Грешки, с които разваляме електроуредите

Претоварването със свръхтегло е най-голямата грешка при пералните машини
29
Грешки, с които разваляме електроуредите
Снимка: Istock

Електроуредите са нашето спасение в ежедневието. Благодарение на тях можем да се справяме бързо и лесно с иначе трудоемки задачи, които биха затруднили силно съществуването ни. С грешките в експлоатацията им обаче силно съкращаваме живота им, което предизвиква нежелани разходи и влияе негативно на околната среда.

Кои грешки, които допускаме, съкращават живота на уредите?

Лаптоп

Няма нищо по-лошо за лаптопа от това да го оставяте постоянно включен. За да работи добре задълго е необходимо поне веднъж на ден да го изключвате напълно. Така той при новото стартиране ще може да инсталира всички нови версии на програмите и софтуера си, така че да работи максимално добре. Почиствайте го редовно от прах и не го оставяйте на дивана – така прегрява лесно и се разваля.

Телефон

Най-голямата грешка, която много хора допускат с телефона си е зареждането му през цялата нощ. Свързаността на телефона с електричеството след като батерията е заредена до 100% може сериозно да я увреди и да съкрати живота на любимото ви смарт устройство.

Пералнята

Претоварването със свръхтегло е най-голямата грешка при пералните машини. Изкушаващо е да сложите и тази блуза, и този панталон или пък и тази кърпа, какво толкова ще се случи, вероятно си мислите. Всеки допълнителен грам обаче съкращава живота на пералнята. Неслучайно всяка машина е изрично предназначена за даден брой килограми мокро пране, които може да понесе. Претоварването износва лагерите на пералнята и може да доведе до бързото ѝ разваляне.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
4
 
4
 
! Отговори
expert преди 3 години
За телефона е пълна глупост. Има контролер, който контролира заряда изключитено прецизно. Проверете с Powermeter. Като стигне 100%, отчита 0 (нула) вата, т.е. не зарежда. Само ниско грамотен лаик може да си мисли, че след 100%, телефона още се зарежда.
18
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За телефоните са прави, най-после едно смислено нещо от тея либерасти гнесажии
17
4
 
4
 
! Отговори
младоженец преди 3 години
Защо не казахте по-рано сигурно много съм претоварил жената та сега е ....
16
2
 
2
 
! Отговори
Котка преди 3 години
До до N6-умникРедовно ми кипва млякото с ориз на керамиката, защото не ми се стои до него. Досега нищо не се е случило.
15
3
 
3
 
! Отговори
ПорЦелан преди 3 години
Отдавна, много отдавна зареждането не е проблем. Аз имам служебен Леново Тинкпад на четири години с две батерии който не е бил включен в тока не повече от 50-тина дена. Батериийте са му като нови. Важното е да не оставят батериите да паднат защото тогава при зареждането се нагряват което наистина им намалява живота. Телефона ми е на три години, купиха ми нов преди ена но пак се върнах на стария защото ми харесва. Зарядното му за кола обаче ми струваше 50 лева - Хуявей П9, то е за 18W 9V/2A.
14
4
 
4
 
! Отговори
Кола преди 3 години
Много е важно смартфони и таблети да не се зареждат от запалката в колата. Едно от трите неща винаги заминава.
13
5
 
5
 
! Отговори
RMM преди 3 години
за да се обнови. Достатъчно е да му се прави профилактика, смяна на термопастата и основно почистване 1-2 пъти в годината. Това за телефоните откъде го изровихте - доказано е, че няма проблеми дори нонстоп да е включен на зарядно, а батерията е консуматив - при нужда се заменя. За пералните също - това може да е вярно за перални от преди 20 години, новите си имат защита от претоварване и си теглят автоматично прането, след което си определят нужния цикъл и време на работа.
12
6
 
6
 
! Отговори
RMM преди 3 години
От кой *** е писана тази статия, какви са тези тъпотии, дето са ги наръсили? Лаптопа/компютъра може да си работи нонстоп включен, без това изобщо да пречи на живота му. Моя лаптоп си седи включен денонощно в контакта вече няколко години, като е направен да не заспива или хибернира и няма никакви проблеми, дори и десктопа често не го гася през нощта. А относно обновяванията на софтуера изобщо няма смисъл да се коментира, това е още по-голяма глупост - софтуера при нужда си рестартира машината,
11
15
 
25
 
! Отговори
От Мен преди 3 години
Тази статия е талаш за запълване.
10
17
 
23
 
! Отговори
MJ преди 3 години
Първите 2 не са верни на 100%! Другите не ги дочетох😂
9
15
 
24
 
! Отговори
Упътване за ползване преди 3 години
На всички електроуреди има отбелязан клас на глупакоустойчивост, при по-евтините е по-висок. Ако можете да отворите хладилника, да си вземете бира и да затворите вратата, преди да е светнала лампичката, това не означава, че сте нинджа, а по скоро, че лампичката е изгоряла. Ако котката ви е над 5кг, не бива да я пускате в пералнята, пералнята ще се повреди, а котката ще ви намрази.
8
5
 
5
 
! Отговори
Сиганин преди 3 години
то тука гъмжило от миндженери... брей и от кутлуниту напечкити разбирати ей ама щу не си управити парву главату-кутлун и да приказвати тугаз глупости натаркалета
7
14
 
14
 
! Отговори
до N6-умник преди 3 години
Ти умнико, ръси по керамиката сол и после надникни вътре как е? Въпросните стъкла са по-смотани от чугуна, ако не знаеш. Вътре е един гол реотан, а стъклото е черно стъкло, на някои по-скъпи им слагат сензори, за мислиш че е по-технологичен продукт.Най-силно ти препоръчвам да кипнеш мляко или сутляш върху "великата" керамика, може и нещо мазно да се разтече убууу
6
6
 
6
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 3 години
всеки се има за баш майстор
5
14
 
23
 
! Отговори
Смях преди 3 години
До Анонимен 1Миеле за 6000 с лампичка за претоварване? 10 нормални перални са тия пари - няма да живея толкова, че да счупя 10; тъй че не няма да избия Миелето.
4
0
 
46
 
! Отговори
Уууу преди 3 години
Крайно са отчайващи този тип писания! Техниката като нещо магично!Майка ми(74г вече), беше чела в сп"Жената днес", че ако се ръси сол върху кипналото по котлон, после се чистело лесно. За 30-40г е повредила 5 или 6 печки. Последната и я купихме с кеф, скъпа-Горение, но и тя плаче за нови котлони. И това, заради прочетен в списание много, много *** съвет...
3
14
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Едно от най-унищожителните неща за фината електроника, а и за повечето друга са старт-стоп циклите...
2
12
 
48
 
! Отговори
Ноу хау преди 3 години
Това за лаптопа бе достатъчно за да не дочетете абсолютните глупости изписани по долу. Статия доказано написана от технически неграмотен човек.
1
18
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пералните особено електронните си имат автоматично изчисляване на килограмите и си изписва на дисплея дали е претоварена.Дори в Миеле си имат вградена лампа ама е 6000 лв .Има програми за 1,2,3...8,9 кг пране от 20 мин до 4 часа и половина в зависимост от модела и класа.Е вечер го изключвам на режим заспиване и затварям капака или в хибернация.Статията е излишна