глупост - активисти или терористи са тези хора? Защо в 21 век залагаме на фанатизма, а не на разума? Защо се дава трибуна на ментално болно дете, което бръщолеви разни несвързани клетви?
31
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Май има руска връзка в този продукт.
30
5
 
11
 
! Отговори
Абе тази преди 4 години
Тя гледа точно като Слави Трифонов -- дали и Слави няма ментални проблеми?
29
3
 
22
 
! Отговори
Ха преди 4 години
Няма ли кой да сезира Шведските служби за защита на децата,че това болно дете не ходи на училище и дава лош пример на децата.Как й оправдават отсъствията ,как ще завърши срока,много интересно?
28
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Руска работа, все някаква такава глупост ще измислят.
27
4
 
12
 
! Отговори
kok преди 4 години
след две години като стане пълнолетна и я наеваб ше миряса
26
5
 
9
 
! Отговори
i'm преди 4 години
Това сайко да пие правилните хапове и да започне да говори по-човешки и с по-вменяема физономия.
25
6
 
11
 
! Отговори
До 33 преди 4 години
Циника си е комунист, те така си общуват с мучене и псувни.
24
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе няма ли модератори тука?!!! Някакъв псува хората, как може!