5 скандинавски трика за по-качествен сън

Ако страдате от проблеми със заспиването, опитайте
5
5 скандинавски трика за по-качествен сън
Снимка: iStock

Скандинавските страни, като Дания, Финландия и Исландия, постоянно се класират като едни от най-щастливите на планетата, според докладите за световно щастие на Gallup. Въпреки че вероятно има много причини за това, като универсалното здравеопазване и образование, както и акцентът върху баланса между професионалния и личния живот, не можем да игнорираме и съня, който също играе ключова роля, защото се оказва, че скандинавските народи също се класират на челните места по качество на съня.

Всъщност техният скандинавски метод на сън, който включва спане с отделни завивки, ако имате партньор, мотивира хората по целия свят да проучат повече за други навици, свързани със заспиването в региона.

5 скандинавски трика за по-добър сън

Проветрявайте спалното си бельо на открито

Ако можете, окачете поне завивката си (но в идеалния случай и чаршафите и възглавниците) навън веднъж седмично за няколко часа. Правейки това, особено когато е по-хладно и сухо, ще премахнете задържаната влага – това ще намали натрупването на бактерии, лошите миризми и дори акарите, всички от които могат да доведат до лош сън. 

Цялата  статия можете да прочетете в Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: сънскандинавски трика
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
едно яко еване и после нема мърдане цяла нощ
2
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ето и един универсален военен трик - спи само 4 часа на ден, а останалите 20 часа запълни с безсмислен тежък физически труд!
1
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
10 мг мелатонин плюс 250 мг екстракт от пасифлора и 200 мг магнезий ще ви накарат да спите хубаво и дълго. За по едричките х2. Някои биха добавили и витамин Б комплекс но аз не го препоръчвам преди лягане защото понякога прави киселини а киселините будят. Сложете си меки пухкави чорапки и ако ви е студено на главата шапчица.Знам че е смешно но помага.Нека завивката бъде мека а матракът или дюшекът средно твърд. Изключете всякакви светлини и звуци. Лека нощ и сладки сънища :-)