Трикове за премахване на миризми от домашните любимци

Ароматизирайте дома си
11 окт 2023 14:05, Михаела Лазарова
8
Трикове за премахване на миризми от домашните любимци
Снимка: Istock

Със сигурност, още с появата си, вашият домашен любимец ви е донесъл много радост и весели моменти. Но заедно с това – вие е трябвало и да увеличите отговорностите и грижите за малкото същество. Може би сте забелязали как домът ви е променил специфичната си „миризма“ и вече се усеща, че вкъщи не сте сами. Има ли начин да се справите с неприятните миризми, които оставят след себе си домашните любимци? Ето и няколко лесни трика, които ще ви помогнат:

Използвайте ензимни почистващи препарати

Ако досега не сте срещали това наименование – този вид препарати са категория почистващи препарати, които съдържат мощни ензими в съставките си, които могат да премахват петна. Можете да ги използвате, за да почистите „проблемните зони“. Такива могат да бъдат килимите, настилките, пътеките, тапицерията на столовете, диваните и др. Ензимните почистващи препарати са идеални за упорити петна или миризми, които просто не изчезват. Можете да ги използвате и ако сте се нанесли в ново жилище, за да премахнете остатъчните миризми от домашни любимци.

Къпете редовно вашия домашен любимец

Въпреки че това е може би най-очевидната причина за поддържане на добра хигиена, много от собствениците на домашни любимци я пренебрегват. Относно къпането съществуват редица митове, като например, че котката не бива да се мие. Оказва се, че това не е точно така. За предпочитане е да къпете вашия домашен любимец редовно, за да се отървете от мръсотията и пърхота, които се крият в козината му. Според компания за обучение на домашни любимци – препоръчително е кучето да се мие поне веднъж месечно. Когато става въпрос за котки, може да си помислите, че техните сладки навици за облизване на козина вършат работа. Оказва се, че те също имат нужда от редовен душ – на всеки 4-6 седмици. Разбира се, трябва да се вземат предвид и други фактори като здравословно състояние и вида на котката, както и мястото ѝ на отглеждане (на закрито или на открито). 

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
ФлякФ преди 6 месеца
Майкълка Лейзърова вероятно си е взела домашни любимци и може да спре да пише глупости. И така, ако решите да изгоните злите си съседи, вземете зайци, прасета и лисици. Доказано е, че техните телесни отпадъци са най-зловонните. От личен опит, потвърждение давам на зайците и прасетата. Лисица не сме имали у дома и не мога да кажа конкретно, но веднъж старото ни куче лаеше свирепо и ръмжеше жестоко отдалеч на една врата, където беше опръскано с лисича течност
5
4
 
3
 
! Отговори
Име преди 6 месеца
Кратко и ясно - миризмите се премахват, като махнете домашните любимци или изобщо не ги имате. По-ефикасно нещо няма. каквото и да ароматизирате, все ще мирише. Това ако не се знае..
4
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
За миризмата на крака трябва ампутация...
3
4
 
3
 
! Отговори
Магурата преди 6 месеца
Най-големия трик е да нямате домашен лщбимец, не ви трябва!
2
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Кучето няма място там, където хората спят! Сяда на възглавницата ви, след като се е изходило, а вие после лягате там и спите! Диващина!
1
3
 
0
 
! Отговори
Hoqsan преди 6 месеца
До АнонименМийте ги с белина, леко разтворена с вода.

Спонсорирани публикации