На Коледа президентът официализира попфолка!

Цяла плеяда фолкаджии пяха за Българската Коледа
Обновена: 27 дек 2010 15:00 | 27 дек 2010 12:27, Красимир Ангелов
386
На Коледа президентът официализира попфолка!
Снимка: Булфото

На Коледа се случват чудеса! Именно с този изтъркан лаф трябва да започнем, поне що се отнася до най-лекия жанр у нас – попфолка. Той получи аудиенция при най-високата в пирамидата на властта институция – президентството.
 
Проведената под патронажа на Георги Първанов Българска Коледа събра над 1 189 000 лева, които ще се използват за лечението на болни деца, закупуване на апаратура и консумативи за болници.

За осма поредна година българите показаха, че имат сърце, но ние ще обърнем внимание на един чисто музикантски факт.
 
Тази година в благородната инициатива се включиха рекорден брой изпълнители – над 100. Рекорден се оказа и броят на фолкпевците, които се качиха на сцената на Народния театър.

Глория, Алисия, Анелия, Емануела, Десислава, Емилия, Преслава, Константин, Ивана пяха редом с традиционни участници като Графа, Миро, Б.Т.Р., Акага, Елица и Стунджи и др.

Представянето на част от певците мина под всякакво ниво – по традиция на плейбек, лош избор на песни, но нали е благотворително, а и на Коледа сме добри – ще го подминем с усмивка.
 
С масовото участие на фолкзвездите организаторите сякаш официализираха жанра и поне на Коледа го извадиха от клубовете и ресторантите. Нищо лошо, ако не прозираха някакви други помисли, например политически.

Дали пък това няма да бъде ядрото, което ще подкрепи новосъздаденото движение АБВ – проекта на Първанов?

Още отсега можем да се обзаложим, че най-известните гърла на попфолка ще ги видим на предизборните концерти. Бойко Борисов трябва да вземе мерки, защото на Веселин Маринов ще му е трудно да удържи на президентската културно-развлекателна програма.
 
В същото време, пак навръх Коледа, в зала Универсиада се случи друго знаменателно събитие – рокът показа, че е по-жив отвсякога! На сцената се събраха част от най-култовите представители на жиците от няколко десетилетия насам.

Милена Славова, Кирил Маричков, Ревю, Черно Фередже, Турбо, Ахат, Уикеда, Обратен ефект и други банди дадоха отпор на благотворително-сълзливия концерт.
 
В ролята на Снежанка влезе Милена, която раздаваше подаръци на почитателите на твърдата музика, Фънки заби с две групи, а маратонът продължи над 5 часа!

Още музикални новини вижте тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


386
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
306
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Мутрата Бойко Борисов е човекът, легализирал попфолка и наложил простотията като държавно управление. Той си позволява да води *** си Ивана, включително и на дипломатически приеми, което е повече от срамно.
305
4
 
13
 
! Отговори
НОВИНИ преди 13 години
dnes.bg/index/2010/12/27/piian-bez-knijka-i-s-otkradnata-kola-zaloven-v-plovdiv.107260ment-newestПИЯН, БЕЗ КНИЖКА И С ОТКРАДНАТА КОЛА ЗАЛОВЕН В ПЛОВДИВОт полицията съобщиха, че в Мерцедеса си пуснал запис от отбрани чалга плейбеци от вчерашния концент по случай Българската Коледа под патронажа на ... :))))
304
3
 
34
 
! Отговори
ЗА МЕН Е ТАКА преди 13 години
Първо ще кажа че още преди концерта бях пуснал 11-12 SMS-а в подкрепа на Българската Коледа. По време на и след концерта не пратих нито един SMS. Това е моят символичен протест срещу факта, че по този начин и по този повод чалгата беше официализирана и "тънко" вкарана във всеки български дом. Президента опорочи Българската Коледа. Не знам вече какво да мисля.
303
3
 
9
 
! Отговори
галактика преди 13 години
Тази категория певици няма да коментирам - коментарите са предостатъчни ---- За друго ми е думата - не ми допадат преобладаващите черни тоалети ----- Може да е модерно, може да е тържествено, но човек отива на концерт с идеята да се почувства по-различно, по-приятно ---- На менлично черното ми действа подтискащо / кой знае, може и да не съм права/
302
8
 
