Американец пише до съда, иска да предизвика на дуел бившата си

Той бил "унищожен" от делото за попечителство над детето им
16 яну 2020 18:00,
15
Американец пише до съда, иска да предизвика на дуел бившата си
Снимка: Pixabay

Американец поиска да разреши спор с бившата си съпруга по един доста старомоден начин. Мъжът от Канзас "хвърли ръкавицата" срещу бившата си жена и поиска разрешение от съда да я предизвика на дуел с мечове.

Дейвид Остром е заявил пред съда, че делото, заведено от бившата му жена, вече го е "унищожило" и сега той иска да даде на нея и адвоката й "шанса да го срещнат в битка".

Делото, което двамата водят, е за попечителство над детето им, пише "New York Post".

"Сега аз желая да им предоставя шанса, да ме срещнат в битка, където аз ще взема душите от телата им", е написал Остром в своето искане до съда.

Той помолил съдията за тримесечна пауза на делото, за да може да се сдобие с два японски меча ("Катана"), с които да се проведе дуела. Той е казал още, че е взел идеята от друго съдебно дело, свързано с Ричард Лутман, адвокат, който искал да разреши по този начин спора си със свой колега и неговия клиент.

"Досега решаването на съдебен спор чрез дуел никога не е било изрично забранявано или ограничавано като право в САЩ", е заявил Остром пред съда. Той е казал още, че този метод е бил използван в британски съд през 1818 г. За да е честен дуелът, Остром е предложил бившата му съпруга да изпрати своя адвокат в дуела и той да се бие от нейно име.

От своя страна адвокатът на бившата съпруга на Остром се е противопоставил на идеята пред съда в свое собствено креативно искане до него.

"Въпреки, че респондентът (съпругата) и потенциалният й представител на бойното поле действително имат души, които да бъдат взети, те молят искането да не бъде уважено".

Съдията в делото Крейг Драймайер обаче явно не е очарован от предложенията.

"Докато не бъдат спазени правилните процедурни стъпки за образуване на съдебно производство, този съд няма да предприема по-нататъшни действия относно всяко предложение, възражение или искане, подадено от която и да е от страните на този етап", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
1
 
! Отговори
Lan преди 4 години
Е те, няма да му е трудно на съдията - единият родител явно не е с всичкия си, остава да назначи прихиатрична експертиза и за другия...че ще е жалко за детето да го отглеждат хаховци!
13
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
да пише на съдията че е станал гей и си е намерил годеник. Веднага ще му дадат детето. Сега е модерно
12
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
дуел....с катани...
11
2
 
1
 
! Отговори
Тириаки бой преди 4 години
Пише че това го е имало в друго съдебно решение, а според прецедентното право ако съдът е взел някога някакво решение, то се превръща в закон. Така че сега законът дава право на ищеца да клъцне главата на бившата законно, освен ако междувременно ответника не реши да потренира кендо.
10
1
 
6
 
! Отговори
SS преди 4 години
Какво ви е чудно,в България е пълно с дуелисти.Не сте ли чували израза я ела вън да се разберем като мъже!А навън нещата не са никък чесни,и няма правила,може да те фраснат с бокс,да те намушкат или да те чакат още 2-3ма юнака.Казвам го от личен опит.
9
0
 
4
 
! Отговори
кокомото преди 4 години
Тоя 100% има някаква роднинска връзка с Дънкан Маклауд...
8
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 7 Културни особености от минали времена. *** с техният ширещ се феминизъм и джендърство нормалните мъже до там стигат. Я виш наще роми ако решат да си решават така споровете по стар стил колко бързо ще се кротнат едни други. И не само, новите европейци съм сигурен че като върли фенове на шарията биха предпочели един по-тежък казус да бъде решен с "чест" от колкото с една кастрирана правосъдна система по германски неолиберален стил.И в нас е такава и затова дерибеите са ненаказани
7
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези не са мръднали от каубойските престрелки още. Издивяли псевдокравари.
6
2
 
4
 
! Отговори
SS преди 4 години
Дуелите навремето не винаги са завършвали със смърт.Пускането на кръв,тоес раняването е удовлетворявало някого и с това всичко е приключвало.Ще ви кажа,че последния дуел в Европа е бил в България между един журналист, австроунгарския консул.Това става замалко след освобождението.Да научите нещо от SS.
5
1
 
4
 
! Отговори
българин преди 4 години
Ха хааХ.Тоя направо иска,да си я клъцне за винаги " законно"!-:) Американо зад океански им работи! Все си мисля и споделям.Че тия там са много далечко от Европейските Ни ценности!-:) Различни сме си и това си е! И как да ги " заобичам" бе хора?????! Нямат шанс!
4
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами, самото сериозно искане показва, че човекът поначало си е бил нещо лудичък, изобщо не разбира как работят законите и с право е загубил делото.
3
0
 
3
 
! Отговори
до 1 преди 4 години
Първата кръв може и да е смърт!Примерно ако й резне главата, край на мача!
2
0
 
7
 
! Отговори
dd преди 4 години
До SSИска ди им вземе душите, ти как мислищ
1
1
 
13
 
! Отговори
SS преди 4 години
До къкво отчаяние са докарали човека!Само не става ясно дуела до смърт ли ще бъде,или до пускането на първа кръв.