Цената на сладоледа в Германия счупи исторически рекорд

Една топка стигна 3.5 евро
22 май 2024 07:40, Петър Бойчев
40
Цената на сладоледа в Германия счупи исторически рекорд
СНИМКА БГНЕС

Цената на сладоледа в Германия счупи исторически рекорд – една топка от любимото на мнозина лакомство на остров Нордерней в Северно море струва 3,5 евро, отбелязва вестник BILD.

Това е най-високата цена на сладоледа в страната, където средно топката се продава за 1,62 евро. Доскоро за най-скъп сладолед се смяташе този, продаван на остров Силт, но сега Нордерней го изпреварва.

Кореспондентът на BILD Ханс Беверсдорф посети Нордернай и опита най-скъпия сладолед в Германия. Произвежда се от натурално мляко, произведено в региона. Самата топка е по-голяма от обикновено, приблизително колкото топка за тенис. В цената са включени различни добавки и вафлена фунийка.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от Свободно време.
5 неща, за които мъжете най-често лъжат в началото на връзката
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Кога ще ни стигнат германците? късна есен, Варна, вятърът те повдига във въздуха, 2 сладоледа 14 лв. Продават на грамаж, не на топки като назадничавите немци и ти слагат колкото си искат без да питат. До Германия ли да пътуваме за социален сладолед?
30
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
аз го прая с вода и есенция и го праодаам на бааламите
29
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ама те и мляко слагат в сладоледа?
28
1
 
3
 
! Отговори
еко такса Бате! преди 1 седмица
ток се арчи!
27
1
 
9
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 седмица
До 30 "Най-вкусните бяха Магнум и на една гръцка фирма във хладилници" - гърците от Делта правеха Магнум и Бос у нас. После Нестле ги купи и за да няма вредни съставки промениха рецептата... и станаха безвкусни.
26
0
 
7
 
! Отговори
Гледна точка преди 1 седмица
По принцип, топките са много ценно нещо. Защо тогава да не се вдига цената и на топките на сладоледа?
25
0
 
8
 
! Отговори
бл.134 в Zап. парк преди 1 седмица
Слава на Америка . Може още , двойно за следващата !
24
2
 
6
 
! Отговори
Някой преди 1 седмица
Най-вкусният сладолед беше в детството ни някъде до тинейдърство. Най-вкусните бяха Магнум и на една гръцка фирма във хладилници. Сега не знам същото ли е качеството им. От кантите някога беше вкусен. Също и от машина. Само, че сега след хиляди обработки на храните нищо не е същото. Дори почвата..... Има си и някой принципи от стари хора не знам така ли е дълги години една култура на едно място засадена след това почвата не е същата....опрашването с ГМО също унищожи сортове...
23
3
 
3
 
! Отговори
Някой към 7 преди 1 седмица
Така беше преди и ок. Сега сме убедени в безмерни граници без пари да ми дават не искам да ги знам и видя. Много зло ни причиниха какъв им беше проблема не разбрах прости ли са или мразят за спорта, но от нас лошо не видяха, а отвърнаха безмилостно жестоки също колкото много германци.... Затова сега идва време да си скубят косите, но са толкова прости, че не е ясно ще разберат ли защо..... Предизвикаха нови чувства в най-добрите хора на света и нито едно чувство не е добро...смятай...
22
0
 
11
 
! Отговори
Ядрен вампир Z преди 1 седмица
Преди 30 години купувах от Русия сладолед от тяхните пазарчета за 50 копейки.Сега купувам същия от местния руски магазин за 2 лева.Интересно е че същия прекрасен вкус се е запазил след толкова години.
21
1
 
0
 
! Отговори
Някой продължение преди 1 седмица
Също там не правят проблем и слагат повече. Може и топка сладолед 1,50 си беше миналата година никой не прави проблем, че си седнал на маса естествено се съобразявам да е на крайна маса има поръчки, сервитьори и ако е пълно ще си намерим място на някоя пейка. Сега разбрах, че тази година е станал 1,80 и поради финансови причини свихме бюджета много. Спонсорираните олинклузив да ходят.Също скупите сапуни електронни по 2,60 пълнител сега сме на обикновен плюс още много други ще реват, че фалират
20
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Каква новина :) Свършиха се гадостите в България и започнахте по света да търсите :) да, скъпо е. И?
19
1
 
0
 
! Отговори
Някой преди 1 седмица
При нас стана 1,80. На центъра е хубав, но преди две години мисля още беше 1,20 може да си вземеш за себе си и детето, но ако седнеш на маса трябва да си платиш по-скъпо по 1,50. Затова избягахме от там не, че настрани няма пейки, но ако масите са празни за 5 до 10 минути голям проблем.... Сега там сядат само съмнителни хора и много избягаха да ходят на центъра. Нищо не е същото. На другият сладолед дори скъпи мелби над 10 понякога не ми беше проблем ако са любезни и усмихнати.
18
9
 
6
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 седмица
И КОЙ нормален човек се интересува от германия? Още повече да ходи на затресавищните им острови?
17
2
 
7
 
! Отговори
Мони и Домчил преди 1 седмица
Ближи си сладоледа!
16
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Вода, канцерогенни подсладители и палмова мазнина - това има в сладоледа!
15
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ЯЖ ...ЯЖ...СЛАДОЛЕЕЕЕДам в България дори "млякото" НЕ Е мляко - а какво остава за инжинеринга и химията в "млечните" продукти..Продават се "хранителни продукти " евтини суровинни имитатори- заместители, натъпкани с ароматизатори, набухватели и всякакви алхимични заместители и отпадъци... и да не забравяме - "ЕЕЕЕЕ"- та за "разкош" и най- вече "КАРТИНКИ" - ХРАНА ЙОК ( само на село)
14
0
 
22
 
! Отговори
Дзъ преди 1 седмица
София. Ул. Шишман - 12лв. с добавки разни. Не ни занимавайте с немски сладолед на смешни цени. Още не могат да ни стигнат
13
1
 
19
 
! Отговори
555 преди 1 седмица
Нормално по островите да е по скъпо , все едно цените по нашето Черноморие в сезона .А този остров , Силт всъщност С(З)юлт , е островът на милионерите .
12
1
 
6
 
! Отговори
Ако внасят преди 1 седмица
От Русия, както беше, по- евтино ще им излезе!