10-те най-големи заблуди за отслабването

Диетичната култура може лесно да ви подведе
Обновена: 14 яну 2024 14:02 | 14 яну 2024 13:52, Дарена Найденова
6
10-те най-големи заблуди за отслабването
Снимка: iStock

Диетичната култура набира все по-голяма популярност, особено в началото на годината, когато си даваме обещания за по-здравословен начин на живот и влизане в желаната форма. Ходенето на фитнес се превръща в приоритет, отказваме се от няколко основни групи храни, защото са описвани като „вредни“ и се опитваме да живеем само на салати, месо и вода.

Модерните диети навлизат в ежедневието ни и благодарение на технологиите и социалните мрежи. Виждаме все повече инфлуенсъри, които промотират чайове за отслабване, добавки и витамини, с които да потиснем глада, фастинг в продължение на 16 часа и какво ли още не. Докато периодичното гладуване има няколко доказани ползи за организма, то не бива да се практикува без консултация с диетолог или лекар, който да направи нужните изследвания, за да разбере дали този метод е подходящ за вас.

Винаги взимайте предвид източника на информация, защото не всичко, което е в интернет, е истина. Понякога хранителните режими са направени само с цел промотиране на различни продукти, които няма да са от полза за всеки, като дори могат да доведат до повече щети, отколкото ползи. Социалните мрежи също така са пълни с митове и легенди за отслабването, в които не трябва да вярвате за нищо на света.

Кои са 10-те мита за отслабването, в които да не вярвате, може да разберете от Тialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: отслабванемита
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
И аз от личен опит споделям, че глад си трябва (защото много малките порции са си гладуване ще ме извиняват, всякакви "гурута" по хранене и трениране). Много малък процент са кльощавите по природа хора, повечето гладуват за да са така слабички.
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ако продължаваш да си ядеш както по-рано няма как да стане. И това малко, но редовно, скоро става много и редовно. Глад си трябва.
4
0
 
1
 
! Отговори
Гошо преди 3 месеца
Рецепта зе отслабване: секс и чай, ако не се получи спирате чая.... А сериозно: ако ядете по един или два пъти пълнеете, ако ядете три пъти пазите тегло, ако ядете пет, шест пъти отслабвате. Трябва да се яде само по едно нещо на ядене.
3
2
 
0
 
! Отговори
до 2 преди 3 месеца
На дивана основно. Физическата работа и спорта не са за мен. То да сваляш сланини не ти трябва много бачкане. Важното е какво (не)тъпчеш.
2
1
 
2
 
! Отговори
До 1 преди 3 месеца
А бачкаш ли копаш ли с мотиката като не ядеш хляб или са излежаваш на дивана :)))
1
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Аз успях да отслабна в рамките на 6 месеца 15 килограма и все още продължавам надолу. Тайната - спрях доколкото мога захарта, особено в течностите, шоколадите, ограничих белия хляб и увеличих протеина - яйцата, обезнаслени млечни продукти, пилешкото месо също и чист протеин, понякога когато съм гладен. Не съм гладувал, спорт не правя, не се и движа особено. Сега разбрах какво се има в предвид под захарта е бавна смърт.