Започват концертите в Голямото междучасие

Конкурсът за училищна песен е в разгара си, тази седмица ще чуем отличниците сред финалистите
22 апр 2009 10:35,
Започват концертите в Голямото междучасие
Снимка: Prime Time studio

Над 100 училищни групи и изпълнители, изпратиха свои парчета за участие в конкурса за най-добра училищна песен "Голямо междучасие".

43 от тях бяха одобрени и допуснати до гласуване в официалния сайт d2band.com.

От 4 април до 15 май всеки може да избере по електронен път песента, която харесва. Само в първите 10 дни 12 000 души дадоха своя глас, в момента броят им расте.

Авторските парчета на учениците са най-разнообразни и като стил, и като послание. Поп, рок, хевиметъл, хип-хоп и ар енд би са най-често срещаните жанрове. Някои от песните са на български, други на английски, има и инструментали.

До този момент, в класирането водят групите Destroyer от ТУЕС (Техническо училище електронни системи), Мотив от 91 Немска езикова гимназия, K.T.F от Националното музикално училище и Mind Disorder от ПГИЧЕ “Св. Методий”.

Със сериозна подкрепа от гласове е и най-малкият участник в конкурса - 7 годишният първокласник Марио Кръстев.

В съревнованието за голямата награда, младите таланти ще се конкурират с изпълнения на живо в десет концерта, от 22 април до 13 май, които ще се проведат в софийски училища.

Първият концерт ще се проведе на 22 април от 18:30ч. в НМУ „Л.Пипков”.

На него ще свирят група K.T.F от НМУ, група Мотив от 91 НЕГ и Марио Кръстев.

Вторият концерт е на 23 април в ТУЕС. Там ще забият групите Destroyer и Sick Mind. Освен тях на сцената ще се качи и Димитър Кърнев от D2, който освен, че е възпитаник на това училище е създал там и първата си група.

На 24 април в 44 СОУ “Неофит Бозвели” ще се изявят рапърите от New Voice и момичетата от Трио „София”.

На 27 април в 22 СОУ „Г. С. Раковски” уменията си ще покажат хип – хоп изпълнителите Megan_G, Лоренцо и Столичен Жаргон.

Следващите дати за концерти са 28, 29 и 30 април и 11, 12 и13 май.

Водещ на концертите ще бъде Боби Турбото.

Победителят в конкурса ще бъде обявен на голям финален концерт пред НДК, с участието на групите D2 и Gravity Co на 20 май 2009г.

Той ще получи и Голямата награда: запис на песен в професионално студио, заснемане на видеоклип, директно участие в националния конкурс „Ти Си Върхът Ама Само Баба Ти Го Знае” 2009 година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание