Българската поп сцена като мащеха. Рецепта за оцеляване

Младият талант Лазар Кисьов след дебюта му в Мюзик Айдъл преди 4 г.
Обновена: 10 яну 2012 15:58 | 10 яну 2012 15:58,
59
Българската поп сцена като мащеха. Рецепта за оцеляване
Снимка: Булфото

Лазар е сред младите певци, които са минали мелачката на музикалните риалитита. Преди 4 години той бе част от "Мюзик Айдъл" и от тогава се бори за своето място на българската поп сцена.

Една сцена, която е "мащеха" за всеки, който иска да наруши статуквото на утвърдените звезди. За участниците в тв форматите пък важи правилото, че не могат да "осребрят" няколкомесечната си ефирна популярност.

Лазар Кисьов обаче е упорит и заяви пред Dnes.bg, че няма никакво намерение да се отказва от музиката. И тази упоритост вече дава своите плодове. Песента "Заместител" стана популярна, и което е истински успех - електронните ни медии я включиха в своите плейлисти. По тв Планета пък се завъртя "Мразя", дуетът му с друга участничка от Мюзик Айдъл - Пламена.

През тези четири години той има и други сингли, но странно или не, те са звучали в радиостанции в Сърбия и Румъния. За родните меломани остава възможността да се запознават с парчетата му предимно в интернет.

Лазар е роден в семейството на музиканти. Майка му е оперна певица, а баща му - фолклорен изпълнител и текстописец. Има по-голям брат, който е бил гласен за сцената, ходил е на уроци по цигулка, но в крайна сметка по музикалния път поема Лазар. 

За музикалните риалитита

"Тези формати дават някаква временна популярност, но зависи вече от самия човек дали ще се възползва, твърди Лазар. За съжаление, продуцентите на тези предавания ги вълнува повече печалбата, а не как да се доразвият талантите. И аз съм свидетел как на кастингите се явяват хора с уникални гласове, но остават зад борда. Разбирам, че редакторите търсят всякакви образи, все пак това е шоу и е важно да се гледа. Акцентът обаче е поставен върху рекламните приходи и гласуването с SMS-и".

За поп музиката

"Свикнали сме да се оправдаваме с кризата, но е факт, че се правят много нови парчета. Не че всички са на някакво топ ниво, но наистина има качествени песни. Радиата и телевизиите обаче предпочитат чуждата музика и съответно да печелят чуждите автори. Така се получава един омагьосан кръг, в който трудно може да се изкарват пари, които да бъдат инвестирани в нова продукция. Въпреки всичко съм оптимист и смятам, че положението ще се подобрява.

Аз не се оплаквам, успявам да се издържам от музика. Благодарение на участия в пиано-бар, мисля да се захвана по-сериозно и да предлагам мои авторски песни.

В това гадно време се работи предимно за удоволствие. За младите изпълнители музиката е по-скоро хоби, отколкото професия. Затова ставаме свидетели и на много таланти, които се отказват бързо от сцената". 



За бъдещето си

"Със сигурност ще е свързано с музиката, не мога да си се представя зад бюро и компютър. Нямам никакво намерение да се отказвам, ако нямах амбициите и желанието щях да го направя още след Мюзик Айдъл. Вече четири години правя нови парчета, нещата стават бавно, но пък се получават. Отзивите за "Заместител" и "Мразя" са повече от положителни, което ми дава сериозен стимул за бъдещето".

За попфолка

"Не се притеснявам, че дуетът ни с Пламена се излъчва в ефира на Планета тв. Искам да благодаря на г-н Димитров за доверието. Смятам, че българите слушат хубавите песни, независимо от кой жанр са. В попфолка има добри парчета, а и като цяло изпълнителите вече представят повече поп песни на своите почитатели. Предлагал съм и мои песни на попфолк певци, нямам нищо против да работя с тях. Не съм привърженик да се слагат някакви изкуствени граници. Ето, Пламена подписа договор с "Пайнер", но дуетът ни е поп. И се приема много добре".


