Хитовете от миналата година продължават да владеят класациите

Само Джеси Джей разчупва леда
16 яну 2012 12:17,
2
Хитовете от миналата година продължават да владеят класациите
Снимка: Reuters

Новата година вече дойде, но в музикално отношение, когато разгледаме класациите, сякаш все още сме 2011. И тази седмица, най-слушаната песен в САЩ е We Found Love на Риана и Калвин Харис. След като певицата от Барбадос беше отстъпила за две седмици лидерската позиция, която заемаше почти непрестанно от излизането на парчето през октомври, тя се завръща отново като най-популярната песен отвъд Океана. Това е девета седмица за поп изпълнителката на върха, което я приравнява с други поп-хитове от последните годинит като Tik Tok на Кеша и I Gotta А Feeling на Black Eyed Peas.

Тройката се допълва от добре известните ни хитове от 2011 – Sexy And I Know It на LMFAO (2) и It Will Rain от Бруно Марс (3). След тях пък намираме третия сингъл на Адел от албума й 21, който успява да се класира в петицата – Set Fire To The Rain (4), следват от Good Feeling на Flo Rida.

Разбира се, както обикновено, ще обърнем повече внимание на Адел, защото нейните постижения продължават да са рекордни. "21" е номер едно в класацията за албуми на Billboard, за втори път поред, и общо 15-ти. Той вече се приближава сериозно в американската класация до саундтрака на "Титаник", който изкарва общо 16 седмици под номер 1 през 1997.

С оглед на липсата на нови сериозни попълнения тази седмица, най-вероятно "21" ще го изравни след седем дни, един ден преди да се навърши година от излизането му. След него остават Take Care на Drake (2) и натрупващите популярност и слава The Black Keys с техния приятен албум El Camino (3).

Във Великобритания, в чартовете на BBC Radio 1 нещата са малко по-различни. Адел беше първа през миналата седмица, но сега отстъпва на втората позиция, като нейното място се заема от Бруно Марс с неговия "Doo Wops & Hooligans", който вече има завидните 53 седмици в класацията. Връщането му на върха най-вероятно е свързано с доста успешното парче It Will Rain, което обаче не присъства в него, а ще бъде част от саундтрака на новия филм от поредицата "Здрач". След тях отново е Ed Sheeram с неговия "+".


Най-после имаме някакво раздвижване сред синглите. Джеси Джей, една от най-обещаващите млади изпълнителки, се изкачва на първото място с нейното страхотно "Domino", пред което стои възможността да стане първия хит на 2012, след като вече си спечели солидна фенска маса.

След нея остават Good Feelin от Flo Rida (2), както и Mama Do The Hump на Rizzle Kicks (3).


Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: класации
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
33
 
! Отговори
2012-та преди 12 години
Ами още сме 16 януари - какво да има ново ???