Майкъл Бубле и Christmas N1 по Коледа

Седмичният преглед на световните класации
Обновена: 28 дек 2011 11:48 | 28 дек 2011 11:48,
3
Майкъл Бубле и Christmas N1 по Коледа
Майкъл Бубле. Снимка: Reuters

Изминалият  уикенд хората по света прекараха  в компанията на роднини и близки в очакване на светлия християнски празник Коледа. Разбира се, коледните песни за добро или за лошо вече се превърнаха в неразделна част от общата атмосфера на празниците, но тази година в това отношение вместо вече поомръзналите, повтарящи се всяка година парчета, голяма част от меломаните наблегнаха и на сериозното попълнение сред албумите за тази зима – Christmas на Майкъл Бубле.

Албумът на канадеца съчетава приятни авторски парчета, наситени с мирис на канела и домашен уют, с доста добре звучащи кавъри на някои от вече плашещите ни стари коледни класики. След като в последните седмици албумът се продаваше очаквано добре, преди 7 дни той беше най-популярният и продаван албум едновременно и в Обединеното Кралство, и в САЩ.

Тази неделя, Christmas на Майкъл Бубле напълно заслужено отново се нареди на първото място в класацията на BBC Radio1 и в тази на Billboard като добро доказателство, че коледната атмосфера и усещане винаги завладяват хората в това хубаво време от годината.


На Острова след него остават тъжният посмъртен на Ейми Уайнхаус – Lioness: Hidden Treasure (2), Оли Мърс (Olly Murs) – In Case You Didn`t Know (3), както и албумите на Coldplay (4) и Риана (5). В Америка пък зад него се намират емблематичният за годината "21" на Адел (2) и коледният албум на Джъстин Бийбър – Under The Mistletoe (3).



Канадецът Бубле не се радваше на такъв успех сред синглите, като почти нито едно парче от албума му не изпъкна отделно. Дори може да кажем, че нито един коледен сингъл не успя да ни заплени през тази зима, а на върховете на класациите си останаха редовните за 2011 имена дори с настъпването на празниците.

We Found Love продължава да е най-слушаната песен в Щатите за поредна седмица, като след нея остават отново същите имена – LMFAO със "Sexy And I Know It" (2), Бруно Марс с "It Will Rain" (3), Florida с тяхното Good Feeling (4), както и Кейти Пери с "The One That Got Away" (5).



На Острова  положението е малко по-различно, като първото място се заема от женския хор Military Wives и Гарет Малоун (Gareth Malone" с "Wherever You Are". Това е хор на жени, чиито мъже са военни, и заедно с британския майстор на хоровата музика Малоун те изпълняват тази песен в чест на военнослужещите британци в Афганистан.



След този малко нетрадиционен, но съвсем достоен N1 идва съвсем традиционно една момичешка група от британското шоу X-Factor – Little Mix с тяхното "Cannonball".

След тях остават новите попълнения от Lou Monte – "Dominick The Donkey" (3) и от Алекс Дей – "Forever Yours" (4), както и Paradise (5) на Coldplay.

Това са и последните чартове за тази година, а в следващите два дни очаквайте при нас пълен обзор на големите хитове, албуми и събития както на мейнстрийм, така и на електронната сцена! Като за край ще ви дарим и с един подарък от нас – с пожелания за здраве и късмет, ето ви едно страхотно прочувствено коледно изпълнение от Coldplay.


Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: Майкъл Бубле
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ами Майкъл Бубле е велик, няма нищо чудно тук.
2
0
 
2
 
! Отговори
fan-ka преди 12 години
CHRIS MARTIN RULZZZ!!! <3
1
0
 
9
 
! Отговори
8-ия ден преди 12 години
Мирис на канела не усетих, но много приятно ми е да го слушам - наистина един свеж полъх към вечни коледни класики ...