Свободното време

"Работя в пиано бар, където съчетавам работата с удоволствието.Там правя това, което харесвам, срещам се с много нови хора, забавляваме се. Иначе обичам много плуването, с приятели играем и волейбол".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Прослушах двете видеа. Слаб и неубедителен певец.
50
1
 
4
 
! Отговори
BO преди 12 години
Интересно как доста хора коментират без да са запознати с творчеството и опита на Лазар.Има коментари твърдящи неговата музикална неграмотност-в момента дори завършва магистратурата си в академията!Има доста първи места от конкурси, неговата песен Заместител беше няколко месеца на първо място в БГ радио.Ако се проче сайта на евровизия се вижда, че доста от страните съседки харесват песента както и него.В България имаме навика да плюем, ругаем, а не да се радваме на успеха или старанието на някой
49
0
 
12
 
! Отговори
мбуахаха преди 12 години
България не ме обича, а аз съм *** пича:))За един изпълнител говорят песните му, няма нужда той да дава интервюта, в които да обеснява колко добре пее:)))
48
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Музикалните и другите подобни не са всичко друго, но не и риалити. Не ги гледам, затова не познавам това момче, но му пожелавам успех.
47
2
 
17
 
! Отговори
Българка преди 12 години
Никой не е пророк в собствената си страна. И поради скромността на Лазар много хора не знаят, че миналата година е спечелил ПЪРВА награда в конкурса ЕВРОПОП с авторска песен между 20 държави.Така ,че настоявам разни *** всезнайковци да не дават мнение за една строго специфична материя. Затова разните телефонни класации са абсолютна порнография.
46
2
 
9
 
! Отговори
Митов преди 12 години
та за Лазарчо .... .и за футболист не ставаше като малак и сега и за певец не е по различно ;) и аман от такива затрити песни любовни ,..... един не се хвана да изпее нещо енергично и щуро ;)
45
3
 
9
 
! Отговори
New Year's Eve преди 12 години
Не искам да ангажирам никой с моето мнение, но момчето за сцена не става. На Нова Година бяхме в бара където пее, никой от групата не струва.Нито той, нито близначките...
44
6
 
9
 
! Отговори
Без коментар преди 12 години
... Не съди, за да не бъдеш съден... Тук май е пълно с комплексари, едно. Дори и българския език и граматиката не употребяват, както трябва, второ. Но затова пък коментарите са еманация на "културата" на изказалите се, трето. Браво, Лазаре, че оцеляваш с това, което можеш и обичаш, след "месомелачката" на шоу-бизнеса. Давай, напред...
43
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ima ezici, koito stavat za pop muzika, kakto i nacii - bylgarskoto nestava, kakto i rumyncite, 4ehite i t.n....
42
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тоя *** за певец не става, ама на Пламенка бих й дал да ми попее на микрофоня :)
41
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Много хубава платена статийка, обаче момчето не става . Мъчих се да си го спомня от айдъла , но така и не успях .
40
1
 
8
 
! Отговори
e54 преди 12 години
Не знам защо обаче в БГ никаи не разбра как се прави бизнес . По света пускат слушалки парфюми дрехи и други аксесоари свързани с конкретния изпълнител.
39
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
От музикална гледна точка парчетата са горе-долу, но повечето новонапъпили БГ "звезди" така и не вденаха, че дори да се шкуриш отзад, не е нужно нито външно да си личи, нито да блееш жално като приклещена козичка!!! Та, Лазарчо, докато не промениш тези неща и не вкараш агресия в гласа си няма да стане работата! А, и по възможност избягвай кухи *** като Пламена, щото тая специално не става за нищо, казвам го от личен опит!
38
0
 
6
 
! Отговори
до 38 преди 12 години
Е как да стане да си народи дечица, науката все още не е измислила начин как мъж да забременее :)
37
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не го бях чувал тоз и няма да повторя...Хем почти нищо не му разбрах хем е на една плунка от поп-фолка...
36
1
 
4
 
! Отговори
До 24 преди 12 години
Има - програмисти.Обаче като натрупат малко опит и се махат от мизерията тук
35
1
 
28
 
! Отговори
Моля обяснете преди 12 години
Песните в България само за любов, обич мале мале.Ще помислиш тоз народ много се люби -- ама не, любов много, бебета няма.Лазарчо, вместо дя мячиш за любов, хвани се на работа, ожени се, народи си дечица за да си свършил нещо на този свят.
34
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Каква поп сцена в БГ. При една шепа хора в БГ всички искат да пеят или да са футболисти.Образование и работа трябва. С пеене и висене по барове и кръчми ще си мизерстваме и в бъдещеПрост народ - слаба държава.
33
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Лазаре,дръж я здраво работата в бара,че с пеене няма да стане,брато...
32
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Щом се е изявил като чалгар вече няма право на глас.