Крищина Бранко – фадо завинаги

Поредната млада фадища идва за концерт у нас
8 сеп 2010 10:15,
0
Крищина Бранко – фадо завинаги
Снимка: Джаzz+

Поредната очарователна фадо певица от Португалия ще се срещне с българската публика.

След вълнуващите концерти на Мариза, Мизия и Дулсе Понтеш у нас пристига поредната фадища от ново поколение – Крищина Бранко.

Тя ще представи своята нова програма, наречена “Kronos”, на 16 октомври в зала “България” от 19,30 часа по покана на Джаzz+.

Фадото пресича пътя на родената в Алмейрим през 1972 г. Крищина Бранко почти случайно и до 24-годишна възраст тя има само три концертни изяви, увлича се по джаз певици като Ела Фитцджералд и Били Холидей и е устремена към журналистическа кариера.

По-късно обаче музиката на корените й проговаря и тя става една от най-известните фадо певици в Португалия, а и в Европа.

Фадото на Крищина Бранко не е традиционното меланхолично фадо. Подходът й е различен, неин, неповторим, пълен със светли емоции.

Без да робува сляпо на традицията, но съхранявайки най-доброто от нея, обаятелната певица вдъхва нов живот на жанра с истински оригиналната си и автентична интерпретация.

Във всички свои албуми тя търси дълбоката връзка между музика и поезия, използвайки изключително артистично стиховете на Камоеш, Песоа, Давид Мурао Ферейра, Жозе Афонсо, Пол Елюар, Лео Фере и Алфонсина Сторни.

През март 2009 излиза последният й албум Kronos.

Още по темата
10 ное 2008 14:50

Обединяващата нишка, свързваща песните в албума, е Времето. Тук великолепната певица е събрала песни, написани специално за нея от именити композитори и поети.
 

”Кronos” е десетият албум на Крищина Бранко, своеобразно продължение на предишните два, които отдават почит на кралицата на португалското фадо – Амалия Родригеш, и разсъждават за миналото, настоящето и бъдещето.

Това пътуване през времето предстои да видим и изживеем, водени от красивите и вдъхновени изпълнения на певицата на концерта й в София.
На сцената чистият и обаятелен глас на Крищина Бранко е съпроводен от пианото на Рикардо Диас, от португалските китари на Жозе Мануел Нето и Бернардо Куто, от цигулката на Александре Силва и баса на Фернандо Майа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари