Никога не замразявайте тези храни

Картофите не трябва да се замразяват
20 авг 2023 22:30, Михаела Лазарова
8
Никога не замразявайте тези храни
Снимка: Istock

Замразяването на храната е много полезно за запазването ѝ годна за дълго време. Невинаги можете да изядете всичко, което сте купили от магазина и вместо да го изхвърляте, най-добре е да го замразите.

Така винаги ще имате запаси от годна храна, която да размразите и да използвате по най-добрия начин.

Но не всяка храна и всеки продукт е подходящ за замразяване. Някои храни се увреждат от минусовите температури, а размразяването им след това води до необратими последици в хранителните и вкусовите им качества.

Кои са храните, които никога не трябва да замразявате?

Яйца

Ако имате много голямо количество яйца, които вашата любима баба ви е дала от домашните си кокошки например, не ги замразявайте.

Колкото и да ви се иска да ги запазите, тъй като не можете да ги изядете бързо, замразяването на яйцата е неприемливо. Замразяването уврежда черупката на яйцата и прави навлизането на бактерии в тях още по-лесно.

Прясно мляко

Прясното мляко не е подходящо за замразяване. Повечето течности и течни храни са годни за замразяване, но то определено не е.

При замразяването водните и протеиновите молекули в млякото се разделят, което уврежда вкуса и качествата му впоследствие след размразяване.

Пресни сирена

Твърдите сирена и кашкавалите са добри кандидати за замразяване, но не и меките и пресните. Тези видове сирена се развалят и разкашкват много бързо след размразяване заради голямото количество вода в състава си.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
От кога на съкратеното наименование на свинската чорба от крака и джолан се слагат звезди бе?
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
А *** чорба и шкембе чорба може ли"
6
2
 
2
 
! Отговори
Чобан Прасков преди 8 месеца
Ало *** журналист , ти мисирка ли си или готвач , бягай в ляво цървулинчо , той ще ми казва какво да замразявам ...***
5
0
 
4
 
! Отговори
Хахахахахахахахахаха преди 8 месеца
"не можете да изядете преди да се скапят," Благодаря за сутрешната доза смях!
4
0
 
1
 
! Отговори
малко уточнение преди 8 месеца
Бланширан замръзен картоф и обикновен замразен картоф имат разлика и тя е във годността ! Небланшираните и замразени продукти траят по-малко от бланшираните и замразени .
3
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Все едно в магазините не се продават замразени бланширани картофи, или да речем не се използват във всяко заведение за бързо хранене...
2
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
до анонимен 1. Ааа навлизат, навлизат, аз един път замръзявах яйца и една бактерия таман да навлезе и добре, че мухобойката ми беше под ръка та я размазах!
1
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Абе как ще влязат бактерии в замразено яйце? Поне малко четете ли какви глупости преписвате?