Джордж. Оргазъм на стадиона.

Едно невероятно, нечовешко шоу. И три мнения за него.
29 май 2007 12:00, Екип на Dnes.bg
90
Джордж. Оргазъм на стадиона.
Той се раздаде. Ние - също. Снимка: Булфото

28 май. Всички знаем какво се случи тогава. И тъй като емоцията беше прекалено силна, за да я опише само един човек, решихме да си направим тройка. И след това да разкажем изживяното. Ето как...

Красита

Има хора, които чакам цял живот. Не ги познавам, те мен – също. Разминаваме се.

Има други хора, които разбирам, че съм чакала цял живот едва когато ги срещна. Понякога и с тях се разминаваме – поради гордост, прояви на излишно достойнство и откровена тъпота.

И, за щастие, има едни трети хора, които чакам цял живот, но с тях успявам да се срещна и да си кажа всичко.

Nine o'clock in the evening. /Аналогия с "5 o'clock in the morning", началото на Spinning the wheel/.

Знам, че скоро ще го видя.

След дълго и изтощително обикаляне около стадиона вече съм вътре. Не ме интересува дали небето ще се разцепи и върху мен ще падне кълбовидна, сърповидна или квадратна мълния. Готова съм да понеса всичко.

Бави се. Самолетът му бил закъснял, май. Подвикваме окуражително, не че той има нужда от окуражаване. Паля цигара, която едва изваждам от претъпканите си с карти и ключове джинси. И точно в момента, в който си казах, че ще го чакаме поне още час, той излиза.

Взрив. Вероятно така е възникнала и Вселената. Не съм предполагала, че сме толкова гръмогласни. Стоейки в средата на стадиона, имах усещането, че звуковата вълна ще срути трибуните. Не мога да преценя колко бяхме  - със сигурност много хиляди.

Джордж не е с обичайния черен костюм, в който повечето очакваха да го видят. Приех го за добър знак. С първото парче вдигна всички ни във въздуха, а след това ни каза защо е тук – да ни благодари, че сме с него в последните 25 години /аз лично по-малко, по чисто биологични причини/ и да подкрепи инициативата „Не сте сами“.

Втори взрив. А след това – нечовешкото шоу.

С невероятни визуални ефекти, божествен звук и всички велики парчета, които можете да си представите. След втората песен вече съм само по потник и единственото, което искам, е никога да не си тръгвам оттам.

Застава почти пред нас, на някакви си десетина метра, и за първи път усещам какво е да си истински, тотално раздаден фен.

Не знам по какъв точно начин да ви опиша чувството. Понякога емоцията – или поне моята, е толкова нагорещена и излиза толкова бързо и мощно, че е невъзможно да бъде предадена с нещо толкова бедно, каквото са думите.

Пях. Плаках. Виках. Крещях. Скачах. Останах без глас.

Оставих си сърцето при него. Исках да умра - докато го слушам и пея.

Защото един обикновен човешки организъм не може да побере толкова много чувства.

От гледката на фрашкан, тъмен стадион, в който единствените светлини са тези от хилядите дисплеи на мобилните телефони на фона на Jesus to a child.

От невероятния екстаз, в който те запраща Praying for time.

От факта, че човекът, заради когото всеки път, когато чуеш Father figure, гръбнакът ти настръхва, е до теб. И пее за теб.

И най-вече заради усещането, че това е мъжът, който, без да ме докосва физически, ме накара да крещя с емоцията, която никога досега не съм изпитвала. И да искам още, въпреки че цялото ми тяло изпитва нечовешка болка от изтощение, превъзбуда и напрежение. А накрая да се разплача. Ако това е дефиницията на един истински, качествен, взривяващ оргазъм, то на 28 май вечерта аз получих сто.

Вероятно затова и се разплаках отново докато писах всичко това.

И най-накрая осъзнах, че да обичаш някого и от това да те боли сърцето, всъщност е... Amazing. Това е всичко. 

Елена

Кога думите са излишни? Когато не искаш да пишеш най-вероятно. Или когато искаш да живееш. Джордж Майкъл  - първият ми закупен оригинален диск (имам всичките му албуми в няколко формата).

Джордж Майкъл - автор на любимата ми песен евър. Джорд Майкъл - в пъти по-вълнуващ за мен лично от Майкъл Джексън и Мадона взети заедно, дори да са в домашно порно - мюзикъл. Единственият поп изпълнител, за когото бих си продала колата и бих задлъжняла тежко и непоправимо, за да го гледам (слава богу, не се наложи).

Единственият, за когото си мечтая откакто ходя на концерти, единственият, към когото имам култ, сравним с нищо друго (нямам навика да си правя идоли).

Когато разбрах че идва в България, щях да припадна - щастие, вълнение, лудост. Изобщо не ми се пишe как вчера 3 часа стоях на крак и се мокрих от дъжда и вълнението. Все тая и че дъждът спря като по поръчка, като преди Стинг миналата година - явно великите простo не ги ловят бедствия.

Изобщо не искам да споменавам, че той изпя “Fastlove”, “Faith”, “Go to the city”, “Outside”, “Star People”, “Father figurе естествено - “Freedom”, както и новите ми любими “Amazing” и “Easier affair”, чиито текстове и музика знаех само аз околовръст, но това не ми попречи изобщо да се разцепя мрака от крещене и танцуване.

Нищо няма да промени и ако кажа, че цял живот съм мечтала да чуя любимата си песен наживо и когато това стана, усещането беше толкова невероятно, че се разплаках.

Или че наживо и на запис няма голяма разлика, защото едва ли има певец с толкова перфектна вокална техника, чиито ънплъгт- лайф гледам поне няколко пъти в месеца. Джордж Майкъл е свързан и с голямата ми (не бразилска, но също толкова тъжно приключила любов и  се надявам да свържа и с новата си - съвсем като вчера когато той изпя една след друга “Jesus to a child” и “Amazing”).

Вчера мина единственият концерт, на който някога съм искала да отида с цялото си сърце. И наистина само това е важното - аз просто бях там.

Сашо

Евалата, Гоше. По принцип аз не се изразявам така. Но изтръпналите от очакване призиви „айде, бе Гоше“ процепваха пространството на стадиона в очакване на Джорджи. Но те бяха едни такива - приятелски, готини, подканящи и пичовски.

А Джордж наистина си заслужаваше всяка една сричка, призив и вопъл.

Заради Джордж Майкъл бурята и дъждът в София спряха като по чудо. Заради Джордж Майкъл една доста лицемерна кампания като „Не сте сами“ придоби в очите ми други измерения, защото за пръв път се почувствах истински съпричастен, както и всички над 20 000 души на стадиона, които махаха със знаменца в подкрепа на медиците. Както и самият Джордж.

Той се оказа наистина, наистина зашеметен от българската публика. Както и ние от него. Каза че сме супер, че това е най-якият му концерт. Мерси, Джорджи, и за мен това беше най-якият концерт в живота ми, а съм ходил на адски много. Е, само на Мадона не съм, но тя ми е диагноза, така че няма място за сравнение.

Да си на буквално 40 см от Джордж си е направо размазващо. Лее се пот – от него, от мене, дори искам да ме наплюе, да ме олигави, дори и да ме стъпче. Чувствам се като някоя френетична фенка. Ако имах сутиен, щях да си го метна.

Джордж изпя всички най-най-велики хитове. На личния ми фаворит „Father Figure“ просто щях да умра ви казвам. И не спрях да се дера и пея, докато Джордж седеше под водопад от светлини и най-страхотно любимата ми песен на света се лееше като амброзия върху мен.

Thats all I wanted, something special....

А, колко подскачах и танцувах. О, боже. Затова сега съм без крака, не ме интересува. „Fast Love“, „Flawless“, „Amazing“...- наистина невероятно.

