Кучето – мотиватор: Децата четат повече с четириного в стаята

Присъствието на куче ги мотивира повече от възрастен
9 дек 2019 22:46,
4
Кучето – мотиватор: Децата четат повече с четириного в стаята
Снимка: Reuters

За родителите, чиито деца вечно им искат домашен любимец, вече има още един довод в полза на кучето.

Канадски учени установиха, че кучето би мотивирало децата да четат повече, съобщи в. "Дейли мейл".

Изследователи от университета на Британска Колумбия в Оканаган доказаха, че децата четат по-дълго и са по-упорити, когато им прави компания куче. Те проявяват по-голям интерес и се чувстват по-уверени, пише БТА.

В изследването са участвали 17 деца от първи до трети клас. Учените са ги наблюдавали как четат в компанията на куче и сами, като са им давали текст малко над нивото им. Децата са чели на глас на куче или на човек. След края на първата страница учените са ги питали искат ли да продължат.

"Резултатите показаха, че децата посвещават значително повече време на четенето и са по-упорити, когато в стаята има куче, независимо от породата и възрастта" - каза Камий Русо от екипа.

Освен това с куче текстът се е струвал много по-интересен на децата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
1
 
! Отговори
WORK 24/7/365 преди 4 години
До PinCodeТи и твоите деца не сте на този свят, за да се забавлявате. Тук сте, за да се учите и работите. Други се
3
1
 
5
 
! Отговори
селски кокошки бол преди 4 години
А, не! Кучето на двора на верига, че иначе де да знаеш дали нема да нахапе некой! Куче е, демек непредсказуем дзвер! Какви са тез ми ти бълхарници у градо, местото им е на село да пазят кокошките некой да не ги украде, я.Винаги съм имала куче, сега децата ми растат с куче. Всеки ден в парка срещаме 'новите софиянки', които истерично крещят срещу лабрадора ми, че трябвало да бъде вързан на верига, куче било все пак, можело да ги апне. Ако им блъсне кола отрочетата няма да е кой знае каква загуба
2
5
 
0
 
! Отговори
ined преди 4 години
Ако пикльовците с 4-риного четат х2 от това в стаята да има 2-ного, да им слагат във врата по една 100-ножка - ще се накъсат от четене.
1
3
 
11
 
! Отговори
PinCode преди 4 години
Всяко дете трябва да си има куче. Моите досега имаха две кучета. Така се учат още от малки да се грижат за някой друг, а и доста се забавляват .