Гримиране през есента – как да постигнете натурална визия

Тенденцията „естествена красота с грим“ набира все повече популярност
10 окт 2023 23:15, Дарена Найденова
3
Гримиране през есента – как да постигнете натурална визия
Снимка: iStock

Не е тайна, че популярната тенденция за постигането на естествена визия с грим превзе социалните мрежи, като хаштагът #nomakeuplook натрупа 210 милиона гледания. Тази мода е свързана изцяло с подчертаване чертите на лицето ви, за да се похвалите с естествената си красота. Когато става въпрос за тази визия, по-малкото грим е печеливш залог.

Ребека Рестрепо, която се занимава с гримирането на различни знаменитости, описва тенденцията като опростяваща живота ви. По думите ѝ, това е лесен начин да се чувствате красиви, свежи и различни. Иронията тук е, че изглеждате естествени, докато все още носите грим. Визията „без грим“ определено включва козметични продукти, но все пак постигате ефект, с който залъгвате аудиторията, че сте излезли от вкъщи без да сложите нещо по лицето си.

За да постигнете този ефект у дома, има няколко основни стъпки, които трябва да следвате.

Основа

Блестящата, свежа основа започва с грижа за кожата. Гримьорите разчитат на серумен праймер, за да придадат на клиентите си най-доброто от двата свята – основа за грим и серум в едно. По този начин ще създадете кожа, която изглежда почти без пори. Това елиминира необходимостта да използвате много грим, защото серумният праймер вече е свършил голяма част от работата вместо вас и на практика кара порите ви почти да изчезнат.

След овлажнител, подходящ за вашия тип кожа, Рестрепо съветва да използвате прозрачен гел, подобен на BB крем, за супер естествен вид. Сложете го върху ръцете си, затоплете го и след това го поставете върху лицето. Тук ефектът е равномерен и размазан, за разлика от тежкия фон дьо тен, който изисква много повече размазване върху кожата.

Цялата статия можете да прочетете в Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: грим
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
не преди 6 месеца
мисля че вече вьрвищ някьде
1
1
 
0
 
! Отговори
Бай Илийчо преди 6 месеца
Траен ефект има когиз могу говорите и мажо ви отмаа един между очите .