Затишие на хаус сцената, още дъбстеп хитове

Club Tunes: Какво слушахме през януари
Обновена: 1 фев 2012 10:34 | 1 фев 2012 10:34,
5
Затишие на хаус сцената, още дъбстеп хитове
Skrillex. Снимка: Facebook

автор: Атанас Пеканов

 

Дойде време за първия Club Tunes през новата година. Януари винаги е един месец на затишие за dj-ите, които все още се възстановяват от изморителните си новогодишни партита и рядко издават големите си тракове през този студен месец, толкова далеч от лятото. А тази година януари беше особено студен и постен, което важи с пълна сила и за количеството нови попълнения за плейлиста ни. Въпреки това се намериха някои доста хубави предложения, макар и от не толкова комерсиалните стилове.

Ще започнем с малко dnb, с едно от най-големите лица на този стил в последните години. Става дума за High Contrast и новия му убийствен трак "The Agony And The Ecstasy". По принцип High Contrast така и все още не се е наложил като много популярно и комерсиално име, въпреки че сред dnb феновете е истинска легенда със своите тракове и най-вече непобедими ремиксове. Това парче обаче определено може да го издигне в очите и на феновете на другите стилове.

След това идва Rusko със страхотното Somebody To Love, което едва ли ще се доближи по известност до култовото Hold On, но все пак би трябвало да се превърне в сериозен хит.
 


Като заговорихме за дъбстеп и този месец няма да можем да пропуснем Skrillex, защото отново е в стихията си. С новото си EP "Bangarang" той отново завладя класациите и привлече вниманието към себе си.

В него Skrillex си партнира както с други дъбстеп артисти, така и с членовете на великите The Doors, но като че ли най-впечатляващ е тракът с Ели Гулдинг "Summit", който може и да няма чак толкова силно дъбстеп звучене, но е чудесен пример как електронната музика може да комбинира различните си силни елементи за постигането на такива невероятни изпълнения.


Естествено прекрасният глас на ли Гулдинг само допълнително подсилва парчето и го прави една от най-силните творби на младия и толкова дискутиран американец. Другото от него пък е новият му видеоклип, който излезе по Коледа с тематично  плашещо парче – "Full Flex". 



Накрая ще завършим тази графа и с едно доста готино нетрадиционно предложение от Koan Sound – Funk Blaster с уникалния си видеоклип.


Хаус и електро парчетата, които владееха 2011, не получиха мощен старт през 2012, но най-вероятно тези стилове ще доминират и тази година. Все пак имаше няколко силни предложения и в тези жанрове като новото от Hardwell – "Spaceman", което продължава да доказва силата на съгражданина на Tiesto, за когото се очаква доста светло бъдеще.



Ще споменем и новото парче от Nervo, първото от много време успешно женско име на електронната сцена като изключим добре познатите ни вокалистки. Двете доста апетитни австралийки се изявяват като модели и музиканти, а в последните пет години са писали песни за големи имена като Sophie Ellis Baxtor, Pussycat Dolls и стоят зад парчето на Давид Гета "When Love Takes Over". През 2011-та те изгряха като ново име и започваха да трупат сила с участия по големите фестивали, както и с парчета като новото им "You`re Gonna Love Again", което въпреки подобното звучене и многото спорове по въпроса не включва Avicii.



За край пък останаха най-бруталните нови звезди Dada Life, които не спират с дивите си изпълнения. Последното от тях се казва "Kick Out The Epic Motherfucker" и има наистина епичен клип, в който имена като Tiesto и Skrillex се включват за да попеят с феновете, а самият трак е смазващ от начало до край.



 

Тук можете да видите пълния плейлист за месеца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
3
 
! Отговори
Jony преди 12 години
Важното е , че винаги ще има Heavy Metal !!!! \m/
4
0
 
4
 
! Отговори
JR преди 12 години
Аз пък ще Ви кажа, че именно Dubstep-а е музиката на бъдещето!
3
3
 
2
 
! Отговори
ммм преди 12 години
Ee вие сте луди как 4-5 години, те модите са за по 1-2 макс, след това се надявам отново да се върнат старите стилове техно и мнмл
2
1
 
6
 
! Отговори
гош преди 12 години
повече статии като тази ...
1
4
 
7
 
! Отговори
grrr преди 12 години
До 3-4 години няма да има дъбстеп.