Стинг: дойде, завладя, остана...

Той не само пееше, той разказваше за любовта
8 юни 2011 15:18,
56
Стинг: дойде, завладя, остана...
Снимка: SME

Винаги когато се оповести концерт на изпълнител от калибъра на Стинг на родна почва, очакванията на публиката достигат най-високите върхове, които съответният изпълнител е постигнал в кариерата си.

За жалост, тези очаквания не винаги се оправдават.

Не такъв обаче е случаят с провелия се вчера на столичния стадион Георги Аспарухов музикален експеримент на блестящия британски музикант и Софийската филхармония.

Напротив, Стинг не само оправда своето присъствие, а и ни накара да разберем защо е една от най-тачените звезди на съвременната поп сцена от толкова години насам.

И го направи толкова леко, лежерно и внимателно: въвлече събралото се множество в, до болка познатите си музикални истории за любовта и живота, сякаш без никакво усилие, и ни остави запленени до самия край на концерта.

Началото бе положено в 20:30 часа, когато изпълнителят завари публиката някак неподготвена: тихомълком и без фанфари, Стинг излезе пред още полупразния стадион и започна с познатото „Every Little Thing She Does Is Magic" на Police.

После класиката в жанра „Engilshman in New York" в неговия страхотен джази вариант, „Roxanne", "Fields of gold", "Mad about you"...

Както споменах по-горе, Стинг не само пееше, Стинг разказваше: разказа ни за любовта на по-възрастния мъж към една млада дама, сподели какво е чувството на несподелената обич, поразсъждава над крехкостта на човешката душа...

И всичко това на фона на класическите мелодии, майсторски изпълнени от Националния филхармоничен оркестър и потопени в атмосферата на меките, преливащи камерни светлини.

Краят на концерта по нищо не приличаше на леко лаконичното начало (освен още неосъзнатата публика, по първите две песни имаше и леки несъответствия със звука).

Към 22:30 ч. публиката вече крещеше в едно гърло (да, това се случи, въпреки че Стинг е от изпълнителите, които по-скоро разтапят сърцето, вместо да го карат да бие лудешки), което накара музикантите да изпълнят цели четири песни на бис: чухме „Mеssage in a bottle", "Fragile", "Too good for me" и едно великолепно изпълнение на „Desert rose", което разкри вокалните способности на певеца в целия им блясък.

Стинг пристигна тихо, завладя полека и остана безкомпромисно в сърцата...

Вижте още Арт новини

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още по темата: Стинг
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
3
 
2
 
! Отговори
ДОКО ДОКО преди 12 години
оххх АМАААААААААН АМААААААНННН...той няма други песни нали...айде моля ви се ..другаде ключа..dylbokata balkanska dushevnost
10
0
 
5
 
! Отговори
Естет преди 12 години
Не, разбира се, вокално го изпълни перфектно и доста различно, ритъмът беше друг. Действително имаше една песен, която имаше ориенталски мотиви, но не помня тази ли беше. Както и да е, научи се да слушаш качествена музика без да мрънкаш, световните музиканти като Стинг определено са изпипали песента с каквито и да е мотиви, е направено професионално.
9
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
що?ти как го чуваш? ..като Брамс може би?(Брамс не е вид германска наденица)
8
23
 
11
 
! Отговори
Недоволен преди 12 години
Уникално слаб концерт. Не беше случайно, че след първата пауза навън хората си отиваха на големи групи. Просто не се издържаше. Всички изпозаспахме. На по-муден концерт никога не съм бил. Да не говорим за невероятните светлинни ефекти - те просто липсваха.
7
1
 
10
 
! Отговори
до 6 преди 12 години
Ми щом като така го чуваш...сори:-)))Ама недей да пишеш за другите,че не ти стига акъла за самия теб.
6
26
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
пустинната роза най много ви хареса щото на кючек го избива на моменти ...нали?абе еееейййй българина си е ориенталец и това си е...пустинна роза и горан брегович за вас Е-НЕТЛИГЕНТИ
5
2
 
26
 
! Отговори
Естет преди 12 години
Уникален! Бях на концерта и останах очарован, много интелигентно и специално накрая изпълнението на Desert Rose беше фантастично, невероятни вокални способности, но това е Стинг! Roxanne, Message in a bottle, Every little thing she does is magic, всичко беше страхотно! Филхармонията също бяха перфектни.
4
4
 
20
 
! Отговори
fenka преди 12 години
Emi kofti, ama Sting ne ti e vinoven nali se se6tash
3
4
 
26
 
! Отговори
Азъ преди 12 години
Пустинната роза беше уникална!Концерт за пример.Дано някой го е снимал и да го видите в тубата!Озвучението беше невероятно-хвала и на звуковите инженери!А,и на изпроводяк свиреха на пиано,докато хората си излизаха.Кеф:-)))))0
2
1
 
31
 
! Отговори
bla bla преди 12 години
Концерта беше мнго хубав !!! Жалко, че няма по хубави места където да се провеждат тези концерти.
1
31
 
23
 
! Отговори
пренебрегнат преди 12 години
маст..ята която ме заряза щото ме съкратиха беше на концерта с новия си ***..ач..намразих го тоя стинг завинаги..