Тони Блеър прави свирки на Джордж Буш, който е висок, дебел и гумен. Това е Джорджи.

И още бавно, бързо - „Jesus to a Child“ - When you've been loved...така е, това е положението. Спомням си как преди почти 10 години трескаво свалях текстовете на песните на Джордж и ги пеех в офиса, подплашвайки чистачката.

„Praying for time“...Да, и аз се молех за още и още време, за да не спира. Това със сигурност беше най-голямата звезда, която е идвала в България. Да ме прощават фенове на Депеш или Металика. Но този човек е самата енергия.

И накрая Фрийдъм. Аз съм без глас, без усещане, зашеметен и опустошен. Евалата, Гоше.


Малка част от шоуто в снимки

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
0
 
0
 
! Отговори
Ивелин преди 16 години
Не ми е ясно, защо след като някои хора харесват толкова Джордж Майкъл, това трябва да се превръща в сензация и да се вдига врява до Бога?Ами харесвайте си го, но не ми го навирайте в лицето Чета следното :"ЗАЩО толкова малко хора знаеха текстовете на песните..." ;Чак пък толкова! Сякаш всички сме длъжни да знаем текстовете на песните на Джордж МайкълЦялата тази екзалтирана и надъхана статия на група поклоннички си е направо смешна
66
0
 
0
 
! Отговори
kaka преди 16 години
Добро утро! Vuratino, още не съм се събудила и това 'слушайте кака' ми дойде малко в повече:) Благодаря ти, че ме подкрепяш. Въпреки че съм далеч от идеята да бъда ментор или пък, че съм казала нещо кой знае колко мъдро. Просто се зарадвах, че след концерта, в този форум виждам щастливи хора.And it's hard to love, there's so much to hate....
65
0
 
0
 
! Отговори
kaka преди 16 години
Добро утро! Vuratino, още не съм се събудила и това 'слушайте кака' ми дойде малко в повече:) Благодаря ти, че ме подкрепяш. Въпреки че съм далеч от идеята да бъда ментор или пък, че съм казала нещо кой знае колко мъдро. Просто се зарадвах, че след концерта, в този форум виждам щастливи хора.
64
0
 
0
 
! Отговори
maryo преди 16 години
Поп творецът превърна стадиона в арена на небивал екзтаз, изпълнен с трогателни емоция и безапелациона феерия. Имаше моменти когато незнаех къде се намирам, не вярвах, че това се случва. Важното бе, че Той бе на някакви си пет-шест метра от мен. А само допреди няколко месеца се чудех в кой живот ще го видя в България и си правих сметките да ходя да го гледам някъде из Европа. Благодарим ти Джордж:))ww w.georgemichael .abstrakt.us
63
0
 
0
 
! Отговори
slan4eva преди 16 години
dokato chetqh statiqta...a na kontzerta vqrvam che naistina e bilo prekrasno...Sht astliva sam ot fakta che se dokasnah do nego sled prochetenite vpechatleniq v stataqta Vi Blagodarq!
62
0
 
0
 
! Отговори
Vuratino преди 16 години
Няма да ви обяснявам колко невероятно уникален беше концерта.Смятам ,че тоя гей,както мнозина от вас тук нежно го наричат,има най-неземния глас.Просто прави с гласа си каквото си поиска и е един от малкото,за които няма значение дали са в студио или на стадион.Не мога да си обясня няколко неща...ЗАЩО тук пишат хора,които явно предпочитат друг тип музика,като оспорват правото на всеки да смята за най-велик,когот о си иска и да си има култ,фетиш,да припада за него?Та,нали и те са така по отношение на изпълнителите,к оито те харесват?Не осъзнават ли,че така просто се изпада в един безкраен и абсолютно ненужен спор?ЗАЩО много българи останаха по къщите,обути в миризливите си чехли и чудейки се дали ще се преборят с акнето по гърба?Та,този човек промени турнето си,за дойде тук,поведе кампания,за да разбере света за нашите сънародници в либия,подари им една от най-готините си песни...А,ние оставихме половината стадион празен...Не ми е ясно и ЗАЩО билитетите бяха на тази цена.Допускам,ч е има вероятност цената да е била малко по-висока отколкото една част от хората,които са искали да дойдат са могли да си позволят.Но това изискване на Джордж Майкъл ли е или просто хората от Жокер Медия са решили да изкарат някой лев?Смятам,че просто не трябваше да оставим празно място по стадиона в знак на подкрепа и съпричастност към борбата за нашите медици най-напред и на второ място в знак на преклонение пред безспорния гений на Джордж.Не успях да разбера ЗАЩО толкова малко хора знаеха текстовете на песните...И тъй като много взех да се разпростирам,ще ви кажа само следните неща: 1.Слушайте кака!Мисля,че може да научите нещо. 2.Аз лично мога само да благодаря на Джордж за всичките години,през които ме е правил щастлив,карал ме е да изпитвам странни,но силни усещания с вълнуващия си глас и прекрасните си текстове!Благод аря за всичките моменти на радост и щастие,които ми подари!
61
0
 
0
 
! Отговори
asq преди 16 години
a kato sme v evropa i v 21 vek trqbva li v Bulgariq vsi4ki muje ot 14g. do 60g. da stanat geiove?
60
0
 
0
 
! Отговори
go60 преди 16 години
abe maloumni koko6ki
59
0
 
0
 
! Отговори
Kamen преди 16 години
Kogato razbrah, che shte idva v sofia se obadih na celia si telefonen ukazatel - dnes sushto. edin velik chowek, edin velik concert. super mnogo se kefia, che bqh chast ot nego! freedom for the bulgarian medics in Libya \/
58
0
 
0
 
! Отговори
Елица преди 16 години
"Оставих си сърцето при него. Исках да умра - докато го слушам и пея... Ако това е дефиницията на един истински, качествен, взривяващ оргазъм, то на 28 май вечерта аз получих сто. "тези няколко реда ми направиха впечатление, защото точно по този начин се чувствах и аз... да.. оргазмът не може да се сравни с това, което изпитах. И аз бях на 3-4 метра от сцената. Направо не повярвах, когато ни попитаха "искате ли да минете отпред( в The Circle of Faith)?" Що за въпрос?!!?!? Просто вече изпадах в екстаз.. 3 часа преди началото.. треперех, въртях се, смеех се неадекватно- невъобразимо щастие.. А, когато изгасиха светлините и видях George да се задава изпищях в несвяст.. никога не съм се виждала такава.. танци, пеене.. съдрах си гласа от пеене и крещяне.. Не мога да го опиша.. не мога. Едва сдържах сълзите си, а сега като чета 3те коментара не мога повече. И днес цял ден нямам желание за нищо, за никого .. не искам да си помислям, че свърши.. а адреналинът още ме държи. И сега съм по- ентусиазирана от всякога да отида на негов концерт отново..задължи телно! Уникален глас, уникална визия.. най- страхотния концерт, който някога съм виждала, а може би и ще видя. Благодаря, благодаря, благодаря за емоциите и върховното настроение. Бях в АБСОЛЮТЕН екстаз.. Ще си позволя да използвам думите на Красита - Исках да умра - докато го слушам и пея..
57
0
 
0
 
! Отговори
sonia преди 16 години
Beshe absolyutno prekrasno. King of Pop si e pravilnata titla.Mejdu drugoto, da se pravyat negativni zabelejki po vuprosa za sexualnata orientaciya na kogoto i da bilo (GM ili ne) e suvsem sushtoto kato da se pravyat negativni zabelejki zashtoto nyakoi e ot druga religia ili druga naciia. Krayno vreme e da sprem da jiveem s predrazsuduci-- napravo si e prostotiya. V Evropa v 21 vek li sme ili ne?Koncerta beshe strahoten! Blagodarim ti George!
56
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
iron maiden
55
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Това е към екипа на днес.бг - Не виждам нищо лошо в това да споделя че Джордж Майкъл е отвратителен хомосексуалист. Това е просто мнение и незнам защо го триете, проявете толерантност както обществото търпи гейовете.
54
0
 
0
 
! Отговори
admin преди 16 години
Постинги с обиди, с необосновани нападки, с явна и целенасочена агресия ще бъдат трити, както и тези на латиница. Официалните правила ще бъдат публикувани на сайта утре. Моля, спазвайте добрия тон и в коментарите, това не е поле за просташка изява, а за разумни и аргументирани коментари. Dnes.bg винаги е разчитал на своите читатели, че имат чувство за мярка и са широки скроени и могат да подхождат адекватно и с разбиране към всяко авторско мнение.
53
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Да си на буквално 40 см от Джордж си е направо размазващо. Лее се пот от него, от мене, дори искам да ме наплюе, да ме олигави, дори и да ме стъпче. Чувствам се като някоя френетична фенка. Ако имах сутиен, щях да си го метна.*** гнусен
52
0
 
0
 
! Отговори
Мелъди преди 16 години
Магия... само по този начин мога да характеризирам изживяването снощи. Този човек на живо звучи пъти по-добре отколкото на запис. Наистина Бог е изсипал шепи върху него и го е дарил с великолепен глас. Блестеше и като сценично присъствие, контакта с публиката не секваше за минута, хвърли много пот, енергия, сърце. Миналата година бях на Стинг, Депеш мод и Дюран Дюран. Всички те са звезди от световна класа и всички се представят на ниво. И не може да се каже, че един е най-великия, най-гениалния и т.н. Ако трябва да съм откровена обаче концерта на Депеш ми хареса малко повече.
51
0
 
0
 
! Отговори
maryo преди 16 години
Великият Джордж Майкъл взриви София с призива си за свобода на всеки и във всичко. Поп вълшебникът сътвори невиждано и бляскаво себераздавощо се шоу! На този линк:http:/ /georgemichael. abstrakt.us/ всеки истински фен може отново да почувства какво бе да си близо то тази музикална икона.Съжаляв ам само, че не ме допуснаха с по-професионалн а техника, щото ми конфискуваха дори и широкият обектив.Лични благодарности на пича дето ме пусна с късият обектив, та да шракна що годе прилични кадри.
50
0
 
0
 
! Отговори
Катя преди 16 години
цял живот съм си мечтала да видя Джордж Майкъл на живо! той ми е най-любимият изпълнител! а той успя да надмине и най-смелите ми очаквания!:) Невероятен глас - absolutely flawless!Неве роятни ефекти! Крещях, скачах, пеех с пълно гърло и наистина изживях мечтата си!Бях на 15 метра от сцената и не можех да повярвам колко е близо! Жалко, че малцина около мен знаеха текстовете, но не вярвам някой от присъстващите да каже лоша дума за вчерашното изживяване! Иска ми се и стадионът да бе по-пълен, но важното е, че аз бях там и пеех с него любимите си песни!:)Подкр епям мнението на Красита, че ""Иск ах да умра - докато го слушам и пея!" И аз чувствах същото!Безупр ечен и толкова чаровен! Излъчваше такава позитивна енергия - също както Браян Адамс през ноември! Нека си пожелаем по-често такива изпълнители да идват в България!:)
49
0
 
0
 
! Отговори
susel преди 16 години
Слушайте си Джордж Майкъл в България, аз ще слушам Metallica, Radiohead и Faith No More в Белгия. Айде със здраве.Fait h No More доста трудно ше ги видиш, пич ;) А аз отивам да се хвърля от балкона, защото не успях да бъда снощи на GM :(( Явно наистина има за какво да съжалявам :/
48
0
 
0
 
! Отговори
krasitta преди 16 години
Е този път го пуснахме... чуваш ли музиката в главата си? Досущ като на концерт, нали?