Полезна ли е хиалуроновата киселина за коса?

Трендът се появи в TikTok
Обновена: 5 сеп 2021 22:19 | 5 сеп 2021 22:16, Дарена Найденова
4
Полезна ли е хиалуроновата киселина за коса?
Снимка: iStock

Концепцията за хиалуронова киселина в продуктите за грижа за косата не е нова. Според козметичния химик Дейвид Петрило, когато се съдържа в шампоани и балсами, тя се свързва с космените фоликули, насърчава по-гладък вид и усещане и в същото време помага за предотвратяване на накъсването. Но използването на чиста хиалуронова киселина, предназначена за кожата, изглежда малко странно, нали? Да не говорим, че е разхищение, ако няма положителни резултати.

Това обаче не попречи на една потребителка в TikTok да експериментира и да сподели резултатите си с аудиторията, която се множеше с всеки изминал ден. На 29 август Кейтлин Бойер публикува видео в платформата, в което казва, че е видяла друг клип, в който се твърди, че маслото за коса всъщност не овлажнява косата, като само водата може да има този ефект. Затова тя опитва с хиалуронова киселина.

В клипа виждаме нейните сухи руси краища преди да намокри косата си със серум с хиалуронова киселина, който е предназначен за грижа за кожата. В неговите съставки е включен и витамин В5, като основната му цел е да подпомага възстановяването на влагата и поддържането на здрава кожна бариера. Бойер казва, че е почувствала значителна разлика само след две вечерни употреби. Според нея, след две седмици косата ѝ изглеждала забележително по-мека и по-лесна за оформяне.

Със сигурност изглежда, че серумът от хиалуронова киселина, предназначен за кожата, може да бъде благодат за косата. Но може ли той наистина да овлажнява кичурите?

Разберете повече в Тialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хаха, До 2И без абсолютна никаква регулацията от страна на държавата, съвсем сериозно.
2
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Любимата инжекция на антиваксърките. Незнайно къде тествана върхо незнайно какви неща с незнайно какво качество в незнайо кой гараж. Иначе ваксините са мноого опасни.
1
0
 
6
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Трябва да питам Русата Златка и Джулиана Гани :)))