Стинг иска още 25 години да свири и пее

На 2 октомври британският музикант навършва 60
1 окт 2011 15:35,
20
Стинг иска още 25 години да свири и пее
Снимка: Reuters

Стинг се надява на 85 да може да се похвали с постижения като на Тони Бенет, който на тази възраст оглави с новия си диск класацията на "Билборд" по продажба на албуми в САЩ. На 2 октомври Стинг ще навърши 60 години.

Британският музикант би искал, ако Господ му е отредил да живее още 25 години, да продължи да се занимава с музика. "Не мога да живея без музика. Ако не мога да свиря и пея, по-добре да умра", казва Стинг.

Стинг тази година чества не само 60-ия си рожден ден, но и 25-годишната си кариера като певец. В средата на 70-те години той дебютира като фронтмен на групата "Полис", с която прави хитове като Every Breath You Take и Every Little Thing She Does Is Magic.

Като солов изпълнител може да се похвали с мултиплатинени албуми и с 16 награди "Грами". Стинг ще отбележи 60-годишнината си с благотворителен концерт в Ню Йорк, в който ще участват също Брус Спрингстийн, Лейди Гага и Стиви Уондър, съобщи Контактмюзик.

Мери Джей Блайдж, рапърът will.i.am от групата "Блек айд пийс", Руфъс Уейнрайт и Били Джоуел също ще участват в концерта.

Приходите от него са предназначени за фондацията "Робин Худ", която се бори с бедността.

Концертът, с който ще бъде чествана и 25-годишната солова кариера на Стинг, ще се състои на 1 октомври в театър "Бийкън". Тази седмица се очаква да излезе "Стинг: 25 години" – 3 диска с най-големите хитове на изпълнителя.

А на 18 октомври ще пусне "Стинг: Най-доброто от 25 години". Стинг не планира да издаде нов албум. Напоследък той пише музиката за мюзикъла "Последният кораб". В сюжета са вплетени елементи от биографията на певеца.

В основата на спектакъла ще залегне албумът на Стинг The Soul Cages, излязъл през 1991 г. Предполага се обаче, че бившият член на рок триото "Полис" ще подготви и нови композиции.

Либретото на "Последният кораб" ще бъде на Браян Йорки, американски драматург и режисьор, лауреат на наградите "Пулицър" и "Тони".

Действието се развива през 80-те години на XX в. в Нюкасъл, родния град на Стинг. Главният герой на име Гидиън напуска града, за да търси щастието си по широкия свят.

След години обаче се завръща. Открива, че смисълът на живота му е семейството, което някога е изоставил. Стинг вече е започнал работа по мюзикъла заедно с изпълнителите на главните роли, чиито имена засега се пазят в тайна.

Гордън Матю Томас Съмнър, известен като Стинг, е роден на 2 октомври 1951 г. в Уолсенд, предградие на пристанищния английски гр. Нюкасъл.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още по темата: Стинг
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
2
 
! Отговори
8-ия ден преди 12 години
до галактикаЩе се срещаме в подобни новини - от политика вече не ми се влиза в сайта.Но - ето че има и приятни новини, които в крайна сметка станаха повод да разберем по нещо един за друг , да не ме разберете погрешно, уважавам Ви като добронамерен и умерен човек .Приятни октомврийски дни ! И един поздрав от Стинг с една много хубава песен : "Shape of My Heart".Лека вечер !
17
0
 
2
 
! Отговори
галактика преди 12 години
до 8-ия ден - Върнах се на тази статия, зщото бях впечатлена от снимката - Стинг се раздава от сърце и душа, върховно е... Благодаря за вниманието и на свой ред връщам жеста. Близо 20 години работех на радиоуредба в машиностроителен завод в Перник /а пък бащата на Стинг е бил машиностроител!/. И понеже много добре разбирах какво изпитвате, когато откраднаха дисковете с музика, затова от време навреме питах дали Ви ги върнаха /в което и се надявах/.После замълчах, за да не причинявам болка...
16
0
 
5
 
! Отговори
поздрав до... преди 12 години
...всички с" Brand New Day" на Стинг !!!
15
0
 
2
 
! Отговори
8-ия ден до галактик преди 12 години
до галактикаСъс закъснение да Ви честитя рожденния ден - един ден преди моя - 2 октомври....Значи освен че сме една здия с Вас, а и Стинг е в нашата - аз си зная ,че съм роден на същия ден на който е роден и Стинг.И интересното е , че и тримата имаме нещо общо с музиката - това за Вас го разбрах от коментара Ви..Странни съвпадения.Да ни са честити придобитите години !!!
14
0
 
2
 
! Отговори
Миро преди 12 години
Искренно му пожелавам да получи каквото иска. Един от музикантите които винаги ще се помнят!
13
0
 
4
 
! Отговори
галактика преди 12 години
Вчера, улисана в моя празник пропуснах да пожелая на Стинг мечтата му да се сбъдне. Но и днес става, даже е още по-подходящо.Дължа му внимание - неговите *Целувка от роза* и особено *Англичанин в Ню Йорк* са звучали много пъти в мои предавания. Така че - да му е честит празника и да дочака мечтата си!
12
1
 
3
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 12 години
А... ко още 25? ...шшш в час ли си ве козя главо?!! Боооожкеле
11
0
 
4
 
! Отговори
Пчеличка преди 12 години
Стинг,ти си върхът,обичам те!
10
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дано!
9
0
 
17
 
! Отговори
галактика преди 12 години
Е, аз пък днес имам Рожден Ден - точно на международния ден на музиката. То и голяма част от трудовия ми стаж мина край музика /може би не случайно/.Тъй като скоро настъпи есента, черпя всички ви с *Четирите годишни времена* на Вивалди /не е в тон със Стинг, но надявам се да приемете жеста ми с удоволствие/.
8
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Велик!
7
1
 
16
 
! Отговори
йога беър преди 12 години
Стинг е тотален профисионлист. Трябва му само здраве. Наздраве.
6
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И аз искам на 110 да лежа в болница от трипер ама едва ли....
5
1
 
1
 
! Отговори
до 5 преди 12 години
Значи ся не ти става:)))))))
4
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
и аз искам още 20 години да ми става ама сега съм на 60????????????
3
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Най - искрено му го пожелавам.
2
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
за без пари ли ? или за същите пари ?
1
2
 
18
 
! Отговори
Nik преди 12 години
ДАй Боже да пее още толкова и да ни радва с хитове