43
 
! Отговори
Истината.. преди 13 години
...е само една: 1.Гоце е долна комунистическа *** !!! 2.чалга слушат само *** !!! Жалко,че подобни гнусни и пошли твари,са превзели тази инициатива...
301
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Миналата година Станишев ни лъжеше, че няма криза и ние харчехме ли харчехме...
300
5
 
27
 
! Отговори
se1 преди 13 години
Браво, браво, ама миналата година без чалга се събраха 1 700 000, а сега 1 100 000.
299
15
 
7
 
! Отговори
васко кръпката преди 13 години
Глупава статия. Вместо да кажем евала за събраните пари в тази пошла статия се противопоставя една музика на друга.Разбери "гругарю' колкото да не ни се иска тази музика я има и се слуша и то от не малко хора!
298
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
не защитавам Тони Стораро, даже изобщо, просто ти казвам, че какъвто е той такава е и Лейди Гага и всички останали и ако ми обясниш, защо това не е така ще се прекръстя на Мюмюн!
297
0
 
7
 
! Отговори
бафанабафана преди 13 години
ми от промити неуки мозъци кво очакваш? Прос народ - прмени в климата! А тука скотовете даже стигат до там да оплюват дечица, на които бг.коледа е помогнала. Изтрещял народ, към края на битието си! Майката земя няма да ни понася повече - особено нас бегетата.
296
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
до 317 ахахахаахах той ще ми вика чалгар, хахахха я си пусни Рамщайн- ***, хахахахха а, че Рамщайн се разбиваха в ориент 33 мощно надрусани и пияни с голите танцьорки, ами по концертите си, когато пикаят по публиката!Ае ве възвишен къде е това в което вярваш, нали ми викаш чалгар ти на мене!
295
3
 
9
 
! Отговори
1111 преди 13 години
Ама че 'умници' се навъдили по-долу, взели да ми сравняват турчеещия се *** Тунчер Али (с псевдоним Тони Стораро), със световноизвестни звезди. Ако имаше място за сравнение, тоя *** щеше да е известен и извън балканските 'географски ширини'.....
294
2
 
22
 
! Отговори
Exjoy преди 13 години
НЕ мога да разбера защо българите все се делим. Мразим чалгарите, комунистите, седесарите, гербаджиите, мутрите, *** и т.н. Относно чалгата, вместо да я плюем по-добре да възпитаваме децата си да слушат качествена и стойностна музика.
293
6
 
13
 
! Отговори
дъвка преди 13 години
Споко, като дойде ЦЦ, на Българската Коледа ще пее само Веско Маринов:)))Ще се ослушваме тогава за Ивана, Драгана, Цоцолана и др, хахах
292
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ти луд ли си бе чалгар бесен?Рамщайн къде си чул да пее за коли,пари и е'ане.Разликата е в това че като имаш талант да накараш публиката да се кефи не ти е нужно да развяваш гол *** пред тях!
291
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Чист маркетингов трик- откъдето ще има зрители/ sms--и/- от него жанр ще са и " наетите" певачки. Жалко за нас, много жалко.
290
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
до 314 виж пак в youtube, как Лейди Гага си показва п****а за пари, хахахахаха, виж пак в youtube как Азис пее "Даньова мама"....Пиар бе мен, какъвто е Азис и Преслава, такива са и Лейди Гага и Бионсе!Всичко е за пари, само че западните певци го правят за много пари, аз ви казах като ми прослушате църковни песнопения тогава говорете!
289
1
 
7
 
! Отговори
до 304 преди 13 години
виж в youtube как Beyonce пее Ave Maria на коледния концерт в Рокфелер Център през 2008 и ще разбереш каква е разликата между нея и Преслава.
288
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
до 308, ама как го пее безплатно ли, защото и на Тони Стораро повечето песни са за несподелена любов и за болката от нея, отговори ми бе брато, с какво е по-различен Тони Стораро от вокалиста на Рамщайн...когато вземеш да слушаш Йоан Кукузел, тогава ми говори, че мразиш материалното и чалгата!
287
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Чувства се, че хората са раздвоени. Хем харесват чалгата, хем не харесват Гоце.Вижте не може така, ако харесваш чалга не си далеч от това да харесмаш и Гоце. За това откажете се и от чалгата. Вместо да гледате чалта и след това да ръкоблудствате, купувайте си списания