8 мита, че само с кардио можете да отслабнете

И какво да правите вместо това
13 май 2024 19:20, Теодора Драгоева
16
8 мита, че само с кардио можете да отслабнете
Снимка: iStock

Ако правите кардио няколко пъти седмично, но така и не отслабвате, може да има причина. Ще ви изброим няколко често срещани погрешни схващания, които може да ви спъват по пътя към желаното тяло и да ви карат да се обезкуражавате от това, че не виждате резултати. Експертите разбиват широко разпространените митове относно правенето на кардио за отслабване и предлагат алтернативни предложения как да тренирате, за да свалите килограми по-бързо.

А ето и кои са тези 8 мита:

1. Мит: Съсредоточете се само върху кардиото за отслабване

Най-напред: кардиото изгаря ли мазнини и по този начин помага при загуба на тегло? Да — но това не е единствената дейност, която може да ви помогне да видите резултати. Въведете: силова тренировка.

Цялото кардио и никакви силови тренировки е не само скучно, но е и неефективно. „Силовите тренировки изграждат чиста мускулна маса, която едновременно увеличава метаболизма ви и намалява мазнините“, казва Елизабет Бъруел, сертифициран от NASM личен треньор. „Така че колкото повече мускули изграждате, толкова повече калории изгаряте всеки ден“, продължава тя.

Някои силови тренировки могат дори да имат двоен ефект спрямо кардиото. Скорошно проучване на Американския съвет за упражнения установи, че упражненията с гири могат да изгорят до 20 калории на минута – еквивалент на бягане с темпо от шест мили в час! Увеличете максимално ползите от загуба на тегло, като включите до четири непоследователни дни в седмицата на упражнения, базирани на съпротивление - с гири и тежести. 

Цялата статия четете в Тialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още по темата: кардио
Още от Миш-маш
За дома, за градината... Да пазаруваме изгодно в една "Супер седмица"
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
3
 
! Отговори
!!! преди 1 седмица
Ако работи по цял ден седнал на стол, едва ли ще започне да "отслабва дори без тренировки"!
13
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Кардио, силови тренировки за отслабване.. ала бала. Най-важното е да спреш да тъпчеш калории, а тренировките само помагат до някъде за отслабването. Спри всички захарни напитки, включително натурални сокове, спри кроасаните, торите, шоколадите, захарните изделия изобщо, намали хляба драстично и ще почнеш да отслабваш, даже без никакви тренировки.
12
0
 
3
 
! Отговори
До запознатия преди 1 седмица
От натренирания Няма значение от къде идва калорията , салата или месо , между другото отжсалатата няма много калории , това е цулоза , която хората не усвояват , за разлика от един бик примерно , и формулата ми е много точна , дебелогъзиъе просто трябва да спрът да се тъпчат и да почнат да горят запасите от гориво ....сланина демек , не споринс мен в тази тема запознате , това е моята стихия. Аз имам хормонален дисбаланс и за това имам един декъргъз ...,знам ги тея
11
0
 
2
 
! Отговори
фитнес преди 1 седмица
Ако сте приели голямо количество въглехидрати преди тренировка (силова или кардио) мазнините ви няма да мръднат. Въглехидратите са много лесен енергиен източник за тялото и то предпочита тях пред трудно разградимите мазнини. Въпреки, че мазнините дават двойно повече енергия. Докато не изчерпи и изгори въглехидратите, тялото няма да посегне на мазнините.
10
0
 
2
 
! Отговори
фитнес преди 1 седмица
Кардиото е ефективно, когато се спазват правилата. Няколко часа преди това, никакви въглехидрати!!! Тоест въглехидратен дефицит преди тренировката! Пулсът по време на кардиото се следи да бъде от- -до в тези тесни граници. Тогава липотропният ефект е най-силен. Има формула за изчисляване колко да бъде долната граница и колко горната на пулса. Статията е много правилна. Силовите тренировки също помагат. Повече мускули=повече изгорени калории. Мазнините горят трудно, ако има повече въглехидрати,
9
0
 
3
 
! Отговори
Запознат преди 1 седмица
...който реално е глюкоза която се складирана в черния дроб. За това след кардио си гладен като вълк, понеже тялото иска да възстанови нивото на гликогена. За онези които искат да научат повече за това как работи наистина метаболизма на тялото, за инсулина и за много подобни неща, може да потърсите няколко доктори които знаят за какво става дума. Robert Lustig, Jason Fung, Eric Berg, Stan Eckberg
8
0
 
2
 
! Отговори
Запознат преди 1 седмица
Това което съм написал по-долу не е заяждане, а опит да даде повече информация как наистина работят нещата. Най-простата формула е много инсулин = тлъстина, малкото генериране на инсулин октлючва трезора с мазнини в тялото и по този начин тялото се освобождава от тях, това е начина за отслабване. Не е кардио и не е броене на калории. Най-доброто за сваляне на килограми, освен храненето, е вървенето. Кардиото активира симпатетик нервната система, която дава сигнал да се ползва гликоген...
7
0
 
3
 
! Отговори
Ха-ха-ха-ха-ха-ха преди 1 седмица
Статията си е много верна, само дето има много "разбирачи" като 2.
6
1
 
4
 
! Отговори
Тони преди 1 седмица
Формулата за ефект (за жени): 80% храна, 20% спорт. Минаваш на чисто месо, риба, зеленчуци, нискомалени извара, мляко и пр. и след месец като ти се свие стомахът и свалиш 5 кг, почваш да включваш по малко и от дебелеещите храни като ориз, картофи и други и сваляш още малко - 3-4 кг, но ядеш разделно. Ако стане начин на живот, ще ги задържиш. Отпуснеш ли се месо с картофи и ориз например - край. Във втората фаза почваш интензивния спорт, защото в първата ще си на прекалено малко калории.
5
1
 
1
 
! Отговори
Запознат преди 1 седмица
...Така че във всяка хапка която слагаш в устата си, има "кодиран" сигнал към тялото какво да прави с нея, как да я метаболизира.Ако твоя математически модел работеше, нямаше населението на света да е в това окаяно състояние (над 80% с метаболичен синдром) както е сега и влошаващо се всеки ден. Нямаше да има диабет, инсулти, инфаркти, толкова много ракови заболявание, бъбречна недостатъчност, алцхаймер и общо взето всички метаболични модерни болести.Всички тези идват от рафинираните въглехидрати
4
1
 
4
 
! Отговори
Запознат преди 1 седмица
...Най-главния хормон за който говорим тук е инсулина. Инсулина дава сигнал на тялото да складира мазнини. Има и други хромони които участват в тая "формула", примерно грелин и лептин. Ако твоите 500 калории се състоят от торта, те отиват в тлъстини. Ако са от салата+мазнин, тялото ще ги изгори и ще ги използва както намери за добре. Понеже те качват нивото на инсулина незначително. Докато с тортата нивото отива до небето.
3
2
 
3
 
! Отговори
Запознат преди 1 седмица
2, много ти е грешна "математиката". Първо човешкото тяло не е калориметър за е толкова проста математиката. Второ, човешкото тяло се управлява от хормони и всичко се свежда от къде идват тези калории за които ти говориш, а не колко са "навътре" и колко "навън". Тялото само определя какво да прави с калориите, да ги изгори, да ги съхрани като мазнина, да ги използва за производство на топлина и т.н. 500 калории от торта и 500 калории от салата не са просто ей така 500 калории...
2
4
 
5
 
! Отговори
Натренирания преди 1 седмица
Много куха статия . Има една наука която се казва математика . Горивото за човешкото тяло се измерва в калории ФормулатаМоето тяло за да седи на едни и същи килограми се нуждае от 1500к , значи ако искам да ката килограми трябва да поемам 2000к ако искам да сваля килограми трябва да поемам 1000к . Не виждам какво табу е това че ми пишете статии ?
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Мит ли е или неумит 🇻🇳🤣🇹🇷