8 знака, че кучето ви е щастливо

Накланя глава, когато му говорите
31 окт 2019 16:52, Михаела Лазарова
2
8 знака, че кучето ви е щастливо
Снимка: Istock

Кучетата са най-добрите приятели на човека. Готови са да раздават безрезервната си обич на стопаните си без да ги съдят и без да се замислят заслужава ли обич любимият им човек или не. В това отношение се различават коренно от хората и именно това ги прави самоотвержени приятели.

За съжаление, нашите пухкави приятели не могат да говорят. Затова е необходимо да се научим да разгадаваме всеки техен невербален и поведенчески сигнал, с който ни подсказват дали се чувстват добре, дали са щастливи.

Ако се притеснявате дали кучето ви е здраво и щастливо, успокойте се със следващите признаци, че всичко е наред с любимия ви приятел.

То ви поздравява, когато се прибирате вкъщи

Характерно е за кучетата да се радват, когато стопанинът им се прибира вкъщи. Това е признак, че животното не страда от депресия и не се бори с някакви вътрешни болки, за които не подозирате.

Подава си коремчето

Щом кучето се обръща по гръб и ви приканва да го чешете по корема, това е добър знак. То е щастливо, радва се на вниманието ви и най-вече демонстрира подчинението си.

Не прави пакости вкъщи

Кучетата, които страдат от някакви поведенчески или психологически проблеми обикновено в отсъствието на стопаните си са склонни да късат, гризат и унищожават покъщнината. Това е признак на нервно поведение. Ако вашето куче не прави така, значи то се чувства добре вкъщи, макар и самичко.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
3
 
9
 
! Отговори
Безсмислена статия преди 4 години
Няма стопанин на куче, който да не знае кога опашатият му приятел е щастлив. Изключвам селяните, които държат кучета на верига за да са им жива охрана. В 21ви век!
1
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Веднъж гледах предаване за кучетата, в което обясниха, че кучетата могат много добре да разбират чувствата и усещанията на хората, но това не е важи за хората спрямо кучетата. Аз си мисля, че хората помежду си също не разбират чувстата и емоциите на другия, въпреки че можем да говорим...

Спонсорирани публикации