Мадона викна папата да я гледа разпъната в Рим

Мадона покани папа Бенедикт XVI на своето шоу, след като главата на католическата църква призова певицата да бъде отлъчена
5 авг 2006 20:15,
Мадона викна папата да я гледа разпъната в Рим
Надали папата би издържал на подобна гледка, въпреки добрите намерения на Мадона. Снимка: Корбис
Мадона покани папа Бенедикт XVI на своя концерт в Рим, който е част от световното й турне с многозначителното, особено за римокатолическата църква, наименование „Confessions“ („Изповеди“).

Поп иконата отправи провокативната покана към наместника на Свети Петър, след като католическият глава призова певицата да бъде отлъчена от лоното на църквата.

Причина за папския гняв е решимостта на Мадона да се разпъне на концерта си в Рим, независимо от острите протести на католическата църква, към които се присъедини и православния клир и дори еврейски и мюсюлмански духовни водачи.

Сцената с разпятието, при която Мадона е разпната върху обсипан с кристали и диаманти кръст и пее с трънен венец на главата, е ключова в турнето. Според 47-годишната певица, сцената е апел към хората да бъдат съпричастни към борбата със СПИН в световен мащаб.

Според папа Бенедикт XVI обаче, изпълнението е „богохулно“.

„Този концерт е богохулен и осквернява кръста. Да се разпъне по време на концерт в града на папите и мъчениците, загинали в името на христовата вяра, е абсолютно враждебен акт. Тя трябва да бъде отлъчена“, заяви от името на папата кардинал Ерсильо Тонини.

Смятам че папата ще хареса концерта и дори ще ръкопляска. Той е добре дошъл да дойде на концерта“, заяви от името на Мадона пък нейната дългогодишна говорителка Лиз Розенбърг.

Концертът на Мадона в Рим е в неделя, 6 август на Олимпийския стадион, и билетите за него свършиха отдавна, въпреки, че ценните хартийки струват до 350 евро.

Това не е първият сблъсък на Мадона с римския клир по повод нейните концерти. През 1990 г. църквата яростно заклейми нейното турне „Blond Ambition“ и особено концерта й в Рим. По време на шоуто Мадона имитираше мастурбация и танцуваше сладострастно с чернокож танцьор, преоблечен като свещеник, под трелите на нейното скандално парче „Like a Prayer.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание