Грим техники за лифтинг ефект

Малки тайни да изглеждате още по-добре
22 дек 2023 22:40, Михаела Лазарова
1
Грим техники за лифтинг ефект
Снимка: Istock

Ако ви е писнало да виждате един и същи образ в огледалото и искате да промените нещо в начина, по който изглеждате, вероятно първата ви мисъл е за поредната козметична процедура. Но всъщност, отговорът на всички тези ваши терзания може да е много лесен. Можете ли да се подмладите и да постигнете лифтинг ефект на лицето само с грим?

В следващите редове ще ви споделим няколко малки тайни, които могат значително да подобрят начина, по който изглеждате. Ето ги и тях:

Опитайте да повдигнете контура на очите с очна линия

Няма как да постигнете лифтинг ефект на лицето, ако не обърнете внимание на очите. Един трик, който споделя гримьорът на звездите Сър Джон е техниката на повдигащата очна линия.

„Започнете от слъзните канали и направете красива наситена линия с молив или гел по линията на горните мигли“, казва той. „След като стигнете до зеницата на окото ви, вместо да се спускате надолу, отидете леко нагоре, така че да се получи повдигащ ефект. Повдигащите контури могат да удължат очите и да ги направят да изглеждат по-ярки, по-широки и по-големи.“

Не се фокусирайте върху долната линия на миглите

Специалисти препоръчват гримът на долната линия на миглите да бъде минимален. Тук важи максимата: „По-малкото е повече“. За да накарате очите наистина „да изскочат“, можете да нанесете тънка бежова линия върху долната линия на миглите. Популярна техника е нанасянето на бяла очна линия, но за препоръчване е да я избягвате, тъй като тя може да създаде прекалено отчетлива разлика.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: кожамиглигрим
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
3
 
! Отговори
Тео преди 4 месеца
Както и да се маймуносаш, на сутринта си здравей, Тарзан! Един остонски мъж би оценил, ако решиш да идеш с него на среща и се гримираш прилично, но ако всеки ден висиш 2 часа пред огледалото е ... дразнещо!