Големи размествания в световните чартове, Адел продължава да пише история

Преглед на световните класации
Обновена: 9 яну 2012 11:58 | 9 яну 2012 11:58,
0
Големи размествания в световните чартове, Адел продължава да пише история
Снимка: Reuters

На музикалната сцена обикновено коледните и новогодишни празници са доста по-спокойно време, когато почти не излизат нови албуми, а на преден план са равносметките за последните 12 месеца. Дали заради това, или заради друго, януари 2012 започва подобно на януари 2011 – пълната господарка на музикалната 2011 Адел отново е на върха. Нейният "21" бележи исторически успех – цели 50 седмици след излизането му, изпепеляващият албум отново е на върха. И то не само в родната й Англия, но и в САЩ. Вече го изяснихме достатъчно добре в годишния ни преглед – продукциите и изпълненията на Адел са от висша класа, но е редно и да се подчертае и продължителността на нейния възход – 50 седмици след като влезе в класацията на BBC за албуми, извоюва първото място многократно и почти не изпадаше от първите 20.

Положението отвъд Океана е подобно, като в последните няколко месеца албумът не е изпадал от първите 10 и през повечето време беше на челните позиции, въпреки излизането на доста големи проекти през 2011 от имена като Риана, Колдплей, Майкъл Бубле, Red Hot Chili Peppers. "21" е Nо1 за 14-ти път в САЩ, което никой не е постигал в новото хилядолетие, а последният толкова успешен албум е саундтракът на Титаник от 1998 с неговите 16 първи места.

Във Великобритания зад него се нарежда албумът на Бруно Марс, който също впечатлява – 52 седмици след излизането си е на второ място. По-нататък срещаме "+" от Ed Sheeran (3), големия Mylo Xyloto на Колдплей (4), както и посмъртния албум на Ейми Уайнхаус - Lioness Hidden Treasure (5). В Щатите пък след Адел се нарежда Take Care на Дрейк (2), новото от  Young Jeezy (3), Own The Night на американските любимци Lady Antebellum (4) и забавното Sorry For Party Rocking от LMFAO (5).

Класацията на Билборд за сингли показва, че американците са купували в последната седмица, за пореден път, най-много парти парчето Sexy And I Know It на LMFAO.


Това най-вероятно се дължи на факта, че повечето вече са си набавили We Found Love на Риана, което е изключително популярно в Европа, а какво остава за САЩ. След нея се нарежда Кати Пери с The One That Got Away.


Раздвижването при синглите е сериозно в Обединеното кралство. Тук през миналата седмица Paradise на Колдплей най-после беше най-популярното парче, но тази седмица е изместено на втората позиция от Good Feeling на Flo Rida – сингъл, който много напомня на класираното под N4 Levels на Avicii.


Levels се превърна в култов хит за електронната сцена, а бележи и сериозни за електро-хаус парче успехи в комерсиалните класации. Петицата попълват Тайо Круз с Troublemaker (3) и Rizzle Kicks с Mama Do The Hump (5).

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: Аделсветовни чартове